szulczas

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

brother dzieki za wsparcie... ale odnosze wrazenie ze to chyba jakis pech albo klatwa ;)

Wiecie... wchdzisz na rynek i poprostu trejd jest totalnie spierdzielony... no trudno... rynek mial taki kaprys zeby poleciec w druga

Ale takie akcje... 1-2p wyjscie pozniej... to jakas masakra

Ze wzgledu ze moj genialny post w czasowkach polecial do kosza... heh wrzucam filmik motywujacy.. i moze Pan wróżbita przepedzi ze mnie ta klatwe... ;)

http://mega.kot.wrzuta.pl/film/5vtzMeblnNd/

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Często zdarzają mi się podobne zagrania,tylko tak się zastanawiam...Czy to nie jest podstawowy błąd-dołki coraz niżej,po takim impecie zawsze ostatnimi resztkami próbują jeszcze raz uderzyć i wybija właśnie te stopy 1-2 pips od dołka.

Ja to widzę tak:
Jest mocny impet,jest miejsce potencjalnego zwrotu-duzi gracze wychodzą (przynajmniej część) i czekają czy dany poziom zadziała czy zostanie przełamany.
Dla jednych jest to korekta,dla drugich zmiana trendu.Ale po takim impecie jest więcej tych co go spowodowali więc po co się z nimi siłować? poczekać aż zrobi się podwójne dno,impet wygaśnie,bądź nie utworzy się kolejny dołek/szczyt.

SL ustawiamy podobny,ale patrząc na historię,zwieksza to prawdopodobieństwo naszego powodzenia.

Mogę się mylić-to tylko taka mała obserwacja.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

hahah... wlasnie siedze w ejku... jak sie skonczy to wrzuce skrina... kolejna masakra... ale poczekajmy jeszcze chwile ;)

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

no to zaczynamy:

wlazlem w ejka S (zwykle odbicie od LT) cena nawet sie oddalila wiec spokojnie czekalem co sie wydarzy

Wyszedlem na chwile..... przychodze.... i co??? skrin 1 + 2 przyblizenie

to

http://www.youtube.com/watch?v=ckrjsl-Y ... re=related

poprostu zaczalem sie smiac... to jakas masakra juz do kwadratu

no nic... czekamy dalej... zobaczymy co sie wydazy

kisi....kisi.... ok....ruszylo sie..... spada..... dochodzi do TP i co???

w tym momencie gęba mi sie sama otworzyla... palec juz na spusci... pojawily sie zielone bary i podziekowalem za wspolprace

mialem ustawiony TP od ktorego 2 raz sie odbilo chyba co do mikro pipsa i wymieklem....

teraz jak widac polecialo na dol... ale w trakcie ... to nie jest taki oczywiste

I tak wyglada z grubsza moja zabawa z FX ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

szulczas pisze:I tak wyglada z grubsza moja zabawa z FX Wink
Zrób sobie lepiej przerwę od FX ,przemyśl swoje zagrania i zastanów się co robisz źle . Jeśli po przerwie 2-3 tygodniowej nadal będziesz tracić przez kolejne dni to warto się zastanowić czy forex jest dla Ciebie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo ale co ja mam przemyslec co zle robie... ??? nie przejmuje sie totalnie spieprzonymi trejdami... bo kazdy je ma... jaka masz recepte na takie akcje jakie np. dzisiaj mialem (dla mnie to jakies fatum czy jaka cholera)

A w brew pozorom to ilosc takich trejdow powoduje ze brak u mnie postepu w grze

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Jak chcesz ,ale na Twoim miejscu bym zrobił przerwę ,bo mam wrażenie jakby to był Twój najważniejszy cel w życiu i zżera Cię presja ,co źle wpływa na psychikę gry. Nie lepiej zrobić krótką przerwę i przemyśleć co robisz źle ? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

szulczas

Może po prostu powinieneś utwardzić sobie jaja? ;-)
Ja właśnie próbuję; jak widać na załączonym obrazku wszedłem podobnie i 38 razy już chciałem zamykać z zyskiem, bo cena wracała i szykował się Break Even zamiast kilkudziesięciu pipsów zysku. Jak pisałem wielokrotnie, w takich przypadkach przydaje się packa na muchy; jak Cię łapa świerzbi, to ją pacnij ;-)
Nie mogłem się opanować i przestawiłem SL, trochę za blisko ;-) No ale nie wszystko na raz, pomału dojdziemy i do tego...

PS Nie wytrzymały mi jaja ;-) Zamknąłem na +17 pips, cel był trochę ponad 30. Stwierdziłem, że za mocno ten S/R trzyma, szkoda nerwów ;-)

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 12:36 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Cadermo dobrze gada ja właśnie robię sobie przerwę do 20 marca, przede wszystkim chcę od począć od FX to jest swego rodzaju recepta na wszystkie niepowodzenia na forexie...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

szulczas pisze:A w brew pozorom to ilosc takich trejdow powoduje ze brak u mnie postepu w grze
ale Ty umiesz grać,tylko musisz to teraz ustabilizować,mówiłem Ci o tym.Jakiekolwiek przyspieszenie w grze powoduje cofanie się.

ODPOWIEDZ