Witam
a wie ktoś może jak zapisać ten wskaźnik jako iCustom, żeby wykorzystać do EA? Chodzi mi o bufor 0.
[indykator] Jurki Pcci Bands
nie ma za co....i nic nie szkodziprofession pisze:Dzięki za dokładną analizę. Przepraszam za wprowadzenie w błąd Panowie. Byłem przekonany, że nie repaintuje.

pare godzin na to poszlo ale myslalem ze naprawde jest taki fajny jak wyglada na historii...
jakbys mial kolejne ciekawe wskazniki albo EA to wrzucaj to potestujemy

silny jak silny bo to jest wykres M5...a caly spadek jaki tam widzimy to bylo okolo 100 pipsow...profession pisze:Jednak ta sytuacja którą pokazałeś to silny trend spadkowy, i faktycznie nie nadaje się do takiego rynku (w silnym trendzie). Jeśli uda się złapać konsolidacje, to naprawdę sprawdza się nieźle. Ehh gdyby tylko wiedzieć kiedy będzie ta konsolidacja na 100%
w konsoli mozliwe ze bedzie lepszy...skoro mowisz ze na nim zarabiasz od jakiegos czasu to mozliwe ze wskaznik daje rade...
ja jednak sobie go juz odpuszcze

professionprofession
Wskaźnik ten jest rewelacyjny pod warunkiem, że korzysta się z niego w odpowiedni sposób- testuję go od jakiegoś czasu jako wskaźnik potwierdzający zmiany trendu- i muszę przyznać że jest bardzo pomocny- trzeba reagować wyłącznie na przebicia poziomu 0 i ustawić PSL od 50 do 100.Świece np H1.
Można olać pozostałe linie i zmiany kolorów- ważne jest tylko przebicie 0.
Jeśli możesz to wypróbuj i daj znać co o tym sądzisz- ja mówię że ten wskaźnik na ogromny potencjał.
Dzięki Przyjacielu za wstawkę bo właśnie czegoś takiego szukałem.
Wskaźnik ten jest rewelacyjny pod warunkiem, że korzysta się z niego w odpowiedni sposób- testuję go od jakiegoś czasu jako wskaźnik potwierdzający zmiany trendu- i muszę przyznać że jest bardzo pomocny- trzeba reagować wyłącznie na przebicia poziomu 0 i ustawić PSL od 50 do 100.Świece np H1.
Można olać pozostałe linie i zmiany kolorów- ważne jest tylko przebicie 0.
Jeśli możesz to wypróbuj i daj znać co o tym sądzisz- ja mówię że ten wskaźnik na ogromny potencjał.
Dzięki Przyjacielu za wstawkę bo właśnie czegoś takiego szukałem.
- profession
- Pasjonat
Ciesze się, że się przydaje
, i dzięki za sugestie z tą linią zero, sprawdzę to na pewno w przyszłym tygodniu.
Ja testuje bardzo wiele wskaźników i staram się wyszukiwać te najlepsze i tak jak piszesz też widzę w nim bardzo duży potencjał, inaczej nie wrzucał bym go dla was.
Raz jeszcze dzięki Ci za odpowiedź i dobre słowo, bo na tym forum coraz trudniej o jakikolwiek odzew. Każdy tylko pobiera i siedzi cicho
Pozdrawiam serdecznie

Ja testuje bardzo wiele wskaźników i staram się wyszukiwać te najlepsze i tak jak piszesz też widzę w nim bardzo duży potencjał, inaczej nie wrzucał bym go dla was.
Raz jeszcze dzięki Ci za odpowiedź i dobre słowo, bo na tym forum coraz trudniej o jakikolwiek odzew. Każdy tylko pobiera i siedzi cicho

Pozdrawiam serdecznie

profession
Tak naprawdę większość wskaźników jest nic nie warta- albo pokazują zmianę trendu/korektę z dużym opóźnieniem, gdy ustawione są na mniejszą czułość, albo nie opóźniają- ale wtedy nie można na nich polegać bo repaintują.
Ale o tym wiedzą wszyscy którzy szukają dobrych wskaźników.
Ludzie zapominają że to wskaźnik dostosowuje się do zmian ceny a nie cena do wskaźnika.
Ten wskaźnik ma tę zaletę, że po przebiciu poziomu 0 nie "cofa się". Oczywiście nie każde przebicie 0 jest sygnałem do kupna/sprzedaży- jednak mając inne dobre wskaźniki pokazujące że coś zaczyna się zmieniać, ten jest bardzo dobrym potwierdzeniem zmiany trendu/ korekty.
Tak naprawdę większość wskaźników jest nic nie warta- albo pokazują zmianę trendu/korektę z dużym opóźnieniem, gdy ustawione są na mniejszą czułość, albo nie opóźniają- ale wtedy nie można na nich polegać bo repaintują.
Ale o tym wiedzą wszyscy którzy szukają dobrych wskaźników.
Ludzie zapominają że to wskaźnik dostosowuje się do zmian ceny a nie cena do wskaźnika.
Ten wskaźnik ma tę zaletę, że po przebiciu poziomu 0 nie "cofa się". Oczywiście nie każde przebicie 0 jest sygnałem do kupna/sprzedaży- jednak mając inne dobre wskaźniki pokazujące że coś zaczyna się zmieniać, ten jest bardzo dobrym potwierdzeniem zmiany trendu/ korekty.
- profession
- Pasjonat