Price Action - WydafcaFX

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

miejsce było dobre i chyba po prostu tym razem nie wyszło.

Mam nadzieję, że nie przestawiałeś SL, funt ostatnio w gazie jest.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXWydafca »

Cześć Czerwinek,
Też tak uważałem i dalej uważam, że poziom był odpowiedni.
SL nie podwyższam nigdy. Tylko w stronę lokowania zysków.
Inaczej sprawa ma się z TP. Jest ruchomy i w miarę rozwoju sytuacji ulega zmianie.
Ogólnie jest wiele aspektów mojego planu, które muszą być zachowane, abym wziął trade, lecz jak do tej pory nie nawiązała się na forum żadna dyskusja, nie było pytań, więc nie ma na razie odpowiedzi:)
Monologi nie są moją mocną stroną:)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

GBP/USD

Mamy długoterminowy trend spadkowy, mocny opór, pinbar, średnia 365 muśnięta.
Zobaczymy:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Jest kilka czynników do spadku, fajne miejsce, średnia 365 która naprawdę ma moc i to co lubię najbardziej czyli dywergencja, tez wszedłem ale trochę spóźnione zobaczymy co z tego będzie :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

GBP/USD jak na razie w porządku. Stop przestawiony na BE. Czekam spokojnie do poniedziałku.
Widzę Czerwinek, że mamy podobne kryteria wejścia. Cieszy mnie to:)

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Cześć , super wpasowanie dla GBPUSD , ale mam pytanie bo umieściłeś wykres daily.
Pozycja na tą analizę wygląda dość ryzykowanie , koniec korekty i kontynuacja trendu wzrostowego.
Sam spadek mógł wynikać z wydarzeń makroekonomicznych głownie związanych z Gracją.(technicznie ja nie widzę rządnych sygnałów aby to miał być odpowiedni moment , na wykresie daily)
Czy możesz opisać jakie czynniki brałeś pod uwagę na mniejszych TF 4 i 1H.
Nie sądzisz że pozostanie na rynku tak mocno skorelowanym z EURUSD w świetle jutrzejszych wydarzeń jest ryzykowne ?

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

GBP/USD

Bobi sytuacja jaka wytworzyła się na parze GBP/USD była wyśmienita dla zajęcia pozycji zarówno na wykresie D1 jak i H4. Zaobserwuj poziom 1.6000. Cofnij się wstecz i zobacz jak często poziom był testowany. Służył zarówno jako opór oraz wsparcie. Bardzo lubię takie poziomy ze względu na ich "moc". Druga sprawa...na wykresie D1 wyraźny pinbar, na H4 piękny engolfing.
Jeśli chodzi o dane makroekonomiczne to zwracam na nie uwagę, lecz uważam, że rynek dyskontuje je wcześniej.
Co do końca korekty ... nie zgadzam się. Nie będę się mądrzył, lecz na moje oko można zaobserwować Elliotta - pierwszą falę spadkową, która powinna zakończyć się w miejscu gdzie ustawiłem TP. Może Andymen się wypowie:)

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzisiejsze wejście na EUR/AUD

- poziom z silnym oporem 1.2477
- trend
- Fibo 61.8
- pinbar

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: GBP/USD D

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

[quote="FXWydafca"]Bobi sytuacja jaka wytworzyła się na parze GBP/USD była wyśmienita dla zajęcia pozycji zarówno na wykresie D1 jak i H4. Zaobserwuj poziom 1.6000. Cofnij się wstecz i zobacz jak często poziom był testowany. Służył zarówno jako opór oraz wsparcie. Bardzo lubię takie poziomy ze względu na ich "moc". Druga sprawa...na wykresie D1 wyraźny pinbar, na H4 piękny engolfing.
Jeśli chodzi o dane makroekonomiczne to zwracam na nie uwagę, lecz uważam, że rynek dyskontuje je wcześniej.
Co do końca korekty ... nie zgadzam się. Nie będę się mądrzył, lecz na moje oko można zaobserwować Elliotta - pierwszą falę spadkową, która powinna zakończyć się w miejscu gdzie ustawiłem TP.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przychylam się do zdania WydafcyFx . Długoterminowo korekta do 1.54, na chwilę obecną D na dzisiaj powinno zejść poniżej lini R, którą zaznaczyłem na
załączonym obrazku.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj i jutro ma byc w kalendarzu troche danych z GB gospodarki zobaczymy czy rynek juz uwzglednil te dane na wykresie .

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dzisiejsze wejście na EUR/AUD

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

FXWydafca pisze:- poziom z silnym oporem 1.2477
- trend
- Fibo 61.8
- pinbar
------------------------------

Wszystko tutaj pasuje , wydaje sie idealny trade ;-)
wyszytkie moje TF D,W,M Dw trend

----------------------------------------------------------------------

ODPOWIEDZ