Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
-
- Gaduła
Leszczu
Nieważne jak to nazwiesz - ważne, że działa. Koncepcja ZL jest bardzo uznaniowa jak wiadomo, każdy dopasowywuje to do siebie. Co do kontekstu popatrz, wcześniej masz duże spadki(duzo profitu do zjedzenia), gdy widzę, że ruch powoli się wyczerpuje szukam momentum w tą stronę. Tą pierwszą dużą białą swiecę którą określiłem jako MO widzę tak, grubasy wrzucają wiele zleceń na rynek i patrzą co się dzieje. Cena poszła w górę - rynek nie ma siły aby dalej spadać. Czekają aż cena opadnie troszkę niżej aby ponownie wejść z dużą mocą po lepszej cenie i wtedy ja także podpinam się pod ten ruch.
Nieważne jak to nazwiesz - ważne, że działa. Koncepcja ZL jest bardzo uznaniowa jak wiadomo, każdy dopasowywuje to do siebie. Co do kontekstu popatrz, wcześniej masz duże spadki(duzo profitu do zjedzenia), gdy widzę, że ruch powoli się wyczerpuje szukam momentum w tą stronę. Tą pierwszą dużą białą swiecę którą określiłem jako MO widzę tak, grubasy wrzucają wiele zleceń na rynek i patrzą co się dzieje. Cena poszła w górę - rynek nie ma siły aby dalej spadać. Czekają aż cena opadnie troszkę niżej aby ponownie wejść z dużą mocą po lepszej cenie i wtedy ja także podpinam się pod ten ruch.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.
zalezy na jakim tf szukales tej wzrostowej strefy, patrzac na wieksze tf to nadal nie wyszlismy ze strefy spadkowej d oraz w wiec jeszcze roznie moze byc, jesli patrzymy na te wieksze interwaly to musi to chwile potrwac, ja wykorzystujac ten czas ktory mam od (godz 18), dzisiaj zagralem L od 3306 w oparciu o h1 i wzialem 24p wychodzac na podstawie h4, chociaz jak teraz widac mozna bylo zaryzykowac i zgarnac 2x wiecejeresz pisze:No i powiedzcie co się stało? Poszło w górę. Chyba przeoczyłem jakąś ZL wzrostową...
pozdrawiam
radoslav47 dzieki za odpowiedz
moje dzisijsze wejscia, generalnie niezle +62pips
co do pinbara na eu na h4 faktycznie wygladalo jakby mialo sie odbic i tak generalnie wcześniej myślałem ze moze sie odbic, ale na H1 widac ze niedzwiedzie stracily impet i byki przejely kontrole choc mnie juz nie bylo przy kompie .
Mam problemy z wychozdzeniem dziasj niby wyszedlem dobrze ale sporo w tym przypadku ;/
Mialem jeszce dodac ze na gu widac bylo dosc wyrazne sygnaly ze pojdzie do gory a to chyba jest para dosc mocna skorelowana z eu
moje dzisijsze wejscia, generalnie niezle +62pips

Mam problemy z wychozdzeniem dziasj niby wyszedlem dobrze ale sporo w tym przypadku ;/
Mialem jeszce dodac ze na gu widac bylo dosc wyrazne sygnaly ze pojdzie do gory a to chyba jest para dosc mocna skorelowana z eu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W takim razie czym jest linia ZL?eresz pisze:Pozwolę sobie wkleić fotkę Thoreza.
Zwróćcie uwagę, że numerowanie świeczek zeruje się w momencie przecięcia strefy zl.
W odpowiedzi na pytanie leszcza o to czym jest BO, wysyłam obrazek:

Sorry że tylko tyle, ale mam teraz mało czasu i dużo rzeczy na głowie... pozdrawiam.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"