Kupuj GOLD w okolicach 1550 lub niżejboon pisze:Jak myślicie, będzie korekta
[XAU/USD] (GOLD)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Moje spojrzenie na obecną sytuację. Spośród wszystkich linii patrzę aktualnie na żółte linie kanału i ostatnią linię szarą wsparcia. Do monitoringu. Jeśli dociągnie do którejś z nich warto pomyśleć o zajęciu odpowiedniej przeciwstawnej transakcji.
Pin bar wzrostowy na D1 (oczywiście jeżeli nic się nie zmieni do zamknięcia rynków). Kurs został brutalnie ściągnięty przez umocnienie dolara, by po chwili wystrzelić w górę. Wsparcie w okolicach 1680.0, opór ok. 1763. Można rozpatrzyć wejście na ok. 50% korekcie, chociaż nie zdziwię się, jak wystrzeli od poniedziałku prosto w górę!
Moje postrzeganie złota z innej perspektywy.
28.02. pisałem, że warto pomyśleć o zajęciu pozycji krótkiej. Obsuwa była i to trzykrotnie większa niż się spodziewałem
Cóż, teraz mam zagwostkę, bo:
1. Albo będzie jeszcze jeden zjazd w dół do ok. 1670-1680 i potem odbicie
2. Albo już nie będzie zjazdu i idziemy powoli w kierunku 1750. A potem się zobaczy.
28.02. pisałem, że warto pomyśleć o zajęciu pozycji krótkiej. Obsuwa była i to trzykrotnie większa niż się spodziewałem

Cóż, teraz mam zagwostkę, bo:
1. Albo będzie jeszcze jeden zjazd w dół do ok. 1670-1680 i potem odbicie
2. Albo już nie będzie zjazdu i idziemy powoli w kierunku 1750. A potem się zobaczy.
Wsparcie okazało się znajdować nieco niżej. Kurs odbił się od poprzedniego dołka czyli koło 1662. Jak ktoś lubi analogie, to można liczyć na wystrzał z tego poziomu, jednakowoż na chwilę obecną nie mamy tutaj wyraźnego sygnału (chyba, że coś się zmieni do zamknięcia NY). Czekamy zatem na sygnał w okolicy obecnego wsparcia - idealnie pin bar wzrostowy.
- Mighty Baz
- Pasjonat
Ja zrobiłem nieco inaczej, otóż wyznaczyłem żółte linie kanałów równoległych, w których jak zauważyłem złoto porusza się z dziwną regularnością przeskakując z jednego na drugi.
Do Waszej oceny. Mi wychodzi, że poziom to będzie maksior 1610.
See ya.
Do Waszej oceny. Mi wychodzi, że poziom to będzie maksior 1610.
See ya.