Czy da się zarabiać na FX.?

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

klepsydra pisze:A założe konto real w miesiąc po osiągnięciu 100 000 w tym dzienniku
Chyba nie doczytalem , dzieki za odp.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klepsydra »

Madins pisze:
klepsydra pisze: Byczą część zysków straciłem tylko na na własne życzenie,
Skąd ja to znam? :D Lepiej pyknij ten 1000% w przyszłym miesiącu bo gra na demie jest bardzo nudna.

Powodzenia życzę, ale nawet jeśli się uda to i tak będziesz mieć na karku ludzi, którzy napiszą, że to na demie, albo że kolejne 10-krotne pomnożenie już by nie wyszło.

No ale nic..... będę zaglądał i mocno kibicował. Jeszcze raz powodzenia.

Jeszcze tylko jedno... jaki risk per trade?

"albo że kolejne 10-krotne pomnożenie już by nie wyszło."

Pozostanie mi tylko zrobic to jeszcze raz :lol:

jaki risk per trade? teoretycznie maks. 20% na "zagranie" czyli przy wykorzystaniu tych 2 zleceń na parę, ale to nie powinno się często zdarzać, bo zamierzam wchodzić w takich miejscach, gdzie będę mógł (często przy wykorzystaniu hedgów) wyjść na BE, gdy okaże się że jestem w błędzie..

Zhedgowane Zlecenia mgą czasem się kisić i czekać na swoje levele.
Komuś mogą sie nie podobać niektóre moje zagagrania.
Np. To ze wolę hedga od SL'a, ale liczy się efekt końcowy a on z założenia powinien być dobry :lol:

Szwajcar pisze:klepsydra
Proponuję założyć konto realne z $100 u brokera z wysokim lewarowaniem 500:1
i grać tylko na tym co się ładnie i trendowo rusza, czyli EurJpy. Pozycje dokładać jak idą w dobrą stronę a jak w złą to stopniowo zmniejszać, nigdy na odwrót.
I to wystarczy.
Pewnie i tak. Może to i jest (czy lepsza) metoda na duzy zysk z małego kapitału, ale wykonanie, to juz kwestia osobnicza. Mi takie coś nie leży.
Nawet jakby to była najlepsza metoda z mozliwych., to można to spieprrzyć, tak samo jak każdą inną
:o
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 19:59 przez klepsydra, łącznie zmieniany 2 razy.

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

...

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

klepsydra pisze:"albo że kolejne 10-krotne pomnożenie już by nie wyszło."
klepsydra pisze:jaki risk per trade? teoretycznie maks. 20% na "zagranie"
Nie ukrywam ze sie troche rozczarowalem , jezeli taki MM bedziesz stosowal to mysle ze blizej do MC niz 1000% . Czy tak bys gral na real ?
Moze inny pomysl , teraz kilka par jest ciekawym miejscu (moim zdaniem) do wejscia w kilkutygodniowy trend i piramidowanie . Ale w sumie to twoj dziennik i rob jak uwazasz .

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

rabit pisze:
Nie ukrywam ze sie troche rozczarowalem , jezeli taki MM bedziesz stosowal to mysle ze blizej do MC niz 1000% . Czy tak bys gral na real ?
Chociaz przewiduję taką możliwość , To jest absolutne maksimum. .
W praktyce będzie to znacznie mniej.
Przy takimnieszczęsnym "tradzie" wiele rzeczy musiałoby pójśc nie tak, nie mówiąc już o 3 takich wejściach z rzędu. No ale jak moze doczytałeś przy stracie Połowy (stop), gram za 2xmniej.więc cięzko mi będzie w praktyce caliczyć MC ;)

Nie zakładałbym na ślepo takiego tematu pod nazwą (czy da sie zarabiać) i nie deklarowałbym niczego, jeśli nie miałbym pewności, ze "system i MM" da radę"

Nie za wcześnie na wieszczenie MC? ;)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Ok moze za szybko dokonuje oceny , w sumie prawdopodobnie jestes duzo bardziej doswiadczony odemnie , poprostu juz tego prubowalem kilka razy i efekty mizerne . Bede sledzil i kibicowal oczywiscie .
Pozdrawiam .

