zapewne chodzi ci o wskaźnik TTM, jest on w jednym z początkowych postów tego wątku. zmienia on kolory świeczek w oparciu o pewien algorytm zależności między dwiema ema - z cen max i min.jynx pisze:Witam,
Co należy zrobić aby świeczki zmieniały kolor po zmianie trendu??
Pozdrawiam
Jynx
VEGAS
Money Never Sleeps
- zbyszko_gno
- Stały bywalec
Takich pytań to jak kompletnie nie rozumiemzbyszko_gno pisze:czy jest jakiś sposób aby zintegrować vegas z oandą ?

Ja mam do analizy przynajmniej 3 MT włączone (nie licząc platform na których mam konta real):
1. rsi mcd cci .... itd na dolara euro funta i jena
2. wrzucony sys
3. do ręcznej analizy - trendline fibo.... itd
na każdym przynajmniej po 15 wykresów.
Odpal MT i tam wrzuć vegasa;] .... i inne.
Wszystko zależy od platformy na której grasz. Przykładowo Meta Trader 4 otwiera dwie przeciwstawne pozycje, czyli możesz jednocześnie zająć pozycję krótką i długą na E/U (przykładowo).
Z kolei na Oandzie próba otwarcia pozycji przeciwstawnej zakończy się zamknięciem uprzednio zajętej pozycji. Przeciwstawnych poleceń Buy Limit i Sell Limit można używać jak SL, bądź TP. Można zamknąć pozycję częściowo, w całości lub całkowicie ją odwrócić (zlecenie większe od poprzedniego).
Szczerze mówiąc to próbowałem właśnie popatrzeć na MT4 jak to zrobić ale nie znalazłem rozwiązania.
Z kolei na Oandzie próba otwarcia pozycji przeciwstawnej zakończy się zamknięciem uprzednio zajętej pozycji. Przeciwstawnych poleceń Buy Limit i Sell Limit można używać jak SL, bądź TP. Można zamknąć pozycję częściowo, w całości lub całkowicie ją odwrócić (zlecenie większe od poprzedniego).
Szczerze mówiąc to próbowałem właśnie popatrzeć na MT4 jak to zrobić ale nie znalazłem rozwiązania.
właśnie za mną pierwszy test Vegas na GU [wersja VWB Daily]. wykorzystałem tester z forexfactory wrzucony przez b_goda.
stoploss stawiany w okolicach ekstremum poprzedniej świecy, takeprofit w tunelu. nie używałem opcji dwóch lotów i zamykania ich na poziomach tunel/ostatnie fibo, jak radzi autor. sygnał otworzenia pozycji - formacja świec na określonym poziomie fibo.
Okres - I-XII 2007
Zagrań - 8
Zyskowne - 5[TP=R4,R2.5,R3.2,R3,R2.5] zysk ok.R15
Stratne - 3[SL=R1] strata R3
netto + R12
w wersji ryzykowniejszej, gdy otwierałem pozycje zaraz po wystąpieniu formacji, a nie potwierdzeniu jej kolejną świecą:
Zyskowne - 5[TP=R4,R4,R3.2,R5,R2.5] zysk ok. R19
Stratne - 4
netto + R15
pozdrawiam i miłej zabawy
stoploss stawiany w okolicach ekstremum poprzedniej świecy, takeprofit w tunelu. nie używałem opcji dwóch lotów i zamykania ich na poziomach tunel/ostatnie fibo, jak radzi autor. sygnał otworzenia pozycji - formacja świec na określonym poziomie fibo.
Okres - I-XII 2007
Zagrań - 8
Zyskowne - 5[TP=R4,R2.5,R3.2,R3,R2.5] zysk ok.R15
Stratne - 3[SL=R1] strata R3
netto + R12
w wersji ryzykowniejszej, gdy otwierałem pozycje zaraz po wystąpieniu formacji, a nie potwierdzeniu jej kolejną świecą:
Zyskowne - 5[TP=R4,R4,R3.2,R5,R2.5] zysk ok. R19
Stratne - 4
netto + R15
pozdrawiam i miłej zabawy
Money Never Sleeps
Ja wlasnie przebrnalem przez topic 1. raz, ale tak na sucho to nie to samo...
W zwiazku z tym prosba- czy moglby ktos wrzucic swoj template wraz z niezbednymi (nietypowymi) wskaznikami typu ff_tunnel?
Niestety zalacznikow z poprzednich stron juz nie ma, a linki do FFactory rowniez nie dzialaja
Dzieki z gory
I druga prosba- dopisalem sie do grupy dysk efixa i mam tylko 2. czesc tlumaczenia... Czy moze ktos udestepnic 1.?
W zwiazku z tym prosba- czy moglby ktos wrzucic swoj template wraz z niezbednymi (nietypowymi) wskaznikami typu ff_tunnel?
Niestety zalacznikow z poprzednich stron juz nie ma, a linki do FFactory rowniez nie dzialaja

Dzieki z gory
I druga prosba- dopisalem sie do grupy dysk efixa i mam tylko 2. czesc tlumaczenia... Czy moze ktos udestepnic 1.?