Price Action - WydafcaFX
Cześć Czerwinek,
Też tak uważałem i dalej uważam, że poziom był odpowiedni.
SL nie podwyższam nigdy. Tylko w stronę lokowania zysków.
Inaczej sprawa ma się z TP. Jest ruchomy i w miarę rozwoju sytuacji ulega zmianie.
Ogólnie jest wiele aspektów mojego planu, które muszą być zachowane, abym wziął trade, lecz jak do tej pory nie nawiązała się na forum żadna dyskusja, nie było pytań, więc nie ma na razie odpowiedzi:)
Monologi nie są moją mocną stroną:)
Pozdrawiam
Też tak uważałem i dalej uważam, że poziom był odpowiedni.
SL nie podwyższam nigdy. Tylko w stronę lokowania zysków.
Inaczej sprawa ma się z TP. Jest ruchomy i w miarę rozwoju sytuacji ulega zmianie.
Ogólnie jest wiele aspektów mojego planu, które muszą być zachowane, abym wziął trade, lecz jak do tej pory nie nawiązała się na forum żadna dyskusja, nie było pytań, więc nie ma na razie odpowiedzi:)
Monologi nie są moją mocną stroną:)
Pozdrawiam
Cześć , super wpasowanie dla GBPUSD , ale mam pytanie bo umieściłeś wykres daily.
Pozycja na tą analizę wygląda dość ryzykowanie , koniec korekty i kontynuacja trendu wzrostowego.
Sam spadek mógł wynikać z wydarzeń makroekonomicznych głownie związanych z Gracją.(technicznie ja nie widzę rządnych sygnałów aby to miał być odpowiedni moment , na wykresie daily)
Czy możesz opisać jakie czynniki brałeś pod uwagę na mniejszych TF 4 i 1H.
Nie sądzisz że pozostanie na rynku tak mocno skorelowanym z EURUSD w świetle jutrzejszych wydarzeń jest ryzykowne ?
Pozycja na tą analizę wygląda dość ryzykowanie , koniec korekty i kontynuacja trendu wzrostowego.
Sam spadek mógł wynikać z wydarzeń makroekonomicznych głownie związanych z Gracją.(technicznie ja nie widzę rządnych sygnałów aby to miał być odpowiedni moment , na wykresie daily)
Czy możesz opisać jakie czynniki brałeś pod uwagę na mniejszych TF 4 i 1H.
Nie sądzisz że pozostanie na rynku tak mocno skorelowanym z EURUSD w świetle jutrzejszych wydarzeń jest ryzykowne ?
GBP/USD
Bobi sytuacja jaka wytworzyła się na parze GBP/USD była wyśmienita dla zajęcia pozycji zarówno na wykresie D1 jak i H4. Zaobserwuj poziom 1.6000. Cofnij się wstecz i zobacz jak często poziom był testowany. Służył zarówno jako opór oraz wsparcie. Bardzo lubię takie poziomy ze względu na ich "moc". Druga sprawa...na wykresie D1 wyraźny pinbar, na H4 piękny engolfing.
Jeśli chodzi o dane makroekonomiczne to zwracam na nie uwagę, lecz uważam, że rynek dyskontuje je wcześniej.
Co do końca korekty ... nie zgadzam się. Nie będę się mądrzył, lecz na moje oko można zaobserwować Elliotta - pierwszą falę spadkową, która powinna zakończyć się w miejscu gdzie ustawiłem TP. Może Andymen się wypowie:)
Jeśli chodzi o dane makroekonomiczne to zwracam na nie uwagę, lecz uważam, że rynek dyskontuje je wcześniej.
Co do końca korekty ... nie zgadzam się. Nie będę się mądrzył, lecz na moje oko można zaobserwować Elliotta - pierwszą falę spadkową, która powinna zakończyć się w miejscu gdzie ustawiłem TP. Może Andymen się wypowie:)
Dzisiejsze wejście na EUR/AUD
- poziom z silnym oporem 1.2477
- trend
- Fibo 61.8
- pinbar
- trend
- Fibo 61.8
- pinbar
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: GBP/USD D
[quote="FXWydafca"]Bobi sytuacja jaka wytworzyła się na parze GBP/USD była wyśmienita dla zajęcia pozycji zarówno na wykresie D1 jak i H4. Zaobserwuj poziom 1.6000. Cofnij się wstecz i zobacz jak często poziom był testowany. Służył zarówno jako opór oraz wsparcie. Bardzo lubię takie poziomy ze względu na ich "moc". Druga sprawa...na wykresie D1 wyraźny pinbar, na H4 piękny engolfing.
Co do końca korekty ... nie zgadzam się. Nie będę się mądrzył, lecz na moje oko można zaobserwować Elliotta - pierwszą falę spadkową, która powinna zakończyć się w miejscu gdzie ustawiłem TP.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przychylam się do zdania WydafcyFx . Długoterminowo korekta do 1.54, na chwilę obecną D na dzisiaj powinno zejść poniżej lini R, którą zaznaczyłem na
załączonym obrazku.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj i jutro ma byc w kalendarzu troche danych z GB gospodarki zobaczymy czy rynek juz uwzglednil te dane na wykresie .
Pozdrawiam.
Co do końca korekty ... nie zgadzam się. Nie będę się mądrzył, lecz na moje oko można zaobserwować Elliotta - pierwszą falę spadkową, która powinna zakończyć się w miejscu gdzie ustawiłem TP.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przychylam się do zdania WydafcyFx . Długoterminowo korekta do 1.54, na chwilę obecną D na dzisiaj powinno zejść poniżej lini R, którą zaznaczyłem na
załączonym obrazku.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj i jutro ma byc w kalendarzu troche danych z GB gospodarki zobaczymy czy rynek juz uwzglednil te dane na wykresie .
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: Dzisiejsze wejście na EUR/AUD
------------------------------FXWydafca pisze:- poziom z silnym oporem 1.2477
- trend
- Fibo 61.8
- pinbar
Wszystko tutaj pasuje , wydaje sie idealny trade ;-)
wyszytkie moje TF D,W,M Dw trend
----------------------------------------------------------------------