Koniec na dzisiaj.
Jutro rano pojawią się moje przemyślenia na blogu co do potencjalnych setupów.
Stan na dzisiaj:
4 transakcje
2x -10pips SL on GBP/JPY
1x AUD/USD 0 pips.
1x +26pips GBP/JPY
Tak więc mały zarobek.
Jedna pozycja na GBP/JPY nie powinna być otwarta tak szybko.
High Probabilty Trading
Krótki plan na dzisiaj:
AUD/USD

Znajduje się w trendzie wzrostowym - obecnie trwa piąta fala - której koniec powinien być w którymś z niebieskich obszarów. Powstały one w wyniku projekcji Fibo fal 1, 3, 1-3, i odwrotnej projekcji fali korekcyjnej 4.
Trochę dużo tego na wykresie, ale ja to później usuwam i zostają same niebieskie poziomy.
EUR/USD

Analogiczna sytuacja jak przy EUR/USD. Również 5 fala. Poziomy potencjalnego końca fali 5 zaznaczone na niebiesko. Dodatkowo 3 poziom to 100% fali 1 oraz 3, także może być to taki regularny ruch.
GBP/JPY

Myślę, że cały czas jest w trakcie fali B korekty ABC. Jednak mogło się tak zdarzyć, że wczorajszy ruch w dół to była fala C i powstała nieregularna korekta ABC i teraz będzie ruch w górę.
AUD/USD

Znajduje się w trendzie wzrostowym - obecnie trwa piąta fala - której koniec powinien być w którymś z niebieskich obszarów. Powstały one w wyniku projekcji Fibo fal 1, 3, 1-3, i odwrotnej projekcji fali korekcyjnej 4.
Trochę dużo tego na wykresie, ale ja to później usuwam i zostają same niebieskie poziomy.
EUR/USD

Analogiczna sytuacja jak przy EUR/USD. Również 5 fala. Poziomy potencjalnego końca fali 5 zaznaczone na niebiesko. Dodatkowo 3 poziom to 100% fali 1 oraz 3, także może być to taki regularny ruch.
GBP/JPY

Myślę, że cały czas jest w trakcie fali B korekty ABC. Jednak mogło się tak zdarzyć, że wczorajszy ruch w dół to była fala C i powstała nieregularna korekta ABC i teraz będzie ruch w górę.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Ech za dużo miejsc do pisania. Mam otwarte S na AUD/USD AUD/USD shorts 1.07449 SL 1.07825.
Teraz na BE.
Zawsze można sprawdzić na http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost5434506
albo tutaj - różnie mi się wstawi
Oczywiście blog ma zawsze pierwszeństwo.
Teraz na BE.
Zawsze można sprawdzić na http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost5434506
albo tutaj - różnie mi się wstawi

Oczywiście blog ma zawsze pierwszeństwo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Chyba w zbyt suchy sposób prowadzę dziennik bo mało komentarzy widzę jak choćby Wołodii z pierwszej strony - wytykanie błędów ot czego bym sobie życzy.
Zachęcam Panie i Panowie - obiecuję pochwały za każdą konstruktywną krytykę dotyczącą analiz
Zachęcam Panie i Panowie - obiecuję pochwały za każdą konstruktywną krytykę dotyczącą analiz

Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Long na EUR/USD
1.33030 SL 1.32920

Ruch w dół z wczoraj i z nocy to mogła być fala 4 korekcyjna. Jeśli tak to teraz powinien być ruch w górę i fala 5 - wzrostowa.
Analogicznie do fal 1 i 3 - około 300 pipsów w górę
1.33030 SL 1.32920

Ruch w dół z wczoraj i z nocy to mogła być fala 4 korekcyjna. Jeśli tak to teraz powinien być ruch w górę i fala 5 - wzrostowa.
Analogicznie do fal 1 i 3 - około 300 pipsów w górę

Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów