AMP Futures PL - NinjaTrader + dane CQG

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

To ja bym prosił o porównanie kosztów transakcji na przykładowym kontrakcie EUR/USD z tym co mamy na forexie.
Czyli ile będzie nas kosztował spread (jaki zwykle jest - zapewne 1p ?) plus koszty transakcji.

BTW apropo Waszej strony:
- macie błąd w specyfikacji kontraków. Np. dla E-micro EUR/USD rozmiar to nie 12,50 Eur ale 12 500 Eur. Dla innych podobnież.

- strona fanpage http://www.ampfutures.pl/?page_id=708 wygląda naprawdę śmiesznie. Chcecie mi przekazać, że handlują u Was: psy, dzieci, a nawet Gargamel (ten od Smerfów) :) :)
Nie to żebym się czepiał - ale od razu widać, że to kupiony/sponsorowany fanpage. Bo ileż kobiet mamy tu na forum (wyjątki) a u Was zdaje się przewaga płci pięknej .... Moim zdaniem raczej średnio dodaje to Wam "powagi" i wiarygodności.
Ale to oczywiście marginalna sprawa - i nie ma nic do oferty.
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Robi się nieporozumienie..
lukch to napisz ile ten depozyt wynosi i ile z tego dżwigni wychodzi ?.
Sprawa najważniejsza.
lukch odnieś się do tego
zz pisze:2-Czy są ograniczenia w dżwigni powyżej jakieś kwoty?,np. powyżej 250 tyś,1 mln itp. ponieważ u brokerów nie bankowych tak jest że ograniczają dżwignię..// lub inaczej czy przy większych sumach broker// izba rozrachunkowa// może zwiększyć depozyt co skutkowało będzie zmniejszeniem dżwigni.
3- Czy w przypadku reklamacji pomożesz ją napisać i załatwić.?.
Sprawdż to dokładnie i odpowiedz.
1-Czy aby nie było żadnych problemów z zleceniami obronnymi MUSI być platforma // komputer// cały czas włączona?.
Jeżeli tak to co robić jeżeli jest gwałtowny ruch ,a my nie mamy połączenia // jest np. przerwa w internecie// zlecenie obronne nie zadziałają?
2-

zz napisał:
PS to jest tak,po pobraniu pliku ninjatrader,ninjatrader każe pobrać framework 3.5,po pobraniu framework 3.5 wszystko znika.

Co dalej zrobić ?.

3- Nie przyszedł e mail ,a napisane jest że w takiej sytuacji
zz napisał:
W przypadku problemów z loginem i hasłem przesyłanych przez CQG na podany adres email proszę ręcznie przepisać wartości

które wartości skoro my dostaliśmy tylko numer klucza licencyjnego?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

lukch

Nieprzeczytany post autor: lukch »

