Moje pierwsze starcie z FX w realu.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Moje pierwsze starcie z FX w realu.

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

O FX dowiedziałem się 4 miechy temu :) Wbiłem na nawigatora, rozeznałem teren, zadałem kilka pytań między innymi Cybowi "ile czasu mniej więcej trzeba by przejść drogę od zwykłego leszcza do dobrego tradera"
@Cyb: "Nie ma odpowiedzi ile trzeba. Jednemu zajmie to miesiąc, jednemu 5 lat, a jeden nigdy nie zarobi ani grosza..."
No tak wygrywaj albo giń, to moja droga i ja ją muszę przejść, mam czas :)
Czytam journale Asmo, Lamera przyglądam się zagraniom innych, nawet wdałem się w kilka dyskusji z przegrywającymi :/ jeden twierdzi że się nie da zarabiać inny że pierwsze depo przegram :) w co nie wierzę. Demuję jakoś tam to idzie, ok czas na real pisałem o tym w dzienniku GWH kilka PW z wcześniej wspomnianym i @brother który udzielił mi sporo cennych i ważnych rad z których nie skorzystałem :/. Dzięki wam wszystkim wyżej wymienionym :) lista osób którym jestem wdzięczny się wydłuży w kolejnych wpisach :)

Swoją zabawę z FX w wersji real rozpocząłem dokładnie 31 dni sesyjnych temu (AM) z malutkim wkładem 300zł dzięki poradzie GWH, uważam to posunięcie za bardzo dobrą decyzję, gdyż demo to demo, nie angażuje emocji (chodź nie wiem jak by się ktoś starał grać jak w realu) to nie to samo. A więc się zaczęło miałem grać 0,01 lota :) zgodnie z trendem, w oparciu o PA, ryzykując nie więcej jak 0,5% (5-6 pipsów), tak dla celów szkoleniowych tylko i wyłącznie.
Cel: Zostać dobrym "zawodowym" traderem.
Czas na realizację: Do kilku lat (2-3).

Dzień 1:
Czas na pierwszą transakcję +7 pipsów hehe czyli miałem już 302,24zł fajnie jest jedziemy dalej:
-2p, -1p, -7p, -5p, -9p, -6p, +4p, -8p, +11p, +4p, +8p, -5p, -6p, +4p, +15p, -7p, +6p, -15p, -13p, 0p, +2p, -20, -14p
Bardzo pięknie pierwszy dzień 23 strzały, -18,46zł stan konta 281,54zł
Wnioski: brak :)

Dzień 2:
Trochę wczoraj mi nie poszło, ale to nic dzisiaj odrobimy :) no to jedziemy.
-6p, -5p, +5p, -5p, +4p, +4p, -4p, +14p, +1p
hehe pomału odrabiam to co przewaliłem wczoraj :)
9 strzałów, +2,52zł stan konta 284,06zł
Wnioski: jw.

Dzień 3:
tylko 2 strzały -6p, -6p, -3,81zł stan konta 280,25zł
no to wczorajszy zysk poszedł się paść jeszcze dołożyłem swojej kasy
wnioski: jw

Dzień 4:
Tutaj mamy jazdę :) postanowiłem zwiększyć lota żeby odrobić straty szybciej :D
No to jedziemy -33p (x 0,02), -17 (x 0,02) wtf! wracamy do ( 0,01) 0p, +5, -11p
6 strzałów, -33,24zł stan konta 247,01zł (Brawo mistrzu teraz masz co odrabiać.)
Wnioski: jak bym stawiał za każdym razem SL to straty były by mniejsze.

