Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
Nadal nic mi to nie mówi niestety.Thorez pisze:W takim razie czym jest linia ZL?eresz pisze:Pozwolę sobie wkleić fotkę Thoreza.
Zwróćcie uwagę, że numerowanie świeczek zeruje się w momencie przecięcia strefy zl.
W odpowiedzi na pytanie leszcza o to czym jest BO, wysyłam obrazek:
Sorry że tylko tyle, ale mam teraz mało czasu i dużo rzeczy na głowie... pozdrawiam.
-
- Gaduła
-
- Gaduła
Witam.Witam
Czy mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć, gdzie jest profit a gdzie go nie ma... Bo nie kumam. I wydaje mi się, że ta koncepcja to nie tylko poziomy s/r przy dużych świecach, jak tu niektórzy piszą. Więc gdzie jest sedno ?
Prosba o pomoc w interpretacji.
Pozdrawiam Smile
Profit kupujących w danym okresie czasu ma miejsce wtedy gdy po upływie tego czasu cena względem danej linii poziomej znajduje się wyżej.
Brak profitu kupujących w danym okresie czasu ma miejsce wtedy gdy po upływie tego czasu cena względem danej linii poziomej znajduje się niżej.
Prawda że proste

Pozdrawiam
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"
-
- Gaduła
Dobra to kumam.Thorez pisze:Witam.Witam
Czy mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć, gdzie jest profit a gdzie go nie ma... Bo nie kumam. I wydaje mi się, że ta koncepcja to nie tylko poziomy s/r przy dużych świecach, jak tu niektórzy piszą. Więc gdzie jest sedno ?
Pozdrawiam Smile
Profit kupujących w danym okresie czasu ma miejsce wtedy gdy po upływie tego czasu cena względem danej linii poziomej znajduje się wyżej.
Brak profitu kupujących w danym okresie czasu ma miejsce wtedy gdy po upływie tego czasu cena względem danej linii poziomej znajduje się niżej.
Prawda że proste![]()
Pozdrawiam
Teraz drugie pytanie - która linia jest ważniejsza - bo przecież narysować taką linię można w każdej chwilii w każdym miejscu..
Dzięki, ale nikt przecież nie mówił że jednegoradoslav47 pisze:sedno jest na kresliku od strony 150 oraz tutaj od strony 100 moze nawet i wczesniej (posty HEXa czy Shadiego) nie licz na to ze ktos napisze jednego posta i nagle dostaniesz oswiecenia
czytaj czytaj testuj wyciagaj wnioski - innej drogi nie ma

Radosław, możesz na kresliku jakis link zapodać ? bo takiego tytulu nie mogę znaleźć
Dodano po 3 minutach:
Ale Thorez z Ciebie żartowniś eheheheheeeeehThorez pisze:Witam.Witam
Pozdrawiam Smile
Prawda że proste![]()
Pozdrawiam

Lepiej spójrz na screen i odpowiedz na pytanie.
Dodano po 6 minutach:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.