Interactivebrokers

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
13
45%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
5
17%
Mają wiele wad
2
7%
Stanowczo odradzam
6
21%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Interactivebrokers

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

http://www.interactivebrokers.com
Platforma ECN

Faktyczny Spred na parach zmienia się pod wpływem płynności:
Podany spred z konta PRO (ważne bo na zwykłym jest wyższy) :
Eur / Usd = 0,5 / 1,5 pipsa - średnio 1pips
Gbp / Usd = 1 / 3 pipsy - średnio 2pipsy
Usd / Jpy = 1 / 2 pipsy - średnio 1,5pipsa
Eur / Jpy = 1 / 2,5 pipsa - średnio 2 pipsy
Aud / Jpy = 1,5 / 4 pipsy - średnio to 2 pipsy

Średnie to znaczy jak wchodzi na zleceniach oczekujących.
Jeśli ktoś gra zleceniami z palca to może polować na spred mniejszy.

Ważne...
Zlecenie wskakują po 1/2sekundach.
Przykładowo jeśli damy oczekujące Long na 2.0555 zakładając (bo sami możemy ustalać jaki spred "oczekujemy") 2pipsy spredu to zlecenie dochodzi do ceny 2.0555 i mamy zlecenie L na poziomie 2.0557. Zdarza się że zlecenie zostanie kupione po lepszej cenie, ale nie całe. Tzn. otwieraliśmy zlecenie na 2loty, to może być tak że wejdzie nam po cenie 2.0556 -0,5lota, a po cenie 2.0557 -1,5lota, prowizje borker liczy normalnie jak by było jedno zlecenie 2lotowe.
Wracając do spredu oczekującego, można dać 1pips, wtedy pojawiają się 2opcje.
1 Dochodzi do ceny 2.0555 i broker czeka na ask 2.0556 - i jeśli kurs lekko cofnie lub zatrzyma się na tym poziomie to mamy spred 1pips.
2 Dochodzi do ceny 2.0555, ale był to ważny poziom dużo zleceń i ask było na tym poziomie 2.0557,5 i przebiło dalej nie cofając / nie zatrzymując się wtedy to co brokerowi uda się otworzyć to nasze ;) zdarza się że z 1,5lota złapie 0,6/09lota na 1pipsie, a reszta "czeka".

Polecam do platformy używać dodatku tzn. Button Trader-a.
http://www.buttontrader.com
Służy nam on do składania zleceń jednym klikiem, zmieniania SL i TP dodawania różnych dowolny trailingów, dzielenia otworzonej pozycji na dowolne części, łączenia pozycji, działa szybko i płynnie, nigdy mi się nie zawiesił, nie wyrzucił błędów nie rozłączył.
Odpukać narazie sprawuje się idealnie.

Lite edition:
Koszt od 27Euro (ok 100zł) miesięcznie - za tą wersje - można na niej grać na raz 1parą walutową.
Standard edition:
49Euro - można grać 2parami walutowymi
Professional edition:
98Euro - można grać 40parami na raz :)

Płatność przez paypal
https://www.paypal.com/pl

Można przełączać okienka zleceń na daną parę tzn. możemy sobie ustawić 3pary na których gramy i zmieniać okienka. Jeśli ktoś skalpuje to polecam lepiej dołożyć do Standard.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witma.

Wygląda to naprawdę obiecująco. Pozwolę sobie jeszcze przekopiować z innego wątku moje pytanko.

/*Copy*/
Mam jeszcze pytanie do Kovis'a lub osób grających w InteractiveBrokers. Gdzieś czytałem, chyba na forum smartquant, że kwotowania demo i reala na InteractiveBrokers się różnią, tzn. dla demo oni mają jakieś "simulation mode", który nie odzwierciedla dokładnie tego co jest w realu. Czy to prawda? Było by to ważne info przy backtestach robota.

Drugie pytanko czy konto można otworzyć u nich dopiero od 10.000 $ ? Cyt. ze storny "to open a new account you must deposit USD 10,000 (or USD equivalent).". Coś nie mogę się połapać na ich stronie. Gdzieś czytałem, że można już od 5.000 $.

Trzecie pytanko jest o commission. Jakoś nie bardzo kumam tych ich wyliczeń na stronie. Możesz przedstawić jak się sprawa ma przy zleceniu dla przykładu na EURUSD przy depo równym 10.000:

Składam zlecenie za 1000 $ * levar = 25.000 $ + spread równy 1 pips + commision. Jake są całe koszty takiej transakcji w przypadku gdy zarobie 1 pips.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Opłaty przykładowo :

0,6lota - 2,5$
0,75lota - 3,13$
0,9lota 3,75$
1,5lota 6,30$
Zamknięcie to samo... czyli otwierając pozycje na 1,5lota 15$ za pipsa płacimy 12,6$ "opłat".

Kwotowanie demo i reala na InteractiveBrokers się różni - dema nie biore nigdy pod uwagę dla mnie demo nie istnieje.
Mają co ważne "simulation real -mode", który odzwierciedla dokładnie to co jest w real - trzeba pisać o klucz do IB do tego poziomu symulacji z tego co wiem, trzeba by to jeszcze dokładnie sprawdzić bo ja nie korzystam z symulacji.