Dzień 5:
jeden strzał +10p stan konta 250,15zł (optymistyczny piątkowy akcent) 5 dni gry niecałe 50zł straty nie tak to miało być, nie ma się co martwić to tylko kasa na naukę. Mimo dotychczasowych posunięć cel pozostaje niezmienny "zostać dobrym traderem" i tego się trzeba trzymać! Na koniec wykres poczynań z pierwszego tygodnia :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2012, 16:28 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

witam jaki system i jakie pary :?: bo wygląda na skalpowanie z tego co opisałeś :wink:

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Darkey jesli moge spytac , czy grajac na demo miales konto caly czas na plus i powiekszales ten profit sukcesywnie i czy technike gry wyuczona na demo stosujesz na realu ?
BTW chyba Ci sie pomylilo bo to off-topic a nie jurnal .
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Początkowo różne odmiany PA takie jak LT, formacje, fibo w między czasie grałem również na dywergencje RSI. Obecnie preferuję skalp oparty o stochastyka, rozważam dodanie fibo z punktów zwrotnych.
@rabit tak konto demo przyrastało :) nie zmienne zasady oczywiście że nie bo tutaj do gry doszła nadzieja :D że odbije. Taka sobie droga początkującego.. Teraz wiem że czekanie na samo LT nie jest dla mnie, zbyt dużo czekania, czuję że skalper we mnie tkwi :) Aha i staram się grać wyłącznie na edku względnie na parach z niskim spredem
Ostatnio zmieniony 17 mar 2012, 16:05 przez Darkey, łącznie zmieniany 3 razy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Powodzenia

Przeniosłem do działu Journali.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki, myślałem to przenieść dopiero jak zacznie tu być coś ciekawego dla innych, bo na razie to tylko historia :) dopiero się trzeba będzie z teraźniejszością zbiec a później dopiero opisywać to co pozwoli mi zarabiać :)

Awatar użytkownika
greg811
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: greg811 »

Darkey uważaj bo Stoch często pokazuje mylne sygnały warto dodać Price Action i SR wtedy stoch działa jako informacja wysłana przed większym ruchem. Powodzenia i graj gdy jesteś pewny wejścia... Jutro też jest forex

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

wiesz patrze na to co robisz i widze siebie kawal czasu/wiedzy/doswiadczenia temu
zadziwiajace ze wszyscy popelniamy te same bledy

zycze ci miliarda bledow i wyciagania wnioskow z kazdego z nich
powodzenia

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

greg811 o błędnych sygnałach na Stoch będzie później :) Dagu widocznie taka droga tradera :) Geniusz uczy się na błędach innych, osoba mądra na własnych, a głupi wcale się nie uczy. Z tego wychodzi że do geniuszu trochę mi brakuje. Swoje trzeba odbębnić, nikt nie mówił że będzie łatwo i to jest w tym wszystkim najlepsze :D chcesz się rozwijać musisz dać coś z siebie, zbierać doświadczenie.

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

Darkey pisze:Nie ma odpowiedzi ile trzeba. Jednemu zajmie to miesiąc, jednemu 5 lat, a jeden nigdy nie zarobi ani grosza.
Jako sceptyk zarabiania na fx radzę abyś spojrzał na to pod innym kątem:
- ile znasz osób utrzymujących się z tradingu (znajomi, bądź znajomi znajomych)?Ale nie takich co tylko o tym mówią na forach (i najczęściej prowadzą szkolenia) tylko faktycznie widzisz że gość ma kasę.
-ile znasz osób utrzymujących się z prowadzenia działalności gospodarczej?
- czy uważasz, że mając tylko 5% szans na to, że Twój biznes się powiedzie angażował byś się w ten projekt, swój czas i pieniądze? (np otwarcie salonu samochodów)

Jesteś na początku drogi i skalkuluj sobie czy taki biznes napewno jest najlepszą drogą. Bo takie zdanie jak powiedział Cyb powinno być już bardziej w kontekscie :
"jednemu zajmie to miesiąc - 0,5%, jednemu 5 lat - 4,5%, a inny nie zarobi ani grosza - 95%" oczywiście wartości są jakimś przybliżeniem ale po tylu latach na forexie podejrzewam, że wiele się nie pomiliłem obserując ewolucje ludzi na forum i rozmawiając z nimi.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