Procent składany

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Rzecz w tym że rynek jest na tyle losowy ze nie ma możliwości osiągnięcia dużej trafności wejść jednak nie na tyle losowy żeby odrzucać wszelkie metody analizy.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 15:54 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Esco pisze: ze nie ma możliwości osiągnięcia dużef trafności
Dlatego trzeba filtrować swoje możliwe setupy i brać tylko te najlepsze. Może i mniej wejść ,ale większa skuteczność.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Film. Paul Tudor Jones. Tam jest scena gdzie koleś każe kupować do określonej ceny. Nie patrzy w wykres. Na jakiej więc podstawie?
Generalnie chodzi mi o to ze wykres jest skutkiem planow wszystkich graczy. Planować więc trzeba w oparciu o inne przesłanki niż sam wykres ceny. Tak jak polityka firmy nie ma przyczyny w wykresie cen akcji tejże firmy. Wykres pokazuje tylko skutek tych decyzji.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 17:11 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 1 raz.

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

expedient warzywniaka pisze:Film. Paul Tudor Jones. Tam jest scena gdzie koleś każe kupować do określonej ceny. Nie patrzy w wykres. Na jakiej więc podstawie?
Order flow.... Tudor sam przyznal w wywiadzie ze 50% jego sukcesu to macro a drugie tyle to AT.

Jak bys mial mozliwosc obserwacji ksiegi przez pare lat nabral bys totalnie innego pogladu na rynek.

Order flow tworzy cene a grajac na zcentralizowanym rynku masz dostep do DOM co nie zmienia faktu ze mozna grac tez bez tego ale trzeba miec swiadomosc tego jak sie zlecenia rozkladaja na rynku w oparciu o sama analize.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 17:10 przez Greenhaze, łącznie zmieniany 1 raz.

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Jego slawne zagranie na crash z 87 roku bylo oparte na analizie ceny bodajze z 29 przed samym zalamaniem. Ogladaj uwaznie :)

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Greenhaze pisze:Jego slawne zagranie na crash z 87 roku bylo oparte na analizie ceny bodajze z 29 przed samym zalamaniem. Ogladaj uwaznie :)
Dobra. Oglądałem to rok temu. Faktycznie masz rację. Ale to i tak nie zmienia mojej teorii... Ze można grać bez AT. To tylko teoria. Praktykę sprawdzę w tygodniu
Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Mozna grac bez wykresow czytajac tylko wiadomosci na WP.
Moze to brzmi absurdalnie ale WP i duza czesc mediow publicznych jest bardzo dobrym wskaznikiem ekstremalnego sentymentu na rynku. Przykladowo jazda na franku albo krach z poczatku sierpnia 2011 roku :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

expedient warzywniaka pisze: Ale to i tak nie zmienia mojej teorii... Ze można grać bez AT. To tylko teoria. Praktykę sprawdzę w tygodniu
Wiem od osoby która siedzi w temacie znacznie dłużej ze dealerzy walutowi raczej mała wagę przywiązują do klasycznej AT/PA a kierują się głównie właśnie księgą zleceń.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja osobiście nie wyobrażam sobie gry bez AT :wink: Ale to moja opinia ,każdy gra jak się mu podoba . Pozdrawiam

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Esco pisze:
expedient warzywniaka pisze: Ale to i tak nie zmienia mojej teorii... Ze można grać bez AT. To tylko teoria. Praktykę sprawdzę w tygodniu
Wiem od osoby która siedzi w temacie znacznie dłużej ze dealerzy walutowi raczej mała wagę przywiązują do klasycznej AT/PA a kierują się głównie właśnie księgą zleceń.
Sam Seiden pracowal jako dealer w jednym z wiekszych bankow. Na necie jest wiele artykulow opisujacych jego spostrzezenia na temat umiejscowienia tych najwiekszych zlecen. Najciekawsze jest to ze te zlecenia sa stawiane w strategicznych poziomach supply/demand na wykresie. :)

ODPOWIEDZ