prosze nie pogniewaj sie ale ja juz zaczynam wszedzie formacje widziec:
takie z serii czarny humor:
Moje pierwsze starcie z FX w realu.
Pokażę, pokażę tylko później, niebawem będę wrzucał to co będę grał, jeszcze trochę za wcześnie, muszę dojść do teraźniejszości, system staram się dopracowywać/ tworzyć na bieżąco. mah1y w sobotę kolejna dawka to zobaczysz czy miałeś rację
Stforex być może już tak kiedyś miałem przy pierwszym depo demo w 3 dni nie było czym grać.
Cel: Być dobrym "zawodowym" traderem
Przeczytałem na forum o niedziałających sygnałach i to jest dopiero masakra, hehe już wolę sam topić hajs niż pozwalać komuś topić mój hajs. Co to za trader co sygnały kupuje, ja bym tak nie mógł w ogóle, a co dopiero na dłuższą metę, proste że w ten sposób nigdzie się nie zajdzie
Cytat:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają." Richard M. Devos

Cel: Być dobrym "zawodowym" traderem

Przeczytałem na forum o niedziałających sygnałach i to jest dopiero masakra, hehe już wolę sam topić hajs niż pozwalać komuś topić mój hajs. Co to za trader co sygnały kupuje, ja bym tak nie mógł w ogóle, a co dopiero na dłuższą metę, proste że w ten sposób nigdzie się nie zajdzie

Cytat:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają." Richard M. Devos
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
Jeśli już pada magiczne słowo : "wnioski" to proponuję zastanowić się nad każdym trade'm: czy wchodziłeś bo był sygnał, i czy był prawidłowy, co się stało po wejściu, dlaczego wyszedłeś: miałeś sygnał od systemu czy siadła psycha, czy jesteś w stanie określić kiedy dostajesz fałszywe sygnały od systemu, czy możesz to jakoś filtrować i inne takie. Najlepiej notować na bieżąco a po jakimś czasie wracać i konfrontować z aktualną wiedzą-wiem to wk...wiające
Wnioski to chyba najważniejsza rzecz w tej chwili w całym Twoim trejdowaniu. Dopóki będziesz je lekceważył nie zrobisz postępów.
Pozdrawiam
Całusy dla GWH

Pozdrawiam
Całusy dla GWH

Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Witam T-REX w moim dzienniku.
Po każdym zagraniu coś w głowie mimowolnie zostaje i staram się nie popełniać tych samych błędów z różnym skutkiem
będzie dobrze
pozdro.
skąd że, to przeszłość której nie zmienię, nie ma co się nad nią ekscytować, kilka / kilkanaście / kilkadziesiąt wtop to nic strasznego póki MC nie grozi, ba nawet wiem że to konieczne, zawsze jest okazja spróbować jeszcze raz tylko lepiej, nikt nie mówił że będzie łatwo i chyba dzięki temu mnie ku FX ciągnieT-REX pisze:konfrontować z aktualną wiedzą-wiem to wk...wiające

