EA (lsv)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
krzysztof1021
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzysztof1021 »

Witam
Rzeczywiście mimo znakomitych wręcz wyników
( po drobnych poprawkach ) na danych historycznych, w realu nie chcial zawierac żadnych transakcji aż do dzisiaj, gdzie w trakcie sesji europeskiej były dwie transakcje na usd /chf oraz dwie na eur/usd. Może te informacje pomogą znającym sie w temacie rozgryźć ew, blokady bo takie są w kodzie na 95%. :(

pozdrawiam
Krzysztof

EDIT :
otwarte kolejne dwie pozycje na USD CHF M15

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Nie kierujcie się tamtymi testami które zostały załączone. Aby backtest miał jakikolwiek cień szans na wiarygodność musi zaznaczam jeszcze raz to warunek podstawowy być robiony na danych tickowych z dokładnością modelowania 99%. Jakiekolwiek niższe wyniki nie mają najmniejszego sensu. Piszę o tym po raz kolejny ponieważ ten temat wciąż powraca ... Niezależnie od TF innych czynników, jakość modelowania to podstawa. To, że pisze, że jakość to 24%, lub 56% tak jak tutaj kolega wrzucił oznacza tak naprawdę, że na 99,99% te wyniki są w pełni przekłamane. Wiem to z doświadczenia testowania setek EA, gdy uda wam się osiągnąć 99% jakości modelowania sami zobaczycie ogromną różnice.(oczywiście pomijając TF M1)

Tester ma skłonność do poprawiania wyników, podczas testowania bez danych tickowych zdarza się, że nawet strategie oparte na jednej MA (ta domyśla w testerze) pokazuje ogromne zyski. Gdy pobierzecie odpowiednie dane i jakość modelowania wzrośnie do 99% wykres to opadająca kreska w dół ... Naprawdę nie warto tracić czasu z testerem bez pełnych danych bo on nawet nie daje wyników w "przybliżeniu" (co do charakteru czy trendu kapitału) tylko zupełnie zupełnie odrębne.

krzysztof1021
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzysztof1021 »

profession pisze:Nie kierujcie się tamtymi testami które zostały załączone. Aby backtest miał jakikolwiek cień szans na wiarygodność musi zaznaczam jeszcze raz to warunek podstawowy być robiony na danych tickowych z dokładnością modelowania 99%. Jakiekolwiek niższe wyniki nie mają najmniejszego sensu. Piszę o tym po raz kolejny ponieważ ten temat wciąż powraca ... Niezależnie od TF innych czynników, jakość modelowania to podstawa. To, że pisze, że jakość to 24%, lub 56% tak jak tutaj kolega wrzucił oznacza tak naprawdę, że na 99,99% te wyniki są w pełni przekłamane. Wiem to z doświadczenia testowania setek EA, gdy uda wam się osiągnąć 99% jakości modelowania sami zobaczycie ogromną różnice.

Witaj
Nie kierowałem się żadnymi testami ( nawet ich nie widziałem ) poza swoimi. Problem polega na tym, że EA zawiera transakcje ( przynajmniej tak się wydaje ) w tylko niektórych przedziałach czasowych. Np. kilka - kilkanaście dni nie zawiera transakcji, po czym zaczyna pracować w jakimś tam dniu tak jak powinien (chyba ), NIe znam sie specjalnie na programowaniu, ale czy to ma związek z modelowaniem ? Proszę o wyjaśnienie.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Nie, nie ma związku, po prostu myślałem, że opierasz się na załączonych testach i oczekujesz takich samych wyników w realu(jeśli wykonujesz swoje to tak Tylko informacyjnie napisałem Ci jak to jest z tym testerem strategii w mt4). Dlatego chciałem, Cie przestrzec. :)

ODPOWIEDZ