Trendy

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Arturro
Gaduła
Gaduła

Trendy

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Na zał. ilutracji mamy dwa trendy.

1. To trend gdzie lokalny dołek jest odbiciem od poprzedniego lokalnego szczytu.

2. Trend gdzie inwestorzy mają głęboko w poważaniu lokalne wsparcia i opory.

Pytanie co oznacza ten drugi trend? Niezdecydowanie? Przepychanke? Ustawienie poziomów zupełnie gdzie indziej? Grać czy odpuścić? A może pytanie będzie lepsze Jak grać. -właściwie na to ostatnie sam sobie odpowiedziałem, bo dwa razy już mi SL zaliczyło pod takim kątem. Może ktoś bardziej doświadczony może mi powiedziećco znaczą takie głębokie korekty?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Choise, the problem is choise"

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

W przypadku tego drugie grasz na odbicia od zielonych LT
w ponizszym linku masz info jak rozpoznac, wyznaczyć i grac w kanale zwyżkujacym
http://www.wdsoftware.com/pl/encykloped ... ujacy.html

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Ok. Dzięki. Mam jeszcze jedno spostrzeżenie - w takim trendzie bardzło łatwo o formacje rGr.
"Choise, the problem is choise"

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Arturro pisze:Mam jeszcze jedno spostrzeżenie - w takim trendzie bardzło łatwo o formacje rGr.
Nie patrz na RGR wyznacz sobie kanał i graj w zależności od tego jak cena się w nim porusza. Jeśli trend jest wzrostowy i widzisz, że dolne ograniczenie kanału daje sygnał do dalszego kupna to tam wchodzisz. Oczywiście najlepiej żeby kanał który wyznaczysz zgadzał się z wyższym TF.
W załączniku masz przykład z wczoraj nie rysowany na historii tylko wcześniej, niestety zapisałem przed chwilą ten screen na wczorajszym i masz z aktualnej sytuacji, a nie przed dojściem ceny do kanału.
I jedna uwaga to jest wg mnie gra UZNANIOWA, może odbić, ale nie musi szanse 50/50 trzeba szukać dodatkowego potwierdzenia.

ODPOWIEDZ