Czy da się zarabiać na FX.?

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

Czy da się zarabiać na FX.?

Nieprzeczytany post autor: klepsydra »

(Jurnal na luzie, choc na serio)

-Konto: 10 000 $
-Cel: 100 000 $
-Max 3 pary walutowe na raz
-max 2 zlecenia o jednakowym kierunku
-Dozwolony hedge (pozycje zawsze zabezpieczone)
-Min 5 pozycji na miesiąc (otwarte zamykam ostatniego dnia miesiąca, lub po podwojeniu lub podieleniu konta przez 2
-Strategia: Bądź co, czyli wszsytkiego po trochu :)

Na początek pozycja max 1 lot. Z możliwością wejścia za pół, bądź zamknięcia połowy.
Po Każdym przystanku, czyli po podwojeniu konta lub uszczuplemniu przez połowę...lotx2. lub /2... i tak dalej (Teoretycznie nie mogę w ogóle zaliczyć MC )...Czyli jade aż do skutku ;)
Co prawda rachunek będzie demonstracyjny, ale nie o to tu chodzi.
Traktuję to jako zabawę i tego też oczekuję od komentujących. Jednak wszelkie komentarze mile widziane...
Nie mniej jednak, będzie wielka siara jak mi sie nie uda 8)

Po osiągnięciu celu (i jeśli w ogóle) zrobię to samo z real z taką samo kwotą

Zlecenia oczekujące i powód wejścia, wraz z poziomami i trading planem, będę zamieszczał odpowiednio wcześniej.
Zakładając że będę się do niego stosował. Wszelkie odstępstwa od planu, tylko przy racionalnych powodach (np.ważne info, powstanie nowej formacji itp.)
Jeśli się będę trzymał planu i nie wyjdzie... to ... Nie ma takiej opcji, bo plan tegonie zakłada
Jeśli nie będę się stosował do planu, to cięka dupa ze mnie, Proste...

Ok, Na ten moment zakłdam jurnal (żebym się nie rozmyślił)
Jurnal założony pod wpływem chwili, ale temat traktuje poważnie
Warunki prowadzenia konta tez nie przemyślałem, ale są proste jak nudpwa cepa (w sumie to nie takie ważne)...mogę je jeszcze delikatnie zmienić.

(miejsce na widget)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2012, 00:02 przez klepsydra, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Dobrze rozumiem? Chcesz pokazać że da się zarabiać na forexie zarabiając na demo? No tak.. :lol:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Re: Czy da się zarabiać na FX.?

Nieprzeczytany post autor: dulf »

klepsydra pisze:... i powód wejścia, wraz z poziomami i trading planem, będę zamieszczał odpowiednio wcześniej.
To mnie najbardziej interesuje bo czuje niedosyt po zamknięciu tematów w czasówkach :lol:
Jeszcze jakbyś mógł zdradzić jakie narzędzia będziesz stosował to by było super.
(czyli , kreski , kropki , wskaźniki ,poziomy lub fazy księżyca , ewent - wszystko co wiesz )
-Strategia: Bądź co, czyli wszsytkiego po trochu trochę mało informacji .
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 17:06 przez dulf, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

klepsydra
Proponuję założyć konto realne z $100 u brokera z wysokim lewarowaniem 500:1
i grać tylko na tym co się ładnie i trendowo rusza, czyli EurJpy. Pozycje dokładać jak idą w dobrą stronę a jak w złą to stopniowo zmniejszać, nigdy na odwrót.
I to wystarczy.

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

Good Will Hunting pisze:Dobrze rozumiem? Chcesz pokazać że da się zarabiać na forexie zarabiając na demo? No tak.. :lol:
Jest na tyle oficjalnie, że różnica zależy od podejścia do pieniądza i od stanu posiadania.
Kwestia osobnicza.
Poza tym zaraz po osiągnięciu celu załóze identyczny jurnal real.

===Chodzi o ty żeby poprowadzić go w ten sam sposób i na tych samych zasadach co demo===

Tyle się mówi o różnicy gry na demo i w realu ze dla mnie ma to sens !

