Transakcje oparte na dużym prawdopodobieństwie - 1500PLN

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Greenhaze pisze:Zabawny jest fakt jak wielu traderow rekompensuje sobie brak wiedzy o rynkach kreatywnym Money Management-em Smile
Nic dodać, nic ująć
:564:
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

jak łatwo policzyć z pierwszego postu żeby zarabiać podejściem tp=1%, SL=10% to trzeba miec skutecznośc powyżej 90%.

Jeżeli ktoś jest święcie przekonany ze uda mu sie utrzymać taką skutecznośc to albo własnie zaczyna albo własnie kończy hehe

70-80 % jest realne - ale powyzej 90 to chyba pobozne zyczenia w dodatku mogace wypaczyc psychike

Nawet jak grasz tylko na hiper super świetne ekstra stuprocentowe setupy - to gwarantuje ze z kazdą kolejną pozycja beda coraz wieksze watpliwosci czy ta kolejna bedzie dobra - no bo w końcu stop sie chyba jednak trafi

Teoretycznie niby duzo latwiej trafic 1% niz 10%, ale teoretycznie to powinno sie też tylko odwrócić tracący system zeby zostać najbogatszym człowiekiem na świecie - jak do tej pory chyba jeszcze nikomu sie nie udało

Nie jestem jakimś fanatykiem RR- zysk/strata na poziomie 1:1.5 albo 1:2 to nie jest dla mnie problem - i przy trafności 80% mozna bez problemu zarabiać - no ale 1:10 to juz chyba lekka przesada.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

hehehe

no dobra - da sie tak grać - nie miałem racji

chociaz ja to bym chyba tak nie dal rady - grac o 7 pipow ryzykujac 55 i 200 pozycji w ciagu dnia

zobaczymy jak bedzie szło inżynierowi
w sumie nie ma co od razu zakładac ze sie nie da

da sie zarabiac prawie na wszystkim

ODPOWIEDZ