Zmiana systemu emerytalnego pod FOREX i bankowość inwestycyj

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

janek20 pisze:Śmiali się itd. Mi nie jest do śmiechu. Nie rozumiem przyzwolenia społeczneogo na to.
A w czym masz problem? ;)

Można by pójść w drugą stronę, jeśli chodzi o przyzwolenie społeczne.
Zróbmy referendum, czy możemy obniżyć wiek emerytalny np. mężczyzn o rok.
Za pół roku(może rok) o jeszcze jeden rok. itd. itd. Kiedy będzie granica przyzwolenia? czy 65 to optimum czy przyzwyczajenie?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Zróbmy lepiej referendym z pytaniem:
czy chesz płacić większe składki aby uniknąc konieczności podniesienie wiaku emerytalnego?

janek20
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: janek20 »

LowcaG pisze:
janek20 pisze:Śmiali się itd. Mi nie jest do śmiechu. Nie rozumiem przyzwolenia społeczneogo na to.
A w czym masz problem? ;)

Można by pójść w drugą stronę, jeśli chodzi o przyzwolenie społeczne.
Zróbmy referendum, czy możemy obniżyć wiek emerytalny np. mężczyzn o rok.
Za pół roku(może rok) o jeszcze jeden rok. itd. itd. Kiedy będzie granica przyzwolenia? czy 65 to optimum czy przyzwyczajenie?
w ty że nie zamierzam pracować do tego wieku by dostać grosze.

Na 1 emeryta w polsce przypada 2 pracujących. Pomyśl ile będzie rencistów aby omijać te zusy i srusy.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

To oszczędzaj,dbaj o swoją przyszłość, proste im szybciej zaczniesz tym lepiej dla ciebie, emerytura to nie jest cel życiowy.
janek20 pisze:Na 1 emeryta w polsce przypada 2 pracujących. Pomyśl ile będzie rencistów aby omijać te zusy i srusy.
I to jest argument?
Pomyśl ile już teraz jest, jak bardzo naród polski jest "schorowany" na tle innych nacji? I to jest chore.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

janek20 pisze:Na 1 emeryta w polsce przypada 2 pracujących.
Spójrz na to inaczej. Przetrwał do emerytury tylko jeden z grupy ludzi dzięki której mogłeś się darmowo wykształcić, leczyć etc....
Idź mu podziękować i przestań egoistycznie narzekać.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Obawiam się janek20 że poza moją skromną osobą nikt Ciebie w tym kraju nie zrozumie.
Myślę że my się już rodzimy masochistami.
Jeżeli nie jesteśmy gnębieni to czujemy się nieswojo...,jeżeli ktoś nas uczciwie traktuje to od razu uważamy że coś jest nie tak...,/// to samo widziałem na emigracji..//

Pozdrawiam Serdecznie.

Dodano po 25 minutach:
ostatnio byłem u fryzjera i już wszyscy się chyba z tym pogodzili. Śmiali się itd. Mi nie jest do śmiechu. Nie rozumiem przyzwolenia społeczneogo na to.
PS...Gdzieś to jest na forum....
Przedstawiciel Prezydenta RP publicznie powiedział że na 67 latach się nie skończy...,jest to wstęp do wprowadzenia 75 lat...// nie dziwię się ,jak widzą reakcję ludzi,ich niesamowite uniesienie i szczęście na twarzy ,śmiech i radość że moga do 67 lat pracować to czemu nie do 75 lat...?... :P
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zz kto Ci każe pracować do 67 roku?
Bo nie rozumiem. Możesz nawet w ogóle w życiu nie pracować.
Nikt Cię nie zmusza!!!
W UK na przykład ludzie często pracują do 50 roku a potem sprzedają dom, biorą oszczędności i jadą w świat wydawać tą kasę.
Potem wracają i państwo im daje minimalną opiekę do końca ich dni i tak sobie wegetują.
Tu nie ma zwyczaju że dom oddajesz dzieciom. Masz 16 lat i już dostajesz kopa w d..... żeby opuścić dom i przejść na swoje.

Ty jesteś już w takim wieku że uważasz że powinno Ci się należeć więcej.
Młodzi uważają że mają gdzieś takich jak Ty i nie chcą na to dawać kasy pomimo że żyli na Twoim utrzymaniu tyle lat.
Nikomu nie dogodzisz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Daro widzę że się dalej nie rozumiemy...
1- Każdy z nas wpłacił od 1.5 do 4.5 mln zł // to są oficjalne dane które przedstawił poprzedni Prezez ZUS//
2-Zabroniono nam prawnie do 2004 roku poważnie zarządzać swoimi pieniędzmi...,zmuszając nas praktycznie tylko do pompowania kasy OFE,funduszom inwestycyjnym ,naciąganie na polisy itp.// za to że zabroniono nam PRAWNIE być do 2004 anty debilami to jeszcze nikt nas nie przeprosił..//
więc jak ludzie przepracowali po 40-42 lata mają po 60-62 lata nikt,powtarzam nikt im łaski nie robi że da im głodową emeryturę 20-600-1400 zł,ponieważ jakby ludzie ich podsumowali o te dwa punkty które wymieniłem to powinni dostać jak moja rodzina czy V. Rostowski 12 000 zł....miesięcznie.
A oni łaskawie mówią że zrobią reformę emerytalną aby te głodowe 20-600-1400 zł dać nie w wieku 60-62-65 lat lecz 67 ,a w perspektywie dalszej 75 lat i o tym jest ten cały wątek....

Pozdrawiam.

Dodano po 7 minutach:

PS jednocześnie wiedzą że Wg oficjalnych danych Komisji Europejskiej aż 40 proc. zgonów mężczyzn w Polsce następuje zanim osiągną oni 64 rok życia.
Są Województwa gdzie średnia życia Mężczyzn wynosi 69 lat...
Teraz wystarczy policzyć ile im kasy zostanie...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

NO TO LIPA :(
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

zz pisze: PS jednocześnie wiedzą że Wg oficjalnych danych Komisji Europejskiej aż 40 proc. zgonów mężczyzn w Polsce następuje zanim osiągną oni 64 rok życia.
Są Województwa gdzie średnia życia Mężczyzn wynosi 69 lat...
Teraz wystarczy policzyć ile im kasy zostanie...
Nic nie zostanie ponieważ te miliony juz zostały wydane a brakuje pieniędzy tu i teraz.

ODPOWIEDZ