Jakie MA ,MACD do 1 h wykresow?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

Jakie MA ,MACD do 1 h wykresow?

Nieprzeczytany post autor: adrian2-6 »

Witam,
Od jakiegos czasu stosuje do analizy wykresu 4 h MACD histogram oraz wiliams percent range oraz MA.Wiem ze MA na wykresach 4 h ustawia sie na 200.Jakie wiec ustawienia nalezy zastosowac dla MA , MACD oraz wiliam percent range gdy stosuje 1h wykresy????
a moze na 1 h lepiej uzywac innych?

bede wdzieczny za odpowiedz

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Szczerze mówiąc, wskaźniki nie powiedzą Ci nic więcej niż czysty wykres, tylko inaczej, ponieważ działają na podstawie wykresu, a konkretnie zachowania się ceny. Nie ma większego znaczenia, jakie parametry ustawisz; ważne, żebyś umiał zinterpretować wskazania ;-)

Zrób sobie doświadczenie i poobserwuj np. MACD czy stocha, jak zachowuje się przy różnych ustawieniach. Zobaczysz, że właściwie tak samo, tylko jest np. bardziej wygładzony.

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

z wlasnego doswiadczenia

okreslone parametry beda dzialaly raz lepiej raz gorzej ze wzgledu na uwarunkowanie rynku
przy ustawieniach "n" bedziesz mial wiele dobrych wejsc ale za 2 tygodnie beda generowac juz wejscia spoznione lub falszywe
chyba nie da sie ustawic wskanizkow tak zeby s[rawdzaly sie w kazdych warunkach rynkowych wiec zawsze jest jakis kompromis
ew. moza co jakis czas aktualizaowac ustawienia tyle ze po co

przedmowca ma racje, wiecej wynioskujesz analizujac czysta cene
z doswiadczeniem i czasem te wnioski beda coraz lepsze

wsparcie, opor, szczyty, dolki, trend + szczypta doswiadczenia i nic wiecej nie potrzeba zeby sukcesywnie zarabiac na rynku

pozdrawiam

adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

odp

dziekiuje za odpowiedz:)

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

Ja używam na H1 w ustawieniach (12, 26, 9) w komplecie MACD + oSMA. Dobrze się spisuje a opóźnienie w MACD dobrze wpływa na wyniki. Polecam taki zestaw jest dość sprytnym wskaźnikiem, bo widać kiedy ruch osłabnie w momencie kiedy MACD dojdzie do zera można dość dokładnie wejść w pozycje. Chyba że wyskoczy w trendzie np. wisielec na szczycie, to już wiadoma sprawa o ile jest to spóźnienie. Zwłaszcza jeśli ktoś zaczyna i np. po roku czasu dalej ma problem z dopasowaniem gry do siebie. A u mnie już tak został i tak leży :)

adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

wiec kolejne pytanie

no dobrze a masz jakas teorie jak polaczyc macd z osma?Nigdy takiego zestawu nie mialem nie uzywalem osma wiec jak masz jakis zrzut ze screenu badz opis jak polaczyc te 2 wskazniki ze soba bede wdzieczny.poki co williams percent stosuje jako dodatkowy sygnal ktory mowi mi kto ma w danej chwili wieksza lub mniejsza przewage a macd stosuje jako ten glowny ktory informuje mnie w ktora strone idzie rynek .. chyba dobrze co?:)

pawlilimicimited

Na mt4 działa bez zarzutu.

OSMA musi zbliżyć sie do pozycji zera i wtedy można otwierać pozycje ale nie wcześniej bo trend może być na tyle długi że można przeholować a wówczas można narazić się na straty. To na początek, bo później kiedy się opatrzysz jak on funkcjonuje będziesz wchodzić nieco szybciej.

Polecam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

odp

dzieki za info czyli jesli osma zblizy sie do zera mozna spodziewac sie albo zmiany trendu albo odbicia w trendzie wzrostowym badza spadkowym od lini trendu?Co to znaczy ze na mt4 dziala bez zarzutu?;)sorki ze ciagne za jezyk ale ciekawy jestem;)

pawlilimicimited

Tak...

Załóżmy że świeczki wskazują nam trwający trend wzrostowy i czekamy na zmianę trendu do wejścia na Eski.

MACD pokaże ci ten ruch od skrajnie niskiej pozycji która idzie ku górze i rosnący wraz z nimi OSMA. Potem na pewnym etapie (zauważysz to z łatwością), zauważysz że OSMA słabnie w siłę wzrostową, to znaczy powoli wyrównują się te OSMy i zaczynają maleć ale dopiero na samym szczycie. Więc to może iść długo, są w połowie odbicia jak to często się widzi. Ale generalnym zamysłem MACD jest doprowadzić ze skrajnie niskiego poziomu (u dołu) do skrajnie wysokiego poziomu (u góry).
U góry kiedy zacznie się zawijać niebieska linia MACD w kierunku przeciwnym, zaobserwujesz OSMA która będzie maleć. Z prawej strony masz wartości liczbowe które pokazują najważniejszy poziom ZERO.
Wówczas wchodzisz w pozycje i możesz trzymać do oporu (w zależności na jakim TFie pracujesz) lub wpleść MACD+OSMA w swoją strategie.

Oblicz potem ile pipsów od momentu zawijania się niebieskiej MACD do wskazania na wskaźniku OSMA i poziomu ZERO wychodzi opóźnienie w pipsach. To się przyda w sytuacji kiedy już będziesz widział po świeczkach słabnący ruch i skłaniający się ku zmianie kierunku.

MACD = niebieska linia
OSMA = zmieniające wielkość kreski pionowe na wykresie, które wskazują poziom zera do wejścia w pozycje zgodnie z trendem.

Ustawienia są takie jak należy i broń cię zmieniać.
Są to: 12, 26, 9.

Pozdrawiam

adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

czesc no analizuje to co powiedziales sprawdzam na historycznych wykresach i nawet nawet:)dzieki za wszystkie podpowiedzi.....:)

Pozdrawiam z Aberdeen:)

Dodano po 1 minutach:

ostatnie pytanko Macd to linia niebieska a jak interpretowac linie czerwona?Czy sygnalem moze byc nie tylko schylek lini niebieskjiej ale i rowniez przeciecie lini niebieskiej z czerwona???

ODPOWIEDZ