ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

rynek chodzi albo w gore albo w dol, po spadkach ludzie ktory zagrali s sa w proficie i na odwrot, zeby znalesc fbo najpierw musisz znalezc bo, to co ty zaznaczyles nie bylo ani tym ani tym

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Midas pisze:Witam,

Czy to jest Fbo + zl?
Na tym zrzucie masz bardzo dobry przykład.
Zrobili ZL poprzez BO, następnie na górze konsolidowali zrobili fałszywe wybicie i zrobili FBO, nastęnie po FBO jest wejście gdzie Targetem jest BO, na Bo z dużym prawdopodobieństwem jeżeli cena tam dojdzie będziemy grać longi, mnie akurat nie będzie przy kompie :)
Tak to w skócie wygląda.
Ludzie którzy są w proficie od BO trzeba ich wyzerować dlatego powinniśmy podążać w tym kierunku, jeżeli ich wyzerujemy to znowu jedziemy UP.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jeszcze dla tych co próbują to zrozumieć, spójrzcie na mój zrzut aud/usd oraz na zrzut pod linkiem poniżej , wszystko wygląda całkiem podobnie tylko tam zaczęlismy od shorta a tutaj od longa, czyli rynek robi cały czas to samo tak naprawdę.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=42566

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

moje wejscie na usd/jpy zamknalem z palca po fbo w druga strone i reakcji na zlke spadkowa
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

hej czerwinek

eska na aud/usd ładnie widać poszła nawet z tego co widzę TP wyłapane :D
próbowałem w drugą stronę go złapać ale sporo przestrzelili... masz jakąś koncepcje na to?
ok 13 a potem 16 zapowiadał się scenariusz z Twojego BO nawet był jakiś pin na H1 ale nie pociągnęli. Rozważałeś taki scenariusz?
Nie do końca rozumie czemu przeleźli to BO... czyżby juz inna strona była w proficie czyli Ty :) (gdybyś nie wyszedł na TP..) i teraz będziemy zjadać profit szortów?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Pełnomocnik pisze:eska na aud/usd ładnie widać poszła nawet z tego co widzę TP wyłapane
próbowałem w drugą stronę go złapać ale sporo przestrzelili... masz jakąś koncepcje na to?
ok 13 a potem 16 zapowiadał się scenariusz z Twojego BO nawet był jakiś pin na H1 ale nie pociągnęli. Rozważałeś taki scenariusz?
Nie do końca rozumie czemu przeleźli to BO... czyżby juz inna strona była w proficie czyli Ty (gdybyś nie wyszedł na TP..) i teraz będziemy zjadać profit szortów?
niestety ja nie doczekałem TP bo wyszedłem z ręki po tym PB z H1 jak widać niesłusznie.
Wiesz nie wiem czemu przeleźli, z rynkiem się nie walczy jeżeli nadal nie ma sygnału na UP to czekamy aż niżej zjadą do kolejnej ZL jak dojdą do jakieś ZL i dadzą znać, że chcą lecieć UP to będziemy grali, ogólnie uszkamy potwierdzenia nie lecimy w ciemno, jeżeli rynek będzie chciał iść UP to nam to powie.
Sam cały czas staram się to wszystko zrozumieć, mam nadzieję, że za parę miesięcy będziemy mieli tylko zyskowne transakcje.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzisiejsze zagranie z GBP/AUD, jedna pozycja zamknięta druga na BE przesunięta w ramach tesów gdyż myślę że mnie wytną na tym BE aby zeżreć mój profit, ale zobaczymy co z tego będzie.

EDIT: z drugiej pozycji jednak też wyszedłem może jak zawrócą mocno to zagram shorta ponownie.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ponowne wejście to o czym pisałem, że jak wrócą to mogą uderzyć z większym impetem jeszcze teraz nie wyjdę z pozycji zobaczymy czy dobrze zrobię, czekam na TP a pozycje zabezpieczone. Chciałbym aby dojechali z jedną pozycją do ZL z D1.

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Witam moj pierwsz post w temacie i proszę o poprawienie jeśli źle myślę

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

darko39 pisze:Witam moj pierwsz post w temacie i proszę o poprawienie jeśli źle myślę
Najlepiej jakby zjechali pod Twoją zieloną linię i następnie dali sygnał na UP, tworząc jakiegoś PB

ODPOWIEDZ