under87 - Jump_In_At_The_Deep_End
Jeżeli nigdy nie ustawiasz SL to raczej nigdy nie zarobisz na FX.under87 pisze:Nigdy nie stawiam sl . jedyne co w chodzi w rachube to zlecenia przeciwstawne
Kiedyś próbowałem tak grać przeciwnymi zleceniami i znam osoby, które to próbowały. ogólnie mogę Ci napisać, że jest to jeden wielki syf i długo tak nie pociągniesz. Po pewnym czasie nie będziesz miał tyle zleceń otwartych, że nie połapiesz się o co kaman.
A kiedy przerywasz zlecenie przecistawne? Skąd wiesz kiedy wyjść, czy zawrócą już czy pojadą dalej, itp.
moim zdaniem gra na przeciwstawne kontrakty nie ma w dłuższej perspektywie czasu szans na przetrwanie.
Rozumiem, że dla GBP/USD otworzyłeś przeciwstawny kontrakt?
Dobrze że o to pytaszczerwinek pisze:Na początku dziennika piszeszMógłbyś napisac dlaczego ładowałeś się w S na Kablu?under87 pisze:strategia : Wejścia na podstawie poziomów, linii trendu, fibo, dywergencji.

Jesli chodzi o moje wejscie na GU to nie pasowało mi to wybicie w godzinach porannych (ewidentne wykupienie na stochu na niższych TF). Na I.USDX jakby nie patrzeć mamy potencjał do wzrostów .
pozdro

"There are no open and closed economies - only open and closed economists"
J. Orlin Grabbe (1947-2008)
Counter-trend Trading
Counter-trend Trading
Przy moim dość agresywnym stylu gry można zarobić .czerwinek pisze:under87 pisze: Jeżeli nigdy nie ustawiasz SL to raczej nigdy nie zarobisz na FX.
Może wydawać się nieprawdopodobne ale od początku 2011 roku zaliczyłem 48 x MC a mimo wszystko mam się bardzo dobrze na Forexie.
Mogę zaliczyć mc jeden , drugi trzeci raz z rzędu , potem robie 2000%-3000% , wypłacam. Nastepnie moge mieć i 10 razy mc z rzędu ale w końcu ponownie wykrecam pare tyś % .
Jakby na to spojrzeć na trzeźwo gra z małym poziomem ryzyka ( liczenie się z SL), dająca kilkanaście % zysku miesięcznie ma sie tak samo jak moje MC kilka razy w miesiacu

btw. GU i EU pozamykane . obyło się bez MC (na dzis powinno starczyć)

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Counter-trend Trading
Counter-trend Trading
Będzie korekta dzisiejszych spadków do 1.32, czy moze od razu lecim na 1.3110/20 ?? 
Edit:polowa planu wykonana

Edit:polowa planu wykonana

Counter-trend Trading
Counter-trend Trading
EUR/USD podjazd max do 1.3280 .
Na 1.3255 i 1.3270 czeka S
pytanie tylko czy przy tych świecach edek wdrapie sie na wskazane poziomy
Na 1.3255 i 1.3270 czeka S

pytanie tylko czy przy tych świecach edek wdrapie sie na wskazane poziomy

Counter-trend Trading
Counter-trend Trading