XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
hamilton11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hamilton11 »

Założyłem rachunek na X-Trade - 2000zł.
Czy mogę taką gotówką grać na lewarze 100:1 i na maxymalnym locie tj. 50 czy muszę mieć więcej kasy?

Przeczytaj watek o Oandzie jest to dobra platforma ma niski spreed i mozna grac na niej praktycznie kazda kwota.W XTB jestes juz bankrutem grajac 0.1 lota majac 2000zl.A zanim zaczniesz grac na powaznie przeczytaj watek Hitmana 1% Risk .Na forum jest duzo fajnych ludzi dziela sie swoja wiedza poczytaj troche.
Powodzenia :)
Już Jesteś inteligentny jak wiesz .że jest ktoś inteligentniejszy od Ciebie.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
marcin26
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin26 »

z 2 tyskami na xtb to tylko wrzodow sie nabawisz.posluchaj bardziej doswiadczonych kolegow i otworz konto gdzie indziej..sam mialem u nich konto majac 2 tys,niestety z taka kwota nie pograsz zbyt dlugo

Awatar użytkownika
popej30
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: popej30 »

Dobra, myślałem że mi gorzej pojedziecie.
Pisze dalej bo mam nadzieje, że w końcu sie dowiem.
Sytuacja wygląda następująco:
Oczywiście gram na demo w X-TD, rachunek tutaj wynosi 20.000 czyli pomniejszony o stały lewar 100:1 = 2.000zł. Wolumen ustawiam oczywiście na max tj.8.00 ( wolumen oczywiście to ilość lotów, które chcę otworzyć) i zaczynam zabawę. I teraz nie wiem czy dobrze napiszę ale Margin Level mam zawsze powyżej 200%, nigdy nie spada do 30%!. Nie wiem, może i czegoś tu nie rozumiem ale grajac tutaj na skalpingu ( mam swoje metody gry zaczerpnięte z 5 miesięcznej gry na WGPW) jeszcze nigdy nie byłem w plecy. Więc czemu po mnie kur... jeżdzicie. Wytłumaczcie mi gdzie jest haczyk a nie od razu na oftopa.

marcin26
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin26 »

popej30 zupelnie ci sie pomieszalo.hmm ciezko wytlumaczyc.najlatwiej bedzie tak:otworz kolejny rachunek demo na 2tyski,zobaczysz jak to dziala,tylko ze ma to byc 2 tys a nie 20tys.pozatym gpw to zupelnie inna bajka.uwierz mi sam bawilem sie na gpw przed fx i myslalem ze wszystko wiem jak przyszlo co do czego to wyczyscilem konto,wlasnie na xtb
Ostatnio zmieniony 27 lis 2007, 20:42 przez marcin26, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Za 2 tys zabezpieczenia nie otworzysz nawet lota. Na EUR/USD 1 lot potrzeba ok. 3700 zł. I tyle. Poczytaj tematy przyklejone w dziale początkujący. Potem pytaj. Kolejną sprawą jest to, że XTB do skalpu się po prostu nie nadaje. Tyle. Następnie należy stwierdzić, że demo to nie real. A że na demo masz 200 tys. to możesz sobie pogratulować :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Przenieść XTB do działu humor ! :lol:

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Tak z ciekawości ma ktoś X-VIPA? http://www.xtb.pl/strona.php?p=105
Szczególnie podoba mi się to zdanie : " W celu zapewnienia wysokiego standardu usług nad współpracą z Klientem czuwa opiekun rachunku."

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Janek Trader pisze:" W celu zapewnienia wysokiego standardu usług nad współpracą z Klientem czuwa opiekun rachunku."
Interpretuj jako ten, który swoimi świetlistymi analizami sprawi, że będziesz miał wrażenie, ze zarabiasz :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

Kuguar pisze:"jak sie uda"tzn dorobie ponad 5kafli to sie wynoszę od nich
Chyba nigdy sie nie wyniesiesz od nich, za cienki w pasie jestes, a przez te 5 kafli rozumie ze wlasnie tyle wplaciles.
Kuguar pisze:twój nick wskazuje na to że jeszcze jesteś w fazie ładowania wskaźników do MT4 i zachwycania sie każdym z nich
Moj nick jest wlasnie taki, aby ludzie twojego pokroju mieli sie na czym wyładowac. A co do wskaznikow to nie ja je ładuje tylko one ładują ciebie. Pozdrawiam.

A propos wskaznikow: .
Moim pierwszym pomysłem jest taki indykator jak PĘDZEL w Paint,żebyśmy mogli sobie swobodnie rysować na wykresie.
. Twoj temat o wskaznikach wskazuje na to ze to wlasnie ty potrzebujesz ich najbardziej. :) Darz bór

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

do skasowania,,bez komentarza i dla uciechy wszystkich kończe działalność na tym forum i zajmuje sie poważniej giełdą;)Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam serdecznie wszystkich a w szczególności tuch forumowiczów którzy mnie nie lubią--:)Jeszcze raz dziekuje wszystkim.:)Dużo pipsiorów.,ale czasami poczytam nowe posciki. :P
Ostatnio zmieniony 30 lis 2007, 15:37 przez Kuguar, łącznie zmieniany 4 razy.
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

ODPOWIEDZ