“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
Mamy sobotę czas na kolejny tydzień dziennika
Po ostatnim tygodniu myślałem że gorzej już nie będzie, a tu coś takiego
dzień 11:
tylko jedna transakcja i to na zero, generalnie w poniedziałki ciężko mi jest handlować, zajęcia od 9:30 do 20, jedyna szansa to wykład u tewenina ale zawsze za późno wyjeżdżam z domu
jak wpadam na wykład to ruch trwa jakieś 10 minut, to zostawiam go już w spokoju.
dzień 12:
tak jak wyżej jedna transakcja, dziwne bo to aż nie w moim stylu pewnie coś ważnego trzeba było załatwić a więc:
-6p = -1.91zł, stan tepo 252,07zł
no nic SL w tym zawodzie to rzecz normalna, jutro też jest dzień.
dzień 13 (hehe):
ok trzeba się zabrać za zarabianie bo dno już było
a do poziomu 300 nie tak blisko, no to co jedziemy:
-6p, +12, +6, -6, -8, -9, -5, -5 = -6.64zł stan depo 245,43
o fuck roztrwoniłem to co udało mi się zdobyć podczas zagrania z GWH
całe szczęście na 241.92 mam swojego SRa byle zadziałał.
dzień 14:
+2p, +6p, -3p, -5p, -6p, +4p, -5 = -2.21zł stan depo 243,22
Ja pier***le patrzę na wykresik który mi się wymalował R1 i tak kurde trzeba skalę przestawić do tej pory była na 230 w dolnym ograniczeniu, skoro tak ładnie mi idzie trzeba dać na 200 ok przestawiłem, teraz tak pacze na wykres, pacze na wykres co my tu mamy koniec świata.
Wewnętrzny dialog:
-"Gdzie będziesz za 2-3 lata, jeśli będziesz trzymał się drogi, którą idziesz teraz?"
- a no w czarnej dupie.
- "a więc ?"
- tak wiem, wiem jeśli chcę mieć coś, czego nie mam, to muszę zrobić coś, czego jeszcze nie robiłem.
Zdałem sobie sprawę że czyste LT w moim przypadku się nie sprawdza, nie mam na tyle czasu, nie wiem jeszcze co ale muszę coś zmienić i to szybko, tak dalej być nie może. Pamiętając o swoim celu : Być dobrym "zawodowym" traderem. Zacząłem szukać sam nie wiem czego, na nawi wpadłem na +1900pips GREENFX napisał że w czymś tam pomaga mu Stoch, pisałem w google co popadnie forex, stoch, sysem, course, i wiele innych jakimś cudem natrafiłem na jakąś stronę gdzie autor używał taki o to ustawieńa 9,3,3 wklepałem i jazda na historię. Patrzę podwójna albo potrójna dywergencja przeważnie się sprawdza i odbija. Ok mam nadzieję że dzisiaj zaliczyłem podwójne dno, w sumie nad moim SR to i mocniejsze powinno być.
Dobry trader, dobry traade pamiętaj!
dzień 15: http://www.youtube.com/watch?v=dqKblvKrNd4
czas sprawdzić moje nowe cudeńko w akcji, oby to było to, jedziemy:
+8, +1, +7, +1, +4, +3 = +6,92zł stan depo 250,14
wnioski: łoł samodzielnie zarobiłem na realu prawie 7zł jednego dnia, no to chyba mam coś dla siebie, czas na testy zobaczymy co pokaże następny tydzień, podwójne dno chyba zadziałało.
Z niecierpliwością czekałem na poniedziałek, czas testować moje cudeńko. wykresy:

dzień 11:
tylko jedna transakcja i to na zero, generalnie w poniedziałki ciężko mi jest handlować, zajęcia od 9:30 do 20, jedyna szansa to wykład u tewenina ale zawsze za późno wyjeżdżam z domu

dzień 12:
tak jak wyżej jedna transakcja, dziwne bo to aż nie w moim stylu pewnie coś ważnego trzeba było załatwić a więc:
-6p = -1.91zł, stan tepo 252,07zł
no nic SL w tym zawodzie to rzecz normalna, jutro też jest dzień.
dzień 13 (hehe):
ok trzeba się zabrać za zarabianie bo dno już było

-6p, +12, +6, -6, -8, -9, -5, -5 = -6.64zł stan depo 245,43
o fuck roztrwoniłem to co udało mi się zdobyć podczas zagrania z GWH