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

rabit pisze:
Moze inny pomysl , teraz kilka par jest ciekawym miejscu (moim zdaniem) do wejscia w kilkutygodniowy trend i piramidowanie . Ale w sumie to twoj dziennik i rob jak uwazasz .
Dlaczego się rozczarowałeś? przecież może stawiać 300pipowe Stopy. Jeśli nie będzie szło po jego myśli może zamknąć np po 50 i straci 3.33% więc nie jest źle. Jeśli będzie szło po myśli będzie dokładać i obniżać stopa tak co by zawsze było max 20% ryzyka.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Madins pisze:Dlaczego się rozczarowałeś? przecież może stawiać 300pipowe Stopy. Jeśli nie będzie szło po jego myśli może zamknąć np po 50 i straci 3.33% więc nie jest źle. Jeśli będzie szło po myśli będzie dokładać i obniżać stopa tak co by zawsze było max 20% ryzyka.
Rownie dobrze stopa moze od razu postawic na 50 . Moze czegos nie rozumiem . Ja generalnie staram sie grac w stylu "ustaw i zapomnij" ewentualnie przestawic na BE w miare mozliwosci . Napisalem ze blizej do MC bo grajac ryzykujac 20% na tranzakcje po trzech nieudanych bedzie duzo trudniej wyjsc na plus z koniecznosci grania coraz mniejsza pozycja . W sumie nie ma co gdybac bo nie wiemy jaki dokladnie kolega ma plan a pewnie dobrze wie co robi .

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Jasne, że może postawić stopa na 50 pip z 3.33% i dodawać pozycje kiedy cena będzie szła w jego kierunku aż do momentu uzyskania max 20% ale jeśli cena zrobi np jakiś dodatkowy szczyt na 51pip i pójdzie w dobrą stronę to jego konto będzie szczuplejsze o 3.33% :D
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

1.

To Euro na celowniku. Tydzień zaczął się niestety od ruchu w dół
Wolałbym wersje od wzrostów ale tak też można
Wchodze po to żeby zarobić albo nie stracić, a jak stracić to porządnie i jak już pewnie na to zasłuze.

Pierwszy long (a w zasadzie połowa lota na 0.5 lota na 1.335 target 1.36 BE po 100 pipsach. Kolejny posiom to też zagęszczenie fibo i wsparcia na 1.3233 jeśli przejdzie przez pierwszy jak brzytwa to BE po 70 target 140 albo analiza i wnioski
Jeśli przejdzie nizej to bedzie za nisko zeby zaliczyć SL ale za wysoko żeby liczyć na profity i tutaj..
Będzie drugi buy 1 lotem na 1.313 i ewentualne upgready i nowa ocena sytuacji, ryzyka... alternatywnych profitów lub BE
Pierwszy hedge 1.305 a drugi1.297 stoją tam na razie dla awaryjnych wersji wydarzeń

Takia maksymalne wejscie na pare nie powinno trwać z załozenia dłuzej niż tydzien, zazwyczaj 1-2 dni
. Jak coś się wymknie z pod kontroli to będzie to widać, ale nie powinno za częto bo przeciez ile razy z kolei można się pomyslic mylić?

ps
200-250 pipsów lub to taki bufor błędu jakby się coś totalnie poszło nie tak jak powinno kilka fiku miku

Czasem mozee lepiej walnąc SL i mieć spokój. ale też można
WIem jaki to dziwne wygląda, ale jeszcze za wcześnie na krytykę ;) :mrgreen: :lol: 8)

Sorry za braki w spójności wypowiedzi i błędy wszelkiego rodzaju, ale jestem mocno niedospany i nie wszystko w pełni ogarniam

:lol: :D

Zaraz wyśle screeana, widgeta dam jak się wyśpię
Ostatnio zmieniony 27 lut 2012, 14:26 przez klepsydra, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