Meta trader 4 - szablon wykresu

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Meta trader 4 - szablon wykresu

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Witam!

Korzystam z meta tradera 4, ustawiłem i zapisałem swój szblon wykresu.

Czy w opcjach platformy da się zapisać - aby podczas otwierania nowego wykresu, wykres otwierał się z ustawionym i zapisanym wcześniej szablonem?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

nocnyjastrzab pisze:Czy w opcjach platformy da się zapisać - aby podczas otwierania nowego wykresu, wykres otwierał się z ustawionym i zapisanym wcześniej szablonem?
Zapisz przygotowany przez siebie szablon o nazwie default. Teraz po otwarciu nowego wykresu ten szablon będzie domyślny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

raposo pisze:
nocnyjastrzab pisze:Czy w opcjach platformy da się zapisać - aby podczas otwierania nowego wykresu, wykres otwierał się z ustawionym i zapisanym wcześniej szablonem?
Zapisz przygotowany przez siebie szablon o nazwie default. Teraz po otwarciu nowego wykresu ten szablon będzie domyślny.
Dziękuję raposo, temat do zamknięcia! :)

Awatar użytkownika
thorxahest
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: thorxahest »

1. a czy jest możliwość, zrobic tak, ze jak sobie powiedzmy juz narysuje na wykresach eur/usd gpb/usd swoje linie trendow, żeby po zamknięciu mt4 i odplenia od nowa było to co narysowałem ?

tzn, żeby ustawienia i rysunki zostaly, bo sam styl wykresu to rozumiem szablony

2.kiedy zapisuje plik > zapisz jako > np. mers, owszem, zapisac moge i sie pojawia, natomiast po ponownym odpaleniu programu juz "mers" nie ma...
to samo dzieje sie z szablonami, zapisuje i dopóki nie zamknę programu to wszytko ok.

3. mam tez taki problem, na kilku rożnych mt4 nie wyświetlają mi sie niektóre rozwiniete okna (po kliknieciu w "rozwiń"), jak np wybór lota, czy grubość linii, muszę kursorem najechać to dopiero sie pojawia np. najeżdżam na 0.01 i muszę zjechac myszka w dol to dopiero widzę większe loty...

z góry dziękuję za pomoc!
Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 22:43 przez thorxahest, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

thorxahest pisze:1. a czy jest możliwość, zrobic tak, ze jak sobie powiedzmy juz narysuje na wykresach eur/usd gpb/usd swoje linie trendow, żeby po zamknięciu mt4 i odplenia od nowa było to co narysowałem ?
Ale tak to jest w standardzie :). Uruchom MT4 z uprawnieniami administratora, powinno pomóc.
thorxahest pisze:2. mam tez taki problem, na kilku rożnych mt4 nie wyświetlają mi sie niektóre rozwiniete okna (po kliknieciu w "rozwiń"), jak np wybór lota, czy grubość linii, muszę kursorem najechać to dopiero sie pojawia np. najeżdżam na 0.01 i muszę zjechac myszka w dol to dopiero widzę większe loty...
Wrzuć screen, a będzie łatwiej pomóc i zobaczyć o co chodzi...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
thorxahest
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: thorxahest »

sorki, ze tak gmatwam, ale nie wiem za bardzo jak sprecyzować te moje problemy ;[ zająłem się Forexem od dwóch tygodni i testuje rożne platformy, ale na każdej mam te dolegliwości

Dodano po 14 godzinach 43 minutach:

:wall: niestety, nawet jak na pulpicie zapisuje, to plik > zapisz jako > mers nie pojawia sie nic, ale gdy chce zapisc ponownie to w okienku widzi... dziwna sprawa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
MA Fan

ODPOWIEDZ