dzień 14:
+2p, +6p, -3p, -5p, -6p, +4p, -5 = -2.21zł stan depo 243,22
Ja pier***le patrzę na wykresik który mi się wymalował R1 i tak kurde trzeba skalę przestawić do tej pory była na 230 w dolnym ograniczeniu, skoro tak ładnie mi idzie trzeba dać na 200 ok przestawiłem, teraz tak pacze na wykres, pacze na wykres co my tu mamy koniec świata.
Wewnętrzny dialog:
-"Gdzie będziesz za 2-3 lata, jeśli będziesz trzymał się drogi, którą idziesz teraz?"
- a no w czarnej dupie.
- "a więc ?"
- tak wiem, wiem jeśli chcę mieć coś, czego nie mam, to muszę zrobić coś, czego jeszcze nie robiłem.
Zdałem sobie sprawę że czyste LT w moim przypadku się nie sprawdza, nie mam na tyle czasu, nie wiem jeszcze co ale muszę coś zmienić i to szybko, tak dalej być nie może. Pamiętając o swoim celu : Być dobrym "zawodowym" traderem. Zacząłem szukać sam nie wiem czego, na nawi wpadłem na +1900pips GREENFX napisał że w czymś tam pomaga mu Stoch, pisałem w google co popadnie forex, stoch, sysem, course, i wiele innych jakimś cudem natrafiłem na jakąś stronę gdzie autor używał taki o to ustawieńa 9,3,3 wklepałem i jazda na historię. Patrzę podwójna albo potrójna dywergencja przeważnie się sprawdza i odbija. Ok mam nadzieję że dzisiaj zaliczyłem podwójne dno, w sumie nad moim SR to i mocniejsze powinno być.
Dobry trader, dobry traade pamiętaj!
dzień 15: http://www.youtube.com/watch?v=dqKblvKrNd4
czas sprawdzić moje nowe cudeńko w akcji, oby to było to, jedziemy:
+8, +1, +7, +1, +4, +3 = +6,92zł stan depo 250,14
wnioski: łoł samodzielnie zarobiłem na realu prawie 7zł jednego dnia, no to chyba mam coś dla siebie, czas na testy zobaczymy co pokaże następny tydzień, podwójne dno chyba zadziałało.
Z niecierpliwością czekałem na poniedziałek, czas testować moje cudeńko. wykresy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja tu tylko dodam coś od siebie w sprawie 95% traci 5% zarabia, swego czasu pracowałem bezpośrednio z klientem i często z potrzebą dłuższego tłumaczenia o co chodzi i doszedłem do wniosku że ludzie dzielą się na dwie kategorie: ludzi i taborety
90% to taborety z 10% można było rzeczowo i konkretnie pogadać a tematy którymi się zajmowałem to nie była inżynieria rakietowa
podobny przedział jak w FX.
Druga sprawa to że 95% traci ma kogoś zniechęcać? bezsens, to że większość sobie nie radzi nie znaczy że ja sobie nie poradzę,
Jest takie powiedzenie:
Wszyscy mówią że się nie da, przychodzi taki co nie wie że sie nie da i po prostu to robi
Jak wszyscy będą sobie w mawiać że czegoś nie są w stanie zrobić, lub jest to bardzo trudne to nigdy tego nie osiągną, lepiej podejść do tematu że FX jest bardzo prosty a te 95% to taborety
A co do real to świetne posunięcie, gry na FX nauczymy sie tylko i wyłącznie grając na real, późno napisane ale trzymam kciuki
90% to taborety z 10% można było rzeczowo i konkretnie pogadać a tematy którymi się zajmowałem to nie była inżynieria rakietowa

Druga sprawa to że 95% traci ma kogoś zniechęcać? bezsens, to że większość sobie nie radzi nie znaczy że ja sobie nie poradzę,
Jest takie powiedzenie:
Wszyscy mówią że się nie da, przychodzi taki co nie wie że sie nie da i po prostu to robi

Jak wszyscy będą sobie w mawiać że czegoś nie są w stanie zrobić, lub jest to bardzo trudne to nigdy tego nie osiągną, lepiej podejść do tematu że FX jest bardzo prosty a te 95% to taborety

A co do real to świetne posunięcie, gry na FX nauczymy sie tylko i wyłącznie grając na real, późno napisane ale trzymam kciuki

Dzięki Ink. w pełni się zgadzam z twoim zdaniem
Ktoś do tych 5% należy, warto tam wpić między innymi dla własnej satysfakcji,
ten dziennik założyłem właśnie z myślą żeby udowodnić że się da przejść drogę od przysłowiowego zera do dobrego tradera nie zaliczając przy okazji MC, wiem że przede mną jeszcze nie jedne perturbacje i tego typu dziwne zdarzenia jednak od MC zamierzam się trzymać z dala, ba nawet chcę dzięki tym 300zł zbudować sobie jakieś solidne depo, ile czasu mi to zajmie nie mam pojęcia, mam jedynie nadzieję że będzie to szybciej jak później. Popełniam masę błędów i jestem z tego powodu happy bo każda obsuwa uczy mnie czegoś nowego, "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" ta maksyma przez 22 lata mojego życia sprawdza się w 100%. Jest ryzyko jest zabawa
wszystko trzeba robić z głową.
Nie można się nauczyć tego fachu nie zaliczając MC? No to patrz ....

Właśnie o to chodziInk. pisze:Wszyscy mówią że się nie da, przychodzi taki co nie wie że sie nie da i po prostu to robi

Nie można się nauczyć tego fachu nie zaliczając MC? No to patrz ....

- mdmainside
- Gaduła
mdmainside dzięki
hym screeny mogę dać ale ja dopiero się uczę
tak że nic za wiele z nich nie wynika dopiero tworzę swoją strategię. To tak screeny te mniej więcej dobre, są też i tragiczne ale o tym później. Wiem czego chcę i do tego dążę to o zapał się nie martwię
to dla mnie wyzwanie i dobra zabawa.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.