u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
juri_st
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: juri_st »

Cholera wszyscy trąbią o spadkach. Złe wskaźniki PMI z wczorajszego dnia, ale edek w dół nie chce lecieć. Coś jest nie tak... Jeżeli wszyscy mówią "spadamy" to znaczy że jednak wystrzał w górę?
Na eu bronią po raz kolejny 1.3270 ale od góry też jest parcie

Kabel solidnie spadł wczoraj a edward cisza - konsola. O co chodzi ? Macie jakąś projękcje na nadchodzące kilka godzin ? Czy może czekamy na wskaźnik ifo w Niemczech?

Edit: Kabel się odbija i będzie jednak do góry tylko nie wiem gdzie a jak kabel do góry to edek też.

BartGDA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BartGDA »

Ja mam dziś chyba jakąś pomroczność jasną :) wg mnie EUR JPY powinien spaść do poziomu przynajmniej 105.700 , kabel w dół do 1.56500 a edek 1.32200 a tu jakieś jazdy do góry .... chyba trzeba odpocząć chwilę :)

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

juri_st pisze:Cholera wszyscy trąbią o spadkach. Złe wskaźniki PMI z wczorajszego dnia, ale edek w dół nie chce lecieć. Coś jest nie tak... Jeżeli wszyscy mówią "spadamy" to znaczy że jednak wystrzał w górę?
Tak właśnie - coś jest na rzeczy. Dzisiaj rano pojawiły się następne "złowieszcze" informacje. A to że Hiszpania błaga o poluzowanie, a to że Chiny obniżą prognozę rozwoju... W Listopadzie czy Grudniu mielibyśmy jazdę w dół o 150 pip. A tu nie dość że nic to akcja trzyma się uparcie w górnej części konsoli i napiera i napiera na ten na opór...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Cholera wszyscy trąbią o spadkach.
To u mnie jeden z sygnałów ruch do góry :)
Złe wskaźniki PMI z wczorajszego dnia
Na takie rzeczy trzeba raczej patrzeć z dystansem. Nie wiadomo dla kogo były złe, a dla kogo dobre i na ile były wcześniej spodziewane i skonsumowane. Rynek mógł wręcz ustawić się na gorsze. Zastanawiam się, czy ktoś w ogóle patrzy na te mediany Reuter'a. Być może jakieś automaty są pod to podpięte, ale gotów byłbym założyć, że szanujący się kapitał ma swoje własne prognozy.

PS. Ostatnio natknąłem się na fajne porównanie.

Oto najczęściej pokazywany, najbardziej znany i najczęściej kojarzący się ze światem finansów obrazek, giełda nowojorska (NYSE)

Obrazek

A oto UBS Trading Floor :)

Obrazek

Jaki z tego morał? Nie wierz w to, co Ci pokazują ;)
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 09:29 przez Stforex, łącznie zmieniany 2 razy.

259
Maniak
Maniak

BartGDA pisze:Ja mam dziś chyba jakąś pomroczność jasną :) wg mnie EUR JPY powinien spaść do poziomu przynajmniej 105.700 , kabel w dół do 1.56500 a edek 1.32200 a tu jakieś jazdy do góry .... chyba trzeba odpocząć chwilę :)
Albo spojrzeć nieco szerzej na rynek od czasu do czasu ;-)

Już się zamykam - obowiązki wzywają...

Jeszcze jedna tylko rzecz a'propos złota: próg opłacalności wydobycia wynosi obecnie jakieś $1200 za uncję. Średnia globalna opłacalność produkcji jest zaś w okolicach $1650. Producenci złota nie będą chcieli sprzedawać poniżej $1650 - sprzedawać będą tylko ci którzy kupili je kiedyś taniej. A ci z kolei nie są tacy chętni...
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Market talk of option barriers in EUR/USD at 1.3300/25 - Unconfirmed
From talking-forex.com
Do tego Harmonic ABCD pod 1.3300 się zwieńczył. Jeszcze tylko sygnał z PA i sprzedaję ;)

EDIT: To ABCD jakieś wątpliwe...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

259
Maniak
Maniak

IFO!

German February Ifo business climate index 109.6
Written by Gerry Davies
February 23, 2012 at 09:01 GMT

Stronger than Reuter’s median forecast of 108.8.

Prawdę mówiąc trochę żałuje, że odwróciłem się od jena - trzeba było kupować EURJPY, a nie EURUSD...
Za to mój piracki skarb ze złota i srebra... mniam :-D
Oops, miałem się zamknąć. Przypomnijcie mi jak za dużo gadam.

PS: o co chodzi z IFO? UBS:

Thursday Germany IFO numbers will be a test of the Eurozone's economic resilience, especially now that the LTRO has had close to two months to make its impact felt on the economy - if any at all.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 10:21 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.

Vindykator

Nieprzeczytany post autor: Vindykator »

Market talk of Asian central bank selling EUR/USD - Unconfirmed
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

Vindykator ta jedna paleta jest ruszona ......... :mrgreen:
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