[indykator] Jurki Pcci Bands

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
stad
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: stad »

Witam
a wie ktoś może jak zapisać ten wskaźnik jako iCustom, żeby wykorzystać do EA? Chodzi mi o bufor 0.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: seba »

profession pisze:Dzięki za dokładną analizę. Przepraszam za wprowadzenie w błąd Panowie. Byłem przekonany, że nie repaintuje.
nie ma za co....i nic nie szkodzi :) po to jest forum wlasnie...
pare godzin na to poszlo ale myslalem ze naprawde jest taki fajny jak wyglada na historii...
jakbys mial kolejne ciekawe wskazniki albo EA to wrzucaj to potestujemy :)
profession pisze:Jednak ta sytuacja którą pokazałeś to silny trend spadkowy, i faktycznie nie nadaje się do takiego rynku (w silnym trendzie). Jeśli uda się złapać konsolidacje, to naprawdę sprawdza się nieźle. Ehh gdyby tylko wiedzieć kiedy będzie ta konsolidacja na 100% :(
silny jak silny bo to jest wykres M5...a caly spadek jaki tam widzimy to bylo okolo 100 pipsow...
w konsoli mozliwe ze bedzie lepszy...skoro mowisz ze na nim zarabiasz od jakiegos czasu to mozliwe ze wskaznik daje rade...
ja jednak sobie go juz odpuszcze :)

Piteros
Bywalec
Bywalec

Post autor: Piteros »

professionprofession

Wskaźnik ten jest rewelacyjny pod warunkiem, że korzysta się z niego w odpowiedni sposób- testuję go od jakiegoś czasu jako wskaźnik potwierdzający zmiany trendu- i muszę przyznać że jest bardzo pomocny- trzeba reagować wyłącznie na przebicia poziomu 0 i ustawić PSL od 50 do 100.Świece np H1.
Można olać pozostałe linie i zmiany kolorów- ważne jest tylko przebicie 0.
Jeśli możesz to wypróbuj i daj znać co o tym sądzisz- ja mówię że ten wskaźnik na ogromny potencjał.

Dzięki Przyjacielu za wstawkę bo właśnie czegoś takiego szukałem.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: profession »

Ciesze się, że się przydaje :) , i dzięki za sugestie z tą linią zero, sprawdzę to na pewno w przyszłym tygodniu.

Ja testuje bardzo wiele wskaźników i staram się wyszukiwać te najlepsze i tak jak piszesz też widzę w nim bardzo duży potencjał, inaczej nie wrzucał bym go dla was.

Raz jeszcze dzięki Ci za odpowiedź i dobre słowo, bo na tym forum coraz trudniej o jakikolwiek odzew. Każdy tylko pobiera i siedzi cicho 8)

Pozdrawiam serdecznie :)

Piteros
Bywalec
Bywalec

Post autor: Piteros »

profession

Tak naprawdę większość wskaźników jest nic nie warta- albo pokazują zmianę trendu/korektę z dużym opóźnieniem, gdy ustawione są na mniejszą czułość, albo nie opóźniają- ale wtedy nie można na nich polegać bo repaintują.
Ale o tym wiedzą wszyscy którzy szukają dobrych wskaźników.
Ludzie zapominają że to wskaźnik dostosowuje się do zmian ceny a nie cena do wskaźnika.
Ten wskaźnik ma tę zaletę, że po przebiciu poziomu 0 nie "cofa się". Oczywiście nie każde przebicie 0 jest sygnałem do kupna/sprzedaży- jednak mając inne dobre wskaźniki pokazujące że coś zaczyna się zmieniać, ten jest bardzo dobrym potwierdzeniem zmiany trendu/ korekty.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: profession »

Piteros Dokładnie tak, zgadzam się z Tobą w 100%. Właśnie to próbowałem przekazać w moim pierwszym poście w tym temacie.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

ODPOWIEDZ