Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Radoslav47 - to co pokazujesz na swoich screenach to nic innego jak świeca o dużym momentum, która zadziałała jak wsparcie czy opór - w Twoich postach brakuje opisu kontekstu sytuacji czyli tego czego uczy nas tutaj Thorez.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Leszczu

Nieważne jak to nazwiesz - ważne, że działa. Koncepcja ZL jest bardzo uznaniowa jak wiadomo, każdy dopasowywuje to do siebie. Co do kontekstu popatrz, wcześniej masz duże spadki(duzo profitu do zjedzenia), gdy widzę, że ruch powoli się wyczerpuje szukam momentum w tą stronę. Tą pierwszą dużą białą swiecę którą określiłem jako MO widzę tak, grubasy wrzucają wiele zleceń na rynek i patrzą co się dzieje. Cena poszła w górę - rynek nie ma siły aby dalej spadać. Czekają aż cena opadnie troszkę niżej aby ponownie wejść z dużą mocą po lepszej cenie i wtedy ja także podpinam się pod ten ruch.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

Czy nie sądzicie, że tworzy nam się ładny spadek? Szczegóły na rysunku, oczywiście wsio będzie widać po zamknięciu świeczki h4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Burito
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Burito »

Jesteś pewny że to jest pin bar ?
Niby u mnie na AM dużo ładniej ta świeca wyglądała , ale jak widać idą na tą chwilę up . Poczekajmy , zobaczajmy :p

eresz
Gaduła
Gaduła

No i powiedzcie co się stało? Poszło w górę. Chyba przeoczyłem jakąś ZL wzrostową...

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

eresz pisze:No i powiedzcie co się stało? Poszło w górę. Chyba przeoczyłem jakąś ZL wzrostową...
zalezy na jakim tf szukales tej wzrostowej strefy, patrzac na wieksze tf to nadal nie wyszlismy ze strefy spadkowej d oraz w wiec jeszcze roznie moze byc, jesli patrzymy na te wieksze interwaly to musi to chwile potrwac, ja wykorzystujac ten czas ktory mam od (godz 18), dzisiaj zagralem L od 3306 w oparciu o h1 i wzialem 24p wychodzac na podstawie h4, chociaz jak teraz widac mozna bylo zaryzykowac i zgarnac 2x wiecej

pozdrawiam

Migel777
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Migel777 »

witam all
gra ktoś na złocie tą metodą ???
u mnie to średnio wychodzi od 4miesiecy gram w oparciu o ZL + SMA5 jak tylko próbuje złapać większy ruch to wtopa. jakieś rady ... może sygnał typu zawracamy
w to lepiej nie wchodzić

Awatar użytkownika
Kombajn
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Kombajn »

radoslav47 dzieki za odpowiedz
moje dzisijsze wejscia, generalnie niezle +62pips 8) co do pinbara na eu na h4 faktycznie wygladalo jakby mialo sie odbic i tak generalnie wcześniej myślałem ze moze sie odbic, ale na H1 widac ze niedzwiedzie stracily impet i byki przejely kontrole choc mnie juz nie bylo przy kompie .
Mam problemy z wychozdzeniem dziasj niby wyszedlem dobrze ale sporo w tym przypadku ;/
Mialem jeszce dodac ze na gu widac bylo dosc wyrazne sygnaly ze pojdzie do gory a to chyba jest para dosc mocna skorelowana z eu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

eresz pisze:Pozwolę sobie wkleić fotkę Thoreza.

Zwróćcie uwagę, że numerowanie świeczek zeruje się w momencie przecięcia strefy zl.
W takim razie czym jest linia ZL?

W odpowiedzi na pytanie leszcza o to czym jest BO, wysyłam obrazek:

Obrazek

Sorry że tylko tyle, ale mam teraz mało czasu i dużo rzeczy na głowie... pozdrawiam.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

eresz
Gaduła
Gaduła

W sumie to linia ZL jest wszystkim: wyznacza, gdzie zająć pozycję oraz gdzie ją zakończyć

ODPOWIEDZ