dzięki Panowie,
zobaczymy czy chłopaki "wypsztykali" się z amunicji
mała Ska na edku - do dolnej bandy i LT powinni dociągnąć.
"czerwone kropki" to mój magiczny wskaźnik
odpalam painta i zaznaczam ważne punkty.
edit:
BE
TeXs, mój Matrix
Witam TeXs!
Co jest dla Ciebie sygnalem wejscia w pozycje? Analizujac powyzsza sytuacje cenie braklo jeszcze pare pipsow aby dotrzec do SR. Wiadomo, ze to nie apteka i cena nie musi "chodzic" idealnie, ale mogla w tym przypadku jeszcze troche zejsc. Czy kierowales sie ta mini konsola na m1 czy moze albo wejdzie albo SL?
Dzieki.
Co jest dla Ciebie sygnalem wejscia w pozycje? Analizujac powyzsza sytuacje cenie braklo jeszcze pare pipsow aby dotrzec do SR. Wiadomo, ze to nie apteka i cena nie musi "chodzic" idealnie, ale mogla w tym przypadku jeszcze troche zejsc. Czy kierowales sie ta mini konsola na m1 czy moze albo wejdzie albo SL?
Dzieki.
Sygnałem wejścia może być:
- przecięcie się LT z SR
- brak siły na przebicie SR
- dojście do ważnego punktu
- retest ważnego poziomu
Kiedyś też o samym momencie wejścia pisałem w jurnalu szkoły
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 822#383822
generalnie nie zastanawiam się, czy są spełnione wszystkie warunki (nie odhaczam wszystkich punktów podejmując decyzję z wejściem w dany trade) - działam trochę intuicyjnie
edit:
przykładowy moment wejścia - załacznik
- przecięcie się LT z SR
- brak siły na przebicie SR
- dojście do ważnego punktu
- retest ważnego poziomu
Kiedyś też o samym momencie wejścia pisałem w jurnalu szkoły
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 822#383822
generalnie nie zastanawiam się, czy są spełnione wszystkie warunki (nie odhaczam wszystkich punktów podejmując decyzję z wejściem w dany trade) - działam trochę intuicyjnie

edit:
przykładowy moment wejścia - załacznik
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No to może jeszcze jedno wejście - praktycznie na tym samym poziomie co poprzednie,
pokazuję to wszystko na wykresie liniowy, gdyż jest on bardziej czytelny dla początkujących.
edit:
nie podobało mi się to co robili przy pierwszym oporze więc podziękowałem
wynik: kilkanaście pipsów na plus.
pokazuję to wszystko na wykresie liniowy, gdyż jest on bardziej czytelny dla początkujących.
edit:
nie podobało mi się to co robili przy pierwszym oporze więc podziękowałem
wynik: kilkanaście pipsów na plus.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.