Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

i z zajawki dorzucam screen Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

dzisiejsze wejście na gj, momentum up na niskim poziomie cenowym, tp zero line h1

RR 2,5 do 1

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: esperer34 »

Witam.
Moja analiza Eur/Jpy. Bedzie ktos na tyle uprzejmy i dokona ewentualnej korekty tego co widze? Z shorta mozna bylo wyjsc w strefie ZL M15 - 107,58. 20p zysku.
pozdrawiam.

ps. niepokoi mnie odrobine fakt, ze swieca H4 zamknela sie powyzej strefy ZL H4. przed korekta wzrostu moze zaatakowac od razu nastepna ZL H4 - 108,24.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

nie liczyłbym juz dzisiaj na spadki

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

=====
Ostatnio zmieniony 05 mar 2012, 21:55 przez besot, łącznie zmieniany 1 raz.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

:)

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

Wczorajsza analiza sie udala;) co prawda nie wszedlem w ten ruch -.- bo nie czuje sie jeszcze zbyt pewnie w ZL, ale nakreslony scenariusz byl calkiem calkiem.
Z shortow nalezalo by wyskakiwac najpozniej teraz. nie wiadomo za bardzo co sie stanie, ale obstawiam wzrost do 107,63 (ZL H4) a pozniej, w zaleznosci od swiec MOMO H1 albo spadek do 106,50 albo wzrost do 108,80.
Za te analizy TRO pewnie by mnie zabil, bo nie nalezy robic planow i zastanawiac sie co cena zrobi, tylko reagowac na to co robi wlasnie teraz.
Ktos ma ciekawsze pomysly?
Mozna spotkac jeszcze na forum HEXa, albo jego schizofrenicznego kolege ALTECa? Ciekawi mnie jak wielkim modyfikacja poddali ten system.

Walcze z pokusa lapania szczytow i dolkow. Ale skoro znamy strefy ZL wyzszego rzedu, tj. H4, wystarczy poczekac na ZL nizszego rzedu - H1 i po korekcie podpiac sie pod ruch w strone ZL H4 do ktorego cena teraz zmierza.
Na przykladzie obecnej sytuacji, dotarlismy do ZL H4 107,17, i nie wejde w tranzakcje (long) tak dlugo az nie utworzy sie MOMO wzrostowe H1 w kierunku ZL H4 - 107,63. Prawie na pewno bedzie wycinanie leszczy szykujacych sie na dnie na wzrosty, albo zwyczajnie cena uzna ze bez przystanku poleci do nastepnej strefy ZL.
pozdrawiam.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

witaj esperer34 dobry wpis, pozdro. HEX chyba dorobil sie duzej kasy na ZL i ma w dupie forum:) a co do TRO to on chyba nie gral ZL nigdy z tego co czytalem. Co do zl wyzszego rzędu, czasem jedna świeca godzinowa, zawiera juz w sobie BO pulback i ruch w stronę BO, wiec lepiej obserwowac cenę na mniejszych interwałach

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

fakt, czesto tak sie dzieje w trakcie jednej swiecy H1, ale problem polega na tym, ze ciezko stwierdzic czy to BO czy FBO, jesli swieca H1 zamyka sie ponizej ostatniego szczytu, mimo ze przez chwile cena znajdowala sie powyzej, bylbym ostrozny z longiem nawet pomimo ladnej swiecy wzrostowej MOMO np na M15, czy M5. Mysle ze warto trzymac sie faktu, ze wyzszy interwal jest wazniejszy.

W zalaczniku taka sytuacja z wczoraj, chociaz odwrotna, omawiam odwrocenie spadku i wejscie w longa.
zagranie shortem na lini momo m15 (107,20) dalo by zarobic 20p, faktycznie, ale trzeba pamietac, ze ostatni dolek (106,90) moze nie byc testowany z powodu FBO z H1.

Dodano po 28 minutach:

EUR/JPY sytuacja obecna, krotki termin w zalaczniku.

Dokad siegnie obecny spadek? Nie wiadomo, moze tylko przetestuje LL i wejdzie w konsole a moze dzieki nowej sile z gieldy NY utworzy nowe LL? Nie zastanawiac sie nad tym, tylko reagowac na to co widzisz na wykresie!

---
nie zrozumcie mnie zle, nie przyszedlem nikogo uczyc, bo sam jestem leszczem, opowiadam Wam tylko co widze na wykresie, i prosze, bardziej doswiadczonych, o ewentualna korekte.
pozdrawiam.

ps. wykresy sa w miare czytelne i jasne? Jaki rozmiar musi miec wykres, zeby pokazywal sie pod postem?

Dodano po 2 godzinach 16 minutach:

Kolejna calkiem jasna sytuacja. Spojrzcie jak knoty H1 wychodza poza ZL H1, ale cialo za kadzym razem zamyka sie powyzej.
Zamieszczajcie swoje wykresy, i tlumaczcie co na nich widzicie, to najlepszy sposob nauki.

widze ze warto bylo trzymac zlecenie, cena poleciala jeszcze wyzej. Ten knot na H4 mnie zmylil.

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

to ja dorzucę analizę EURUSD, na wykresach mamy odbicie od momo H1 oraz kierunek zgodny z momo H4, czyli pędzimy w kierunku momo H4 oznaczonego na rysunku jako "20 days ago".

Pewnie znowu się nie sprawdzi...

I jeszcze zobaczcie wykres daily, tam też wygląda na spadki

Dodano po 21 godzinach 32 minutach:

No i znowu się nie sprawdziło. Ale nie mam zielonego pojęcia, dlaczego. Od czego się odbiło i poszło w drugą stronę?

Następnym razem jak będę coś zamieszczał, to trzeba zrobić zupełnie na odwrót. Chyba jeszcze jestem za cienki na tą metodę. Cały czas błędnie ją analizuję.

ODPOWIEDZ