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Czy da się zarabiać na FX.?

dulf pisze:
klepsydra pisze:... i powód wejścia, wraz z poziomami i trading planem, będę zamieszczał odpowiednio wcześniej.
To mnie najbardziej interesuje bo czuje niedosyt po zamknięciu tematów w czasówkach :lol:
Jeszcze jakbyś mógł zdradzić jakie narzędzia będziesz stosował to by było super.
(czyli , kreski , kropki , wskaźniki ,poziomy lub fazy księżyca , ewent - wszystko co wiesz )
-Strategia: Bądź co, czyli wszsytkiego po trochu trochę mało informacji .
Jasne. Przy każdym zleceniu print-scren i opis...co jak i dlaczego

Z technik to głównie: price-action, fibo i formacje harmoniczne, analogie
Szwajcar pisze:klepsydra
Proponuję założyć konto realne z $100 u brokera z wysokim lewarowaniem 500:1
i grać tylko na tym co się ładnie i trendowo rusza, czyli EurJpy. Pozycje dokładać jak idą w dobrą stronę a jak w złą to stopniowo zmniejszać, nigdy na odwrót.
I to wystarczy.
Rzecz w tym że chcę to zrobić swoimi metodami (nic skomplikownego )i zrobić to jeszcze raz, tymi samymi metodami i mniej więcej tak samo wydajnie na koncie real. Na końcu skonfrontować obie drogi.
Szczerze powiedziawszy to sam jestem ciekawy (i nie pewny) rezultatu :lol:

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

klepsydra fajny dziennik . Przez jaki okres czasu zamierzasz grac na demo zanim przejdziesz na real ?
Trzymam kciuki :D
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

rabit pisze:klepsydra fajny dziennik . Przez jaki okres czasu zamierzasz grac na demo zanim przejdziesz na real ?
Trzymam kciuki :D
Gram już na realu od ponad 2 lat z tym, ze ledwo wyszedłem po tym czasie na swoje. Założenia były dobre tylko realizacja zawiodła.
Gdy podlczyłem wszystkie takie (mniejsze lub większe) nagięcia od wcześniej ustalonych załozeń, to wyszło że Byczą część zysków straciłem tylko na nawłasne życzenie, ale ogólne załozenia były dobre
Pomyślałem że taki jurnal, to idealny sposób na wyeliminowanie z gry niekorzystnych czynników osobniczych, nad którymi czasem ciężko jest zapanować.
Czyli w zasadzie mam problem ten co każdy, bo Uważam że Forex to sprawa do ogarnięcia (albo raczej do przystosowania się)dla każdego kto skończył podstawówkę,
Co prawda lepiej lub gorzej, ale prawie każdy jest w stanie opracować sposób gry który da profit, ale te niesprecyzowane kwestie osobniczei są najczęściej przeszkodą .
No to kości zostały rzucone

8)

Ps. Nie mam systemu, ale raczej wypracowany styl gry :lol:

A założe konto real w miesiąc po osiągnięciu 100 000 w tym dzienniku :lol:
A ile to zejdzie? Teoretycznie jeszcze w tym roku, powinienem założyć watek real

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

klepsydra pisze: Byczą część zysków straciłem tylko na na własne życzenie,
Skąd ja to znam? :D Lepiej pyknij ten 1000% w przyszłym miesiącu bo gra na demie jest bardzo nudna.

Powodzenia życzę, ale nawet jeśli się uda to i tak będziesz mieć na karku ludzi, którzy napiszą, że to na demie, albo że kolejne 10-krotne pomnożenie już by nie wyszło.

No ale nic..... będę zaglądał i mocno kibicował. Jeszcze raz powodzenia.

Jeszcze tylko jedno... jaki risk per trade?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Szwajcar pisze:klepsydra
Pozycje dokładać jak idą w dobrą stronę a jak w złą to stopniowo zmniejszać, nigdy na odwrót.
I to wystarczy.
Forex w pigułce.... Szwajcar to polski MightyOne...... jeszcze tylko mocna psycha i konto grubnie szybciej niż chudnie..... właśnie od takich ludzi trzeba się uczyć....
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

ODPOWIEDZ