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Wymagany depozyt to :
dla konta PRO - 25.000$
dla konta zwykłego - 5.000$ - inny spred inne warunki.

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

zz pisze:aby np. w zleceniu zmienić S/L lub inne modyfikacje to muszę mieć tą dadstawkę Button Trader-a.?
Jak założyć rachunek demo? próbuje kilka razy i nie wychodzi.Jakbyś kilka cennych wskazówek rzucił byłbym wdzięczny.Pozdrawiam.
Witam,
Żeby zmienić SL lub inne modyfikacje 1klikiem to zalecam button tradera.
Oczywiście każde zlecenie można modyfikować na platformie, ale nie jest to takie szybkie jak przy B.T.
Co do dema na ib to nie mam pojęcia jak tam ono wygląda, możesz napisać do nich maila żeby wyjaśnili, odpowiadają naprawdę bardzo szybko.
Jeśli chcesz mieć demko oparte na realnych ruchach od b.t. to musisz poprosić o klucz na ich stronie www.buttontrader.com z lewej strony masz opcje "Password Simu" i tam można otrzymać 2tygodniowy klucz.

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

corrado pisze: wez sie ogarnij i porownaj to co piszesz z rzeczywistoscia, a nie tu chlopakom glodne kawalki ladujesz :lol:
Ciesze się że udało Ci się odnaleźć prawdę, za moich czasów, jak szukałem platformy ecn, na chacie dowiedziałem się że przy 25k $ będę miał niższe prowizje lepszy spred i lepsze warunki. Faktycznie nie narzekam i nie siedzę na ich stronie i nie szukam jaki depozyt jest wymagany tylko gram. :)

Wracając do wątku przy depozycie 5000$ spred na g/u jest ok 8pipsów przy pozycji 0,5lota, w porównaniu do konta ponad 25000$ spred wynosi ok 1,5pipsa.

Rzeczywistość na fotkach...
Ogarnąłem się i porównałem.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Pytanie do fachowców, co zrobić aby zwiększyć prawdopodobieństwo zrealizowania zlecenia poprzez położenie nacisku nie na price a położyć nacisk na spred .Wiem że jest taka możliwość tylko nie mogę się do tego dokopać.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

Konta forex od $10.000. Jak puszczasz 0.25 lota lub więcej to idzie automatycznie przez IDEAL PRO. Jeśli mniej to przez IDEAL.
Trzeba mieć min $2.000 na koncie więc wnioskuję (nie testowałem tego) 8.000 zaraz po otwarciu można wypłacić.

Można grać praktycznie na wszystkim ale trzeba płacić dodatkowo za kwotowania. Kwotowania walut są za FREE.

Do tego AmiBroker darmowy i można jechać przyzwoicie na świecach od 1m. Wykresy wbudowane w IB to TRAGEDIA
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dzięki fryk,lecz mnie chodziło o coś innego.W sytuacjach ekstremalnych gdzie liczą się ułamki sekund aby zwiększyć prawdopodobieństwo realizacji zlecenia można położyć nacisk na spred kosztem ceny.W MB to jest i zdaje egzamin,jest to fantastyczna sprawa utrudniająca napisanie EA nawet najlepszym fachowcom na świecie a przez to zwiększa nasze szanse .W IB też to jest tylko nie wiem jak to znaleść.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Trzeba oddzielić...
Currenex = to tylko platforma, brokerem jest Cantor Fitzgerald (Spot).
Daje on możliwość wrzucenia dużych zleceń, jednak jeśli zostawisz zlecenie to po 22.00 musisz dostarczyć walute.
(Ciekawostka = 18pip na usd.pln) 8)
Co do spredu / między bank więc spred jest niski coś jak w IB *ecn.

Wracając do tematu wejścia = masz 2opcje.

Wejście 1:
Najlepszym wyjściem jest "oczekujący market" - z własnego doświadczenia.

Ustawiasz w buttonie spred 1pip na gbp.usd + wejście "marketem"
Oznacza to (*np. dla zlecenia L), że jeśli cena dochodzi do poziomu, który chciałeś *cena ask - otwiera Ci zlecenie momentalnie.
Plusem jest w tym momencie, że jeśli cena na spadnie możesz mieć lepszą cene wejścia niż chciałeś nawet o 1/2pipsy ponieważ spred jest zmienny w zależności od płynności.
Minus : jeśli cene zapierdala w góre a spred się rozjedzie na 2/3pipsy możesz mieć wejście o 3pipsy wyżej,ale zawsze na 100% tego co chciłeś 4loty = open 4loty.

Wejście 2:
Oczekujące z ustalonym spredem:

Oznacza to (*np. dla zlecenia L) , że jeśli cena dochodzi ceną bid do ceny, która obstawiłeś -otwiera Ci pozycje -tak jak byś miał spred 1pip *zawsze (bo takiej ceny oczekujesz - problem, że może nie złapać Ci całości pozycji - zamiast 4lotów może złapać Ci tylko 3loty.

p.s
Nie rozumiem Co daje Ci zwiększenie spredu na 5pip
- poślizgu nie będzie - bo dajesz większe możliwości poślizgu, ale cena wejście będzie i tak po cenie ask nie bid...
Pytanie na czym Ci zależy.

ODPOWIEDZ