teoretycznie bardzo dobrym rozwiazaniemzz pisze:Dobrym rozwiązaniem byłoby aby każdy z nich miał swoją historię np. z 10 lat jak Kolega zauważył pod NFA lub CFTC

praktycznie niestety takie rozwiazanie ma jedna "mala" wade
zalozmy dla celow tego przykladu ze cala polska przeczytala post ZZiego i od dzis wszyscy - absolutnie kazdy obywatel polski - bedzie zadal udokumentowanych wynikow pod kontrola cftc z 10 lat zanim odda pieniadze "maklerowi" w zarzadzanie...
tylko co z osobami (funduszami itp) ktore chca inwestowac ale postanowily to dopiero tydzien temu, rok temu albo 4 lata temu i nie maja udokumentowanych wynikow z 10 lat bo dzialaja tydzien czy rok...jak zdobeda pierwszych klientow skoro wszyscy chca wyniki z 10 lat??
oczywiscie sa fundusze czy tam osoby ktore maja taka historie udokumentowana i wszyscy zgodnie z zasada ZZiego beda oddawac pieniedze w zarzadzanie wlasnie im. tylko co sie stanie np za 30-40 lat kiedy te osoby umra albo przejda na emeryture

nagle z dnia na dzien nie pozostanie w polsce NIKT z "udokumentowana historia z ostatnich 10 lat pod kontrola CFTC"
powiedz moj drogi ZZ jak rozwiazesz ten problem w swojej teorii ekonomicznej?
bo chyba nie powiesz mi ze przez 10 lat maja inwestowac swoje wlasne pieniadze dla "wyrobienia historii" po to zeby potem mogli inwestowac pieniadze pana zbyszka, czy pani krysi? bo jezeli beda potrafili zrobic 10% miesiecznie to po 10 latach z 1000zl beda mieli 92mln zl na swoim wlasnym prywatnym koncie i raczej nie bedzie juz im sie chcialo

tylko prosze o konkretne odpowiedzi, a nie jakies nic nie znaczace ogolniki jak zawsze

=================================================================================================
a co do samej licencji maklera to kiedys w weekend jak mialem wiecej czasu sciagnalem sobie jeden test i tak z biegu go zrobilem
z tego co pamietam to mialem ok 40 odpowiedzi dobrze....30 zle....50 wogole odpuscilem zeby nie miec ujemnych pkt hehe

takze (przynajmniej dla mnie) test nie byl zbyt prosty i jak sie mozna domyslic oczywiscie bym nie zdal hehe...
duzo pytan z teorii, duzo z prawa, duzo akruszy z gpw ktorych nigdy wczesniej na oczy nie widzialem itp
czy nauka do egzaminu i zdobycie takiej licencji pozwoli mi lepiej inwestowac? - nie wiem ale chyba nie
czy zniesienie tej licencji to dobry pomysl? tez nie wiem
czy kazdy powinien miec mozliwosc zarzadzania pieniedzmi klientow bez zadnych uprawnien? - chyba nie bo sie zrobi taki cyrk jak za szkoleniami z FX