Transakcje oparte na dużym prawdopodobieństwie - 1500PLN

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Inżynier
Uczestnik
Uczestnik

Transakcje oparte na dużym prawdopodobieństwie - 1500PLN

Nieprzeczytany post autor: Inżynier »

Konto real.
Depozyt 1500 PLN.
TP=1% SL=10%.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

System ?
TP=1% SL=10%.
Przy regularnej grze to Cie zniszczy ,chyba ,że marzy Ci się kilka strzałów i koniec. Po kilku SL'ach będziesz miał takie nerwy ,że szok...Będziesz chciał szybko nadrabiać i tym samym jeszcze więcej stracisz. Czemu wybrałeś takie mm ?
Pozdrawiam

Inżynier
Uczestnik
Uczestnik

Nie mam żadnego systemu. Wybrałem taki sposób tradowania bo szukam swojej drogi i sposobu, który najmniej by mnie angażował emocjonalnie. Założyłem sobie, że zaakceptuje 3 straty pod rząd, które wygenerują 30% DD. Zgadzam się z Polbandą (głowa do góry), że AT i AF są do bani. Sprawdzają się w 30-40%. Jak się komuś sprawdzi to się tym podnieca i mówi, widzisz... widzisz AT jest ok. Polbanda - generalnie masz złe założenie że akceptujesz DD dla jednego trejdu na 100%. Zmniejsz to do 10% a Ci się uda i życzę Ci powodzenia!

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Nie będę komentował waszych zdań co do AT ,bo mamy zupełnie inne poglądy w tym temacie ,ale życzę powodzenia :wink:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19741 tu masz przyjacielu odpowiedz na swój eksperyment, problem polega na tym że wchodząc losowo, wynik zawszę będzie krążył w okolicach 0% zysku z odchyleniami

Inżynier
Uczestnik
Uczestnik

Nie bronię swojego sposobu tradowania bo nie wiem czy będzie w przyszłości skuteczny. Jedynym celem jaki mam to pozostać z tym jurnalem do końca roku, bo jak zdążyliście zauważyć jurnal kończy się jak balance = 0 PLN.
Postaram się w sowim projekcie wyłączyć emocje, bo gubią człowieka.
Postaram się nie odgrywać, bo gubią człowieka.
Postaram się po stracie zrobić przerwę.
Postaram się po udanym trejdzie zrobić przerwę.
Postaram się być maszyną.
Postaram się zająć pozycję i odejść od komputera na kilka godzin.
Postaram się nie ślęczeć przed wykresami i co 5min sprawdzać jak tam.
Postaram się akceptować stratę.
Postaram się nie planować.
Postaram się tak trejdować do końca roku.
Podsumowując OLEWAM FOREX.

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

Jesli dopiero zaczynasz swoja droge to jakim cudem doszedles do wniosku ze AT badz AF dziala tylko w 30-40%. Nie chce tutaj propagowac jednego ani drugiego ale sa to tylko narzedzia z ktorcyh trzeba sie nauczyc korzystac. Oprocz tego istnieja tez inne narzedzia jak intermarket analysis , korelacja z ryzykiem , analiza orderflow, macro itp. Osobiscie tez nie sadze ze taka sucha analiza AT , tylko w oparciu o geometrie ceny jest wystarczajaca ale formowanie sobie opinii na poczatku drogi jest poprostu zgubne.

Ciezko Ci bedzie grac bez emocji nie majac metody/systemu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dodam tylko, że profesjonalni traderzy mają trafność na poziomie 30-40%. Resztę robi RR i MM :). "Cut the loosers and let the winners run"

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Stforex pisze:Dodam tylko, że profesjonalni traderzy mają trafność na poziomie 30-40%. Resztę robi RR i MM
Jakieś dowody na poparcie tej tezy?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Madins pisze:
Stforex pisze:Dodam tylko, że profesjonalni traderzy mają trafność na poziomie 30-40%. Resztę robi RR i MM
Jakieś dowody na poparcie tej tezy?
Van K. Tharp - Giełda, wolność i pieniądze - poradnik spekulanta:
większość dobrych spekulantów osiąga współczynnik udanych transakcji od 35 do 50 procent.

ODPOWIEDZ