Dziennik Gamonia

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Gamon
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gamon »

Wirus dobry piekarz też powie, że upieczenie pysznego bochenka chleba to łatwa sprawa i żadna filozofia, ale chyba tak łatwo nie jest :)

Zamknąłem tego Longa na BE, wydaję się, że chcą panowie zrobić rgra tak więc test 3309 chyba nadchodzi. Wchodzę w Shorta i tam gdzieś zamknę(jeśli dojdzie :P )
Obrazek

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Gamon pisze:Wirus dobry piekarz też powie, że upieczenie pysznego bochenka chleba to łatwa sprawa i żadna filozofia, ale chyba tak łatwo nie jest :)
Dowcip polega na tym, że ja dopiero się uczę ;-) Obejrzyj wszystkie filmy Asmodeusa:
http://www.youtube.com/user/asmodeus8fx
a potem napisz, czy nadal uważasz, że to jest trudne.
Zamknąłem tego Longa na BE, wydaję się, że chcą panowie zrobić rgra tak więc test 3309 chyba nadchodzi. Wchodzę w Shorta i tam gdzieś zamknę(jeśli dojdzie :P )
Ja dziś już nie wchodzę; sądzę, że będzie konsola aż do sesji azjatyckiej.

Gamon
Bywalec
Bywalec

Wirus dzięki, przejrzę przy najbliższej okazji, mawiają, że w prostocie siła, choć powiem szczerze, że jeszcze się co do tego nie przekonałem :)
Obrazek

Gamon
Bywalec
Bywalec

Trochę się obawiam poziomu 1.3333, ale gdy go przebiją to myślę, że droga do minimum 1.3365 otwarta.
A wszedłem na 1.3323 Rolling Eyes Sl 1.3307
[/quote]Zamknąłem tego Longa na BE, wydaję się, że chcą panowie zrobić rgra tak więc test 3309 chyba nadchodzi. Wchodzę w Shorta i tam gdzieś zamknę(jeśli dojdzie Razz )
No i wczoraj wyłapało mi oczywiście SL, stało się to co gamonie lubią najbardziej popełniłem błąd. Odwróciłem zlecenie, rgr się nie zrealizował. 1.3333 przebity i doszło do mojego 1.3365, a potem jeszcze wyżej po korekcie...
Trudno
Obrazek

uefaforex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uefaforex »

gamon a moglbys mi pokazac gdzie ty widzisz rgr?

Gamon
Bywalec
Bywalec

No nie było go :? ale sądziłem, że jedyną deską ratunku dla miśków, aby dojść przynajmniej do restestu ostatniego high, będzie próba zrobienia go, wtedy sporo ludzi uciekło by z longów i tam spóźnialscy by podebrali.
Lubię wchodzić w pozycję, gdy klaruje się potencjalny rgr, nie po przebiciu szyi, a na potencjalnym drugim ramieniu, wtedy mogę wyjść na szyi, a stopa walnąć powyżej pierwszego ramienia. RR wtedy jest dość przyzwoite.

Coś jak na tym obrazku a la Greenhaze :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Gamon
Bywalec
Bywalec

Ale ze mnie gamoń, widgets mi nie działał, bo w ustawieniach miałem status prywatny nie publiczny, no ale teraz już hula :)
Obrazek

Gamon
Bywalec
Bywalec

Na dzisiaj wejście 1sze i od razu błąd. Zagrałem sell stop-a z poziomu 3275, punkt newralgiczny, low poprzedniego dnia i trend linia H4. Poczekałem na pierwsze odbicie i dopiero ustawiłem zlecenie, jednak nie przebili z impetem jak myślałem, ale odbili :). Nie wiem czy takie zlecenia są rozsądne, chyba jednak nie :?
No cóż teraz czekam co z tego wyniknie. Danych żadnych nie ma póki co i to mnie martwi, że skorekcą to jednak...
Obrazek

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Pisałeś na początku, że będziesz posługiwał się analizą techniczną; z jej punktu widzenia, wejście sell na 1,3275 jest złym pomysłem... przynajmniej ja tak sądzę ;-)

Myślę, że EUR/USD może jeszcze dziś spadać, ale zobaczymy co się będzie działo o 14:30.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Gamon
Bywalec
Bywalec

Wirus Zdecydowanie masz rację. Nawet jak szukałem shorta to miejsce kiepskie bardzo....
Obrazek

ODPOWIEDZ