Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Nie o to chodzi, ja w ogóle tam nie wszedłem. Przegapiłem te pozycje, dopiero po chwili się zorientowałem (1-3 słupki później) i bałem się wejść. Postawiłbym SL na 20-30, nie więcej. Problem w tym, że ja w ogóle nie wszedłem :P A za to jakieś gówniane setupy skończone SL'em to już 3 wpadły.. Nie wiem co ja mam ze sobą zrobić.Ciągle łamię zasady a za to przy tych pozycjach, które potem okazałoby się, że byłyby zyskowne to się waham i w końcu nie wchodzę...

To co mówiłem, że mogłoby być xx to tylko czysto hipotetycznie, że dałoby rade tyle wycisnąć a ja i tak dałem dupy i w ogóle tego nie zagrałem.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Midas, przejdzie Ci, też tak miałem. Musisz tylko uwierzyć, że straty są częścią gry. A jak nie pomoże, to przyjmij, że straty są Twoim celem i wal równo ;-)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Akurat walenie strat osiągnąłem do perfekcji. Nie wiem czemu, ale mam tak, że często nie zauważam jakiegoś ważnego faktu, dzięki któremu mógłbym wejść w danym miejscu a za to w innych momentach wchodzę bez sensu. Konto uszczupliłem już do 54,5$ i co raz smutniej się robi na nim. Tak czy inaczej nie ma pie*****nia, trzeba działać dalej. Będę jutro w domu koło 13 to może coś się uda zdziałać.

A co do przyjmowania strat to nie mam z tym problemu, rozumiem, że czasami trzeba stracić ale niestety u mnie wielkość depo ma równy, powolny trend spadkowy. Czasami na krótkim tf'ie leci do góry ale jednak nadal to tylko korekty i jak spadało tak spada :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Ejek najpierw -3 teraz +1.5. Było w pewnym momencie +23 (zabrakło 4 pipsów do TP) ale nie było mnie przy komputerze, jak wróciłem to juz było +17 i zaczęło spadać powolutku, byłem pewien, że odbije a tu dupa :(

Wejście było spowodowane przebiciem tej małej LT + ZL longową.

Szukam dalej jakiejś okazji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Patrz scr.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki Mandrejk za zwrócenie uwagi, widzę, że moje wcześniejsze spojrzenie "a postawie pomiędzy to wejdzie" było błędne. Z racji, że kolejną otwartą pozycję mam na kablu tym razem już zabezpieczona na BE obecnie jest na +15. Tp trochę powyżej tej strefy, z której cena się mocno wybiła. Dobrze teraz tp ustawiony?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Close +30.5 pipsa.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ejek m5 ZL + na h1 zrobiła się świeczka retestująca LT + duży wick się zrobił więc liczyłem na spadki ale zamknąłem na +1, ponieważ nie podobała mi się sytuacja na m5 na ejku i edku (te wicki w stronę moich zysków mnie odstraszyły).

Edkowi brakuje 15 pipsów na h1 żeby dotrzeć do strefy, z której będę się czaił na longi z m5/m1.

Przerwa 15 minut na herbatkę :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Midas pisze:Ejek m5 ZL + na h1 zrobiła się świeczka retestująca LT + duży wick się zrobił więc liczyłem na spadki ale zamknąłem na +1, ponieważ nie podobała mi się sytuacja na m5 na ejku i edku
Dzisiaj zdecydowanie lepiej chodzi ujek ;-)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Gram tylko na ejku, edku i kablu. Nie mam siły na jeszcze jedną parę :P

Nie zdążyłem kliknąć, bo tak szybko wyleciało. Może jeszcze wróci bo chciałem jakiegoś longa strzelić z tej strefy.

ODPOWIEDZ