Procent składany

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

od 1000ca dopiero będę zwiększał loty wg tej tabeli
http://i0.simplest-image-hosting.net/pi ... ot1560.png
co 100$ lot bedzie sie zwiekszal o 1/100

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Ok to jeszcze szybkie pytanko, przy tak wąskiej bazie jak pisałeś, załóżmy ze musisz się obrócić więcej ni 11 razy i co wtedy?
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

expedient warzywniaka

bakubaq pisze:Ok to jeszcze szybkie pytanko, przy tak wąskiej bazie jak pisałeś, załóżmy ze musisz się obrócić więcej ni 11 razy i co wtedy?
Wtedy dramat.

Tak musialaby wyglada minutówka

Obrazek
Generalnie nie potrafię znaleźć takiego okresu na edku.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

expedient warzywniaka pisze:Wtedy dramat.
Pomyśl nad rozszerzeniem tej bazy, mniej zarobisz ale większy spokój i więcej czasu na przymykanie od końca jak braknie Ci wolnego marginu na dokładanie, na edku np 100p, ten koncept dobrze sie sprawuje na złocie.

expedient warzywniaka

Pomysl, ze przy takich hedge'ach zamykajac pozycje na zerowym zysku poprzez opcje wielokrotne zamkniecie juz sie zarabia wiec w ostatecznosci jak sie za bardzo zakorbie to moge nawet na niewielkim minusie zamkne, wyjde mniej wiecej na zero.

Najgorsze co by mnie mogło spotkać, to takie coś:
L - Long 0.1 lota
Pending S - Short 0.2 lota
Obrazek
musialoby to trwać minutę, dwie i ruch musialby byc ogromny. Bo w grze zawsze jest maksymalnie 0.2 lota gołe (nawet jak w sumie jest otwarty 1 lot, to 0.8 jest zhedżowane). Musiałoby mnie nie być przy kompie, ale generalnie duża strata to i tak by nie była.

expedient warzywniaka

L po 3330 0.1
S po 3320 0.2
PL po 3330 0.3 (do ktorego cena sie dobija)
wiec juz w pogotowiu czeka
PS po 3320 0.4

kurna dane nie daly plynnosci na rynku... cos niedobrz...
edit
PL po 3330 za 0.3 wybili
na 3350 realizacja zysku

PS po 3320 za 0.4 drapnięte, odpalone
[edit]
PL po 3330 za 0.5 w kolejce.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

expedient warzywniaka pisze:L po 3330 0.1
S po 3320 0.2
PL po 3330 0.3 (do ktorego cena sie dobija)
wiec juz w pogotowiu czeka
PS po 3320 0.4
czyli jak dużą masz obecnie pozycję netto?
S=0,2+0,4=0,6
L=0,1+0,4=0,4

Razem S 0,2, dobrze liczę? a na 3330 czeka L= - no ile właśnie?

Będę Ci kibicował, metoda niegłupia, jeśli wyjściowo zaczynać od maleńkiego lewara rzędu 1:2 to może się udać
powodzenia

edit - nie bardzo czaję, czemu L=0,5
muszę sobie to ze spokojem policzyć, założenie jest takie, ze netto masz mieć zawsze 0,1?
The irresistible force met the immovable object

expedient warzywniaka

Tak. Netto -0.2 lota

expedient warzywniaka

quapi pisze:edit - nie bardzo czaję, czemu L=0,5
muszę sobie to ze spokojem policzyć, założenie jest takie, ze netto masz mieć zawsze 0,1?
Na kroku gdy mam ostatnia otwarta pozycje 0.5 lota potrzebuje ruchu na 30 pips zeby zgarnąć swoje 10 pips i wyjść z hedge'a. W zasadzie wystarczy nieco mniej bo zwrócą się spready.
Generalnie teraz przy 3350 mógłbym zamykać i chyba wyszedłbym na zero, tak mi się wydaje. Jestem teraz 0.3 netto na L. Najgorsze są konsole. Generalnie to, czego mi teraz potrzeba to silnego impulsu :)
I tak samo w przypadku zawrotki w dół (też przydałby się impuls) mógłbym zgarnąć zysk około 20 kilku pipsów na 3290 albo około zera na 3300 i zacząć budowlę od początku. Bo wiadomo, kazda pozycja dobija margin.

Niebieska strzałka -> BE
Zielona -> zysk
Obrazek

nie mam kasy na kolejne pozycje wiec jak pojdzie w gore to zamkne na stracie S 0.2 lot i otworze L 0.3 L. Obecnie jest -0.3 więc po zamknięciu S0.2 będzie netto -0.1 i po otwarciu L0.3 będzie +0.2 lota.Obkręcę się dzięki temu na +0.2 Lota netto I tak do skutku aż nie wyjdę na swoje.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Oki, zasadę złapałem.
Niedokładności w wychodzeniu na zero biorą się ze spreadu. BTW - rozważ pilnie zmianę broka na takiego ze spreadem max. 1 pips, ten Cię wykończy. 100% racji mają moi poprzednicy.
Nie wiem - jeśli nie chcesz AM to pomyśl o MBTrading, spread 0,7 jest chyba OK ? :)

Przydałby Ci się jakiś indyk liczący średnią pozycję w danym momencie i podający gdzie masz dla wszystkich otwartch BEP
Są takie, sam gdzieś na dysku kiszę

pozdro
The irresistible force met the immovable object

ODPOWIEDZ