zz pisze:1. Dzwignia razy 50?
Jeszcze raz: tutaj nie ma pojęcia dźwigni w sensie forex. Każdy kontrakt ma swój standard określony przez giełdę i dostępny na stronie odpowiedniej giełdy, podstawowe informacje na temat standardu są na stronie http://www.ampfutures.pl (mimo dołożenia wszelkich starań aby były one dokładne to jednak pierwszeństwo ma strona giełdy). W przypadku E-MINI S&P500 wartość kontraktu to 1400 (przyjmując ten poziom indeksu) x $50 = $70 000 ($12,5 za 0,25 pkt.) a depozyt wstępny $5000 więc dźwignię masz 1:14, natomiast AMP pozwala w trakcie dnia na daytrading (na do 5 minut przed końcem sesji) korzystać w depozytu dziennego ustalanego przez AMP, który wynosi $400, wtedy teoretyczna dźwignia może wynieść 1:175.
zz pisze:2. Czy są ograniczenia w dźwigni powyżej jakieś kwoty? np. powyżej 250 tys.,1 mln itp. ponieważ u brokerów nie bankowych tak jest że ograniczają dźwignie.
Standardowy depozyt wstępny ustalany przez giełdę jest zawsze taki sam ($5000) bez względu czy masz $10 000 czy $10 000 000. Natomiast jeśli rachunek ma więcej niż $100 000 to depozyt dzienny ustalany przez AMP jest dwa razy wyższy. Więc jeśli przenosisz pozycję z dnia na dzień to 1:14 jak wyżej, natomiast na dziennym handlu dźwignia spada do 1:87,5 (z podanej wyżej 1:175) - teoretyczna bo zależy od aktualnej wartości kontraktu czyli od poziomu, na którym się znajduje indeks.
zz pisze:3. Czy w przypadku reklamacji pomożesz ją napisać i załatwić?
Tak.
zz pisze:4. Zlecenia OCO jest traktowane różnie u różnych brokerów np. GFT osobno traktowane PKC i osobno zlecenia obronne.
"Zlecenia OCO (one cancels other – jedno anuluje drugie) w CQG są symulowane lokalnie na Twoim PC, to znaczy, że NinjaTrader musi być połączony z Twoim brokerem aby zlecenie OCO mogło zadziałać. Jeśli jesteś rozłączony a jedno ze zleceń OCO zostanie wykonane, pozostałe zlecenie nie zostanie prawidłowo anulowane." - Jak to rozumieć? Jeżeli złożę zlecenie po rynku i ustawię TP i SL to platforma musi być cały czas włączona ponieważ może TP i SL też nie zadziałać? Czy dotyczy to tylko osobnych zleceń OCO i tylko do lużnych osobnych zleceń OCO platforma musi być cały czas włączona?
Giełda nie ma zleceń OCO, dlatego trzeba je symulować z platformy. Take profit i stop loss wiszą na giełdzie. Zlecenie OCO (jedno anuluje drugie) należy rozumieć dosłownie. Aby drugie mogło ulec anulacji program musi dostać info, że pierwsze wykonano i ma drugie zdjąć ... i zdjąć je. Jeśli będzie wyłączony, nie zrobi tego. Podobnie trailing stop ... aby był przesuwany (program aktualizuje wartość stopa na giełdzie) to program musi widzieć zmiany kursu i reagować ... program wyłączony = brak reakcji.

Wszystkie zlecenia wprowadzane normalnie/manualnie, stop loss, take profit, zlecenie limit są od razu przekazywane na giełdę i tam wiszą w arkuszu. Problem zaczyna się wtedy kiedy manipulując podstawowymi zleceniami chcemy uzyskać efekt strategii ATM (zarządzanej), aby program mógł nią zarządzać, musi być włączony. Jaśniej naprawdę się nie da.
zz pisze:KONTO DEMO jest na 21 dni.
Tak.
zz pisze:Niestety nie przyszło na e mail. Mnie przyszedł tylko klucz licencyjny. Może się wydać że to są drobnostki lecz przez takie drobnostki można stracić depo. Dobrze by było aby takie proste czynności opisać i wyjaśnić. To jest tak, po pobraniu pliku ninjatrader, ninjatrader każe pobrać framework 3.5, po pobraniu framework 3.5 wszystko znika.
Spokojnie, póki co to na demo nie stracisz ani złotówki/dollara. Natomiast wszystkie aspekty/problemy instalacji zostały wymienione tutaj: http://www.ampfutures.pl/?page_id=769 (strona po rejestracji dema). Kwestia instalacji NinjaTrader i Microsoft .NET Framework 3.5 jest dobrze opisana tutaj: http://www.ninjatrader.com/installation-guide.php (link jest na stronie, na którą przekierowujemy po rejestracji dema). Nie tłumaczyłem tego i nie przepisywałem na stronę bo wydało się to oczywiste, to jest kwestia czysto instalacyjna. Natomiast ... wiele problemów związanych z systemami operacyjnymi (Windows XP, Windows Vista, Windows 7 czy też wersje x64 owych) to są kwestie stricte techniczne, których bez dostępu do indywidualnego komputera ani nie rozwiąże ani nie opisze w stopniu lepszym niż już zostało to na przywołanej podstronie zrobione. W większości przypadków wynika to z wcześniejszych nieudanych instalacji NinjaTrader u innych dostawców (zła wersja programu, pozostałości po złej wersji), korzystania z innych dostawców danych niż CQG (odmienność kluczy i znów pozostałości po programie). Testy wykonane na czystym systemie wykazały, że instalacja NinjaTrader na komputerze z aktualnym systemem Windows przebiega ok, jeśli jest błąd to uzupełnienie o Microsoft .NET Framework 3.5 i jest ok. Ten pakiet jednak (Microsoft .Net Framework 3.5) wchodzi w skład aktualizacji pobieranych przez Windows Update więc na większości systemów problem nie istnieje (na 95%).
zz pisze:Czyli usystematyzujmy. Sprawdż to dokładnie i odpowiedz. (1) Czy aby nie było żadnych problemów z zleceniami obronnymi MUSI być platforma (komputer) cały czas włączona? Jeżeli tak to co robić jeżeli jest gwałtowny ruch, a my nie mamy połączenia jest np. przerwa w internecie i zlecenie obronne nie zadziałają?
Wprowadzasz stop loss = idzie na giełdę (możesz wyłączyć), wprowadzasz take profit = idzie na giełdę (możesz wyłączyć), wprowadzasz OCO lub trailing stop = nie możesz wyłączyć bo NinjaTrader potrzebuje mieszać zleceniami na giełdzie aby działało tak jak oczekujesz. Stop loss i take profit to są zwykłe zlecenia z limitem i wiszą w arkuszu oczekując na cenę.
zz pisze:To jest tak, po pobraniu pliku ninjatrader, ninjatrader każe pobrać framework 3.5, po pobraniu framework 3.5 wszystko znika. Co dalej zrobić? Nie przyszedł e mail, a napisane jest że w takiej sytuacji. W przypadku problemów z loginem i hasłem przesyłanych przez CQG na podany adres email proszę ręcznie przepisać wartości. Które wartości skoro my dostaliśmy tylko numer klucza licencyjnego?
Kwestia .NET jak wyżej. License Key do NinjaTrader jest na stronie: http://www.ampfutures.pl/?page_id=769, na którą jest autoprzekierowanie po rejestracji demo. Natomiast login/hasło do demo do wpisania jeśli postępuje się zgodnie z instrukcjami konfiguracji połączenia na ww. stronie przychodzą w mailu od CQG (wszystko opisane na podanej stronie) na adres podany podczas rejestracji. Proszę najpierw ją przeczytać dokładnie.

W indywidualnych przypadkach jeśli mimo zastosowania się do instrukcji ktoś maila z danymi do demo nie otrzymał może napisać do mnie email na lukch5@ampfutures.pl i wygeneruję i przekażę wiadomość dalej.
zz pisze:Robi się nieporozumienie. lukch to napisz ile ten depozyt wynosi i ile z tego dżwigni wychodzi?
Nie ma żadnego nieporozumienia, trzeba tylko przestać myśleć kategoriami "forex" bo tutaj nie ma "forex", to jest rynek regulowany i kontrakt ma swój standard określony przez giełdę, ma swoją wartość, która jest zmienna: przy 1125 = $56250, przy 1350 = $67500 przy 1400 = $70000 ... na dzień dzisiejszy depozyty są jak opisałem.

zz
Maniak
Maniak

Dzięki lukch o to mi chodziło.
Reasumując dla potomności...
Standartowo jak przenosimy na drugi dzień pozycję dżwigna wynosi 1-14
Jeżeli handlujemy w ciągu dnia do 5 minut przed zamknięciem sesji, broker sam od siebie pozwoli nam nam na dżwidnię ok.1-175
Jeżeli wpłacamy powyżej 100 000 do brokera to depozyt jest dwa razy większy
jeśli przenosisz pozycję z dnia na dzień to 1:14
natomiast na dziennym handlu dźwignia spada do 1:87,5 (z podanej wyżej 1:175)
Myślę że ogólnie to każdemu jasno wytłumaczyłeś.

Wszystkie zlecenia wprowadzane normalnie/manualnie, stop loss, take profit, zlecenie limit są od razu przekazywane na giełdę i tam wiszą w arkuszu

Zlecenia rynkowe i TP /SL po wejściu na giełdę nie ma problemu.
Jeżeli chcemy stosować OCO lub trailing stop platforma// komputer// musi być włączona cały czas .

Pozdrawiam.
PS muszę wyjechać,jak wrócę spróbuję rozgryść dlaczego nie mogę ściągnąć platformy.
Jak napisałem po pobraniu pliku ninjatrader,ninjatrader każe pobrać framework 3.5,po pobraniu framework 3.5 wszystko znika.

Pozdrawiam.

Dodano po 7 minutach:

Ps lukch sprawdż jeszcze czy na depozycie u brokera powyżej 100 000 to już wszystko rozwiązuje co napisałem,czy są dalsze widełki i przy jeszcze wiekszym depozycie dżwignia jest jeszcze bardziej zmniejszona ?,czy to nie ma znaczenia i czy masz powyżej 100 tyś ,czy 10 mln ta dzwignia wynosi 1- 87.5
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

lukch

zz pisze:Dzięki lukch o to mi chodziło. Reasumując dla potomności ... Standardowo jak przenosimy na drugi dzień pozycję dźwignia wynosi 1-14
Jeżeli handlujemy w ciągu dnia do 5 minut przed zamknięciem sesji, broker sam od siebie pozwoli nam na na dźwidnię ok.1-175. Jeżeli wpłacamy powyżej $100 000 do brokera to depozyt dzienny jest dwa razy większy jeśli przenosisz pozycję z dnia na dzień to 1:14. Natomiast na dziennym handlu dźwignia spada do 1:87,5 (z podanej wyżej 1:175). Myślę że ogólnie to każdemu jasno wytłumaczyłeś.
Zgadza się.
zz pisze:Wszystkie zlecenia wprowadzane normalnie/manualnie, stop loss, take profit, zlecenie limit są od razu przekazywane na giełdę i tam wiszą w arkuszu.
Zgadza się.
zz pisze:Zlecenia rynkowe i TP /SL po wejściu na giełdę nie ma problemu.
Jeżeli chcemy stosować OCO lub trailing stop platforma// komputer// musi być włączona cały czas.
Zgadza się.
zz pisze:Muszę wyjechać, jak wrócę spróbuję rozgryźć dlaczego nie mogę ściągnąć platformy. Jak napisałem po pobraniu pliku ninjatrader, ninjatrader każe pobrać framework 3.5, po pobraniu framework 3.5 wszystko znika.
Napisz mi email podając: wersję systemu operacyjnego, zrzuty ekranów błędów na poszczególnych etapach i opisy.
zz pisze:lukch sprawdż jeszcze czy na depozycie u brokera powyżej $100 000 to już wszystko rozwiązuje co napisałem, czy są dalsze widełki i przy jeszcze większym depozycie dźwignia jest jeszcze bardziej zmniejszona? Czy to nie ma znaczenia i czy masz powyżej 100 tys., czy 10 mln ta dźwignia wynosi 1-87.5.
Nie ma nic więcej. Depozyt wstępny zawsze $5000, depozyt dzienny od AMP $400 jak mniej niż $100 000 i $800 jak więcej jak $100 000 na rachunku (podwójny depozyt jak więcej niż $100 000 na rachunku - na dziennym handlu). Zaznaczam jednak, że wszystkie rozważania przeprowadzono na przykładzie kontraktu E-MINI S&P 500. Tabela depozytów jest na stronie, wartości punktów są na stronie i na stronach giełd, podobnie godziny handlu i inne użyteczne informacje.

W kwestii depozytu to tak naprawdę zależy co chcesz robić i na jakim rynku. Jak chcesz skalpować rynek to te $2 000 spokojnie na 1 kontrakt powinny wystarczyć z zapasem. Jak chcesz grać na dłuższych świecach to absolutne minimum $5 000-$10 000, są różne szkoły zachowań, znam traderów, którzy nie wejdą w kontrakt jeśli nie będą mieć zapasu na 2-3 krotność depozytu (również na GPW), na FW20 nie otwierają sztuki jak nie mają te 5000-6000 zł na kontrakt. Gdyby zastosować tą metodologię do E-MINI S&P 500 to na spokojną grę dobrze jest mieć nawet $15 000 - $20 000. Wszystko zależy. Oczywiście mowa tu o jednej sztuce. Grając 1 szt. na E&P E-MINI masz wartość równo 10 szt. kontraktu na WIG20 a zmienność wyższa więc dodatkowo dorzuca swoje.

Dramatyczne rozszerzanie dźwigni służy tylko brokerom forex, gdzie przy mikro kontach nikt nie zabezpiecza Waszego klikania, bo się nie da przy takich kwotach a wiadomo, że 70-90% przy takiej dźwigni przegra. Broker futures zarabia na prowizji, nie przeszkadza mu skalpowanie bo płacisz od sztuki, nie przeszkadza mu dźwignia dopóki wiesz co robisz, generalnie broker cieszy się jak przetrwasz i będziesz zyskowny bo dłużej będziesz płacił prowizję. Istnieje tutaj zbieżność interesu, dlatego nie namawia się do korzystania z maksymalnej dźwigni $400 do $70 000 (1:175) tylko do bycia przygotowanym na 1:14 ($5 000 do $70 000) przy codziennym rozliczeniu. Na polskiej giełdzie niesprzedany w trakcie sesji kontrakt także jest rozliczany codziennie (zysk/strata jest dodawana/odejmowana od rachunku). Depozyt zabezpieczający ma na celu zabezpieczenie wypłacalności strony transakcji, aby ten kto akurat dobrze przewidział kierunek dostał swój zysk od strony będącej w błędzie (żeby było komu i z czego potrącić). Tutaj drugą stroną transakcji jest inny uczestnik rynku.

W przypadku brokera forex bierze on ryzyko na siebie (jeśli się nie zabezpieczy na prawdziwym rynku, ale jak tu zabezpieczać mikro transakcje albo skalp na 20 sekund, dlatego zabraniają skalpu a przy mikro odpuszczają idąc prawem statystyki).

Przykładowy standard kontraktu na FW20 i warunki obrotu na FW20:
http://pochodne.gpw.pl/pub/pdf/Nowe_War ... 107_pl.pdf
http://pochodne.gpw.pl/pub/pdf/Nowe_War ... 107_pl.pdf

Tak trzeba myśleć o zagranicznych kontraktach, są stałe zasady dla wszystkich i są one jasno nakreślone publicznie na stronie giełdy. Podałem linki do giełd na stronach http://www.ampfutures.pl, informacje bardzo łatwe do zlokalizowania (mogę pomagać indywidualnie).

Dla kontrastu do poprzedniego postu gdzie wskazałem jak niewiele rachunków forex jest w USA (przegrywają z kontraktami), liczba rachunków w KDPW:
http://www.kdpw.pl/pl/kdpw/aktualnosci/ ... px?idn=542

Rolą AMP Futures PL jest prowadzenia Polaka za rękę przez ten gąszcz wiedzy i informacji. Mam nadzieję, że dowiodłem kompetencji w omawianej dziedzinie i wartości dodanej jaką AMP Futures PL będzie starało się dodać do każdego polskiego tradera.
green7 pisze:To ja bym prosił o porównanie kosztów transakcji na przykładowym kontrakcie EUR/USD z tym co mamy na forexie. Czyli ile będzie nas kosztował spread (jaki zwykle jest - zapewne 1p?) plus koszty transakcji. BTW apropo Waszej strony: - macie błąd w specyfikacji kontraków. Np. dla E-micro EUR/USD rozmiar to nie 12,50 Eur ale 12 500 Eur. Dla innych podobnież. - strona fanpage http://www.ampfutures.pl/?page_id=708 wygląda naprawdę śmiesznie. Chcecie mi przekazać, że handlują u Was: psy, dzieci, a nawet Gargamel (ten od Smerfów)
Nie widzę zależności między powagą/wiarygodnością a grupą osób, które klikają "lubię to", nie ma technicznej ani praktycznej możliwości zablokowania określonym osobom publikacji określonych zdjęć czy zabronienia klikania. Dzięki za wyśmianie setek ludzi, którzy zdecydowali się wesprzeć moją inicjatywę :-/.

Sprawa kontraktów mikro zostanie rozwiązana przy najbliższej aktualizacji. Zdecydowaliśmy się nie oferować kont mikro ze względu na fakt, że już przy minimum $1000 (choć AMP zaleca min. $2000) jest możliwość otwierania jednej sztuki ES na maksymalnej dźwigni więc mikro mijają się z celem.

EuroFX to jeden z najpłynniejszych kontraktów (są to kolejno: ES, 6E, CL, GC) więc spokojnie możesz przyjąć, że nie będzie większego spreadu niż 1 tick (0,0001).

FOREX: 1 lot odpowiada 100 000 jednostek waluty bazowej (waluta bazowa to pierwsza waluta w parze więc w przypadku EURUSD będzie to EUR). Pozycja długa to zakup 100 000 euro za $133 500, krótka to sprzedaż 100 000 euro za $133 500 (przy kursie 1,3350), 1 pips EURUSD = $10.

FUTURES: Kontrakt EuroFX ma wartość 125 000 euro, prowizja za kupno/sprzedaż wynosi $5,47, tick = 0,0001 a wartość 1 ticka = $12,5.

... dla 100 000 euro kontrakt ma prowizję (po obliczeniu $5,47/1,25) = $4,38 = 0,4 pips ... (póki nie będzie setnych części pips w kwotowaniach to zaokrąglenie jest w dół) prowizja pobierana w $, ale to będzie ok. 3,28 euro (licząc 1,3350 za euro) więc można podać i tak = 0,00328% (pewien bank tak woli, owy bank przelicza prowizję z waluty instrumentu bazowego więc z EUR a nie z USD tak jak liczy się wartość pips więc konieczna była konwersja aby podać stawkę w %).

W mojej ocenie przede wszystkim sposób organizacji brokera futures, który wyklucza możliwość nadużycia bije brokerów forex na głowę, ale każdy decyduje za siebie. Fakt, że płacisz prowizję, ale wiesz za co ją płacisz i wiesz, że nikt nie jest przeciwko Tobie, pretensje mogą być tylko do rynku, jeśli pójdzie w złą stronę to dlatego, że tak chciał. Nie będzie nigdy knota na 50 pipsów kiedy u konkurencji dane tego nie mają. Tutaj jest jedno źródło danych = giełda.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

lukch pisze:green7 napisał:
To ja bym prosił o porównanie kosztów transakcji na przykładowym kontrakcie EUR/USD z tym co mamy na forexie. Czyli ile będzie nas kosztował spread (jaki zwykle jest - zapewne 1p?) plus koszty transakcji. BTW apropo Waszej strony: - macie błąd w specyfikacji kontraków. Np. dla E-micro EUR/USD rozmiar to nie 12,50 Eur ale 12 500 Eur. Dla innych podobnież. - strona fanpage http://www.ampfutures.pl/?page_id=708 wygląda naprawdę śmiesznie. Chcecie mi przekazać, że handlują u Was: psy, dzieci, a nawet Gargamel (ten od Smerfów)

Nie widzę zależności między powagą/wiarygodnością a grupą osób, które klikają "lubię to", nie ma technicznej ani praktycznej możliwości zablokowania określonym osobom publikacji określonych zdjęć czy zabronienia klikania. Dzięki za wyśmianie setek ludzi, którzy zdecydowali się wesprzeć moją inicjatywę n
Przepraszam bardzo: proszę mi pokazać gdzie jak kogoś (z tych ludzi) wyśmiałem ? Napisałem co myślę: strona w kontekście Waszej działalności wygląda zabawnie i tyle. Ja rozumiem: taki jest trend, głupio nie mieć fanpage. Ale coraz częściej te strony przypominają wydmuszki i mają się nijak do rzeczywistych upodobań ludzi z tych stron. Co widać właśnie m.in. na przykładzie Waszej strony.
Doprawdy nie rozumiem po jasną cholerę robić takie rzeczy na siłę - przypomina to wyścig o to kto będzie miał więcej znajomych na NK .... No ale ja jestem "starej daty" i marketing sieciowy nie jest moją domeną - cholera wie może tak trzeba.

Sorry za offtop - ale zostałem wywołany do odpowiedzi (wiadomością na priv).
I jak już pisałem: wspomniana strona wygląda jak dla mnie wygląda śmiesznie ale nie wpływa to na ofertę. Która moim zdaniem wygląda ok.

lukch pisze:FUTURES: Kontrakt EuroFX ma wartość 125 000 euro, prowizja za kupno/sprzedaż wynosi $5,47, tick = 0,0001 a wartość 1 ticka = $12,5.
Czyli odnosząc do do 1 lota (zakładając że kupilibyśmy 0.8 kontraktu czyli 100 000 EUR co oczywiście jest technicznie niemożliwe) mamy:
- spread 1 pips
- prowizja 4.38$

Co można porównać do 1.438 pipsa spreadu na FX.
Zgadza się ?
Green
Obrazek
Obrazek

mrgatsby
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrgatsby »

Wczoraj wlasnie zalozylem rachynek rzeczywisty, w tym miejscu naleza sie podziekowania dla Pana Lukasza , za kompetencje oraz szybka i fachowa pomoc, od zalozenia konta demo, po wszelkie inne sprawy....jestem mile zaskoczony...i uwazam ze nalezy o tym powiedziec :) zobaczymy dalej jak sie bedzie wszystko sprawowalo, w przyszlym tygodniu zasilenie rachunku i pierwsze proby ognia :) gdybyscie mieli problemy z polaczeniem do QCG, u mnie po wielogodzinnych probach, problem rozwiazalo, ponowne zainstalowanie NET FRAMEWORK (SP1)....a przy okazji pytanie, mysle ze zaineterseuje to rowniez tutaj wiele uytkownikow, czy jest jakas ustalona tabela prowizjy, w przypadku wyzszego obrotu, jak Pan sam wspominal, powyzej 250/500/1000 ? czy jest to ustalane indywidualnie ? Pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

lukch jeszcze parę pytań.
Ogranicz enia czasowe nie obowiązują np. do 1 roku,tylko pozycja może być tak długo jak kontrakt do wygaśnięcia?,jak potem?,roluje się automatycznie na nową serię?,czy przelewają kasę na konto i trzeba kupić nowy kontrakt?.
Rozumiem że nie ma jak u innych brokerów ograniczenia SL do 100 pip? i możemy sobie dowolnie ustawić SL np. 150 pip?.
Jeszcze jedna ważna dla mnie sprawa.Sprawdż czy można jakoś pokombinować aby zlecenie np.. E/$ było w odwrotnej kolejności np. $/E czyli kupić za $ kupić Euro?// szczególnie dla mnie to jest ważne na końcówce trendu//.

Pozdrawiam.

lukch

mrgatsby pisze:Czy jest jakaś ustalona tabela prowizji, w przypadku wyższego obrotu, jak Pan sam wspominał, powyżej 250/500/1000? Czy jest to ustalane indywidualnie?
Na tą chwilę nie ma tabeli, ale bądź spokojny, będę pierwszym, który się odezwie po przekroczeniu progu ;-). Pracuję nad automatycznością progów z AMP i przejrzystością tej oferty po zrobieniu progów.
zz pisze:Ograniczenia czasowe nie obowiązują np. do 1 roku, tylko pozycja może być tak długo jak kontrakt do wygaśnięcia? Jak potem? Roluje się automatycznie na nową serię? Czy przelewają kasę na konto i trzeba kupić nowy kontrakt? Rozumiem że nie ma jak u innych brokerów ograniczenia SL do 100 pip i możemy sobie dowolnie ustawić SL np. 150 pip? Jeszcze jedna ważna dla mnie sprawa. Sprawdź czy można jakoś pokombinować aby zlecenie np. E/$ było w odwrotnej kolejności np. $/E czyli kupić za $ kupić Euro? Szczególnie dla mnie to jest ważne na końcówce trendu.
Nie ma żadnych ograniczeń czasowych, możesz trzymać kontrakt do wygaśnięcia, to jest giełda. Jak wygaśnie to jest rozliczenie kontraktu, w AMP nie ma dostawy, finansowe rozliczenie tak jakbyś sprzedał. Natomiast jak chcesz go sobie trzymać rok to będziesz miał kontrakt przez 4 serie, co kwartał jest nowa seria kontraktu, musisz go sobie rolować sam, najlepiej sprzedać przed rozliczeniem stary i kupić nowy. Nie masz kary za trzymanie w postaci punktów swapowych :-) więc długi termin jest spokojniejszy. Zerknij sobie na daty np. E-MINI S&P 500 (na górze w linku masz większość pozostałych kontraktów): http://www.cmegroup.com/trading/equity- ... tures.html. Strony giełd są podane bezpośrednio na każdej podstronie z listą kontraktów w ofercie (czasem jeden link = kilka giełd z grupy kapitałowej więc ilość linków nie jest równa ilości giełd).

Możesz sobie SL ustawić na 1 pkt albo na 10 000 pkt, gdzie chcesz. Masz kontrakt EuroFX na 125k euro. Kupujesz 1 szt. masz 125k euro, sprzedajesz masz -125k euro. Tutaj musisz patrzeć z punktu widzenia US, czyli jest USD i cała reszta tych "innych" walut co Rezerwa Federalna ich nie drukuje więc są do niczego ;-) ... sorry za off topic, ale taka wg. nich rzeczywistość. Reasumując jeśli kupujesz 1 szt. EuroFX to kupujesz 125k euro za USD (długa w euro = krótka w dolarach), więc osiągasz efekt sprzedaży USD kupując kontrakt i zajmując pozycję długą (grasz na wzrost wartości euro więc automatycznie na spadek wartości dolara, sprzedając kontrakt zagrasz na spadek wartości euro i automatycznie na wzrost wartości dolara). Tutaj jest odmienne podejście. Nie ma kontraktu na USD z punktu widzenia EUR, jest tylko na EUR z punktu widzenia USD (tak jak wszystkie kontrakty walutowe w ofercie). Z ich punktu widzenia dolar jest najważniejszy, bazowy, główny itd.
green7 pisze:
lukch pisze:FUTURES: Kontrakt EuroFX ma wartość 125 000 euro, prowizja za kupno/sprzedaż wynosi $5,47, tick = 0,0001 a wartość 1 ticka = $12,5.
Czyli odnosząc do do 1 lota (zakładając że kupilibyśmy 0.8 kontraktu czyli 100 000 EUR co oczywiście jest technicznie niemożliwe) mamy: - spread 1 pips - prowizja 4.38$. Co można porównać do 1.438 pipsa spreadu na FX. Zgadza się?
Tak, 1 pips spreadu i odpowiednik 0,44 pips w prowizji = 1,44 pips. Odpal demo (te same kwotowania co live) i zerknij sobie na świece, nawet pobieżnie i obok odpal live forex (tutaj dema często na innym serwerze więc musi być konto live do porównania aby było uczciwie) u kogokolwiek i porównaj po szpilach. Otwórz też SuperDOM i porównaj prędkość kwotowań, napływu danych, czas reakcji platformy (brak toporności platformy). Masz rację, że 0,8 kontraktu jest niemożliwe. Masz dwa kontrakty do wyboru EuroFX wart 125k euro i E-MINI EuroFX wart 62,5k euro więc albo 1,25 lota albo 0,62 lota i wielokrotności (odnosząc do kategorii forex).

zz
Maniak
Maniak

Dzięki lukch
lukch pisze:Otwórz też SuperDOM i porównaj prędkość kwotowań, napływu danych, czas reakcji platformy (brak toporności platformy).
Jeszcze jedno pytanie.
Widzę że jesteś blisko nich...,dowiedz się jak oni widzą i reagują na chęć wprowadzenia podatku obrotowego od transakcji finansowych Financial transaction tax e Europie?
Finanse to poważna sprawa i długofalowa ,dobrze by było abyśmy poczuli ten klimat i stosunek ich do podatku obrotowego ponieważ to nie tylko nas lecz również ich zarżnie...,obroty spadną o 90% z wiadomymi konsekwencjami.. realizacja zleceń itp.// Szwecja to przerabiała w 1991 roku i była totalna masakra///.
Jeżeli napiszesz że takich // co chcą wprowadzić ten podatek // niedorozwojów u Was w psychiatryku zamkną to trzeba pomyśleć o jakiś rozwiązaniach systemowych.
Dowiedz się ja sprawa wygląda gdy chcą handlować u Was spółki LTD z rajów podatkowych lub z Państw gdzie nie będzie tego podatku np. Cypr,Łotwa itp.
Czy są jakieś przeszkody ,utrudnienia?.
Tak ogólnie.Może mają też sprawdzone kancelaria podatkowe z którymi współpracują i mogą je polecić?.
Sprawdż to ponieważ z tego co słyszę to profesjonalne usługi finansowe nie tylko jak w Waszym przypadku rozwijają się o idealne rozwiązania inwestycyjne lecz również są poszerzane o idealne rozwiązania optymalizacji podatkowej.

Pozdrawiam.

Dodano po 8 minutach:

PS z tego co słyszałem pod CME będą robione fundusze luksemburskie itp.
Ile się dowiesz to wrzucaj,na pewno to ułatwi forumowiczom..

ODPOWIEDZ