Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

A co to są te kwadraty i linie przerywane na świecach?

Burito
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Burito »

Erykos to nic innego jak świece h1 i H4 wyrysowane przez wskaźnik custom candle .

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Thorez pisze:
eresz pisze:Pozwolę sobie wkleić fotkę Thoreza.

Zwróćcie uwagę, że numerowanie świeczek zeruje się w momencie przecięcia strefy zl.
W takim razie czym jest linia ZL?

W odpowiedzi na pytanie leszcza o to czym jest BO, wysyłam obrazek:

Obrazek

Sorry że tylko tyle, ale mam teraz mało czasu i dużo rzeczy na głowie... pozdrawiam.
Nadal nic mi to nie mówi niestety.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

wyznaczasz linię, patrzysz w którą stronę idą breakouty, a w którą false breakouty wchodzisz w pierwszą
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Maria_P
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Maria_P »

Witam
Czy mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć, gdzie jest profit a gdzie go nie ma... Bo nie kumam. I wydaje mi się, że ta koncepcja to nie tylko poziomy s/r przy dużych świecach, jak tu niektórzy piszą. Więc gdzie jest sedno ?
Prosba o pomoc w interpretacji.

Pozdrawiam :)

radoslav47
Gaduła
Gaduła

sedno jest na kresliku od strony 150 oraz tutaj od strony 100 moze nawet i wczesniej (posty HEXa czy Shadiego) nie licz na to ze ktos napisze jednego posta i nagle dostaniesz oswiecenia

czytaj czytaj testuj wyciagaj wnioski - innej drogi nie ma

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Witam
Czy mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć, gdzie jest profit a gdzie go nie ma... Bo nie kumam. I wydaje mi się, że ta koncepcja to nie tylko poziomy s/r przy dużych świecach, jak tu niektórzy piszą. Więc gdzie jest sedno ?

Pozdrawiam Smile
Witam.

Profit kupujących w danym okresie czasu ma miejsce wtedy gdy po upływie tego czasu cena względem danej linii poziomej znajduje się wyżej.
Brak profitu kupujących w danym okresie czasu ma miejsce wtedy gdy po upływie tego czasu cena względem danej linii poziomej znajduje się niżej.

Prawda że proste :D

Pozdrawiam
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Obrazek

gj z dzisiaj

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Thorez pisze:
Witam

Pozdrawiam Smile
Witam.

Profit kupujących w danym okresie czasu ma miejsce wtedy gdy po upływie tego czasu cena względem danej linii poziomej znajduje się wyżej.
Brak profitu kupujących w danym okresie czasu ma miejsce wtedy gdy po upływie tego czasu cena względem danej linii poziomej znajduje się niżej.

Pozdrawiam
Dobra to kumam.
Teraz drugie pytanie - która linia jest ważniejsza - bo przecież narysować taką linię można w każdej chwilii w każdym miejscu..

Maria_P
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Maria_P »

radoslav47 pisze:sedno jest na kresliku od strony 150 oraz tutaj od strony 100 moze nawet i wczesniej (posty HEXa czy Shadiego) nie licz na to ze ktos napisze jednego posta i nagle dostaniesz oswiecenia

czytaj czytaj testuj wyciagaj wnioski - innej drogi nie ma
Dzięki, ale nikt przecież nie mówił że jednego ;).
Radosław, możesz na kresliku jakis link zapodać ? bo takiego tytulu nie mogę znaleźć

Dodano po 3 minutach:
Thorez pisze:
Witam

Pozdrawiam Smile
Witam.

Pozdrawiam
Ale Thorez z Ciebie żartowniś eheheheheeeeeh :lol:

Lepiej spójrz na screen i odpowiedz na pytanie.

Dodano po 6 minutach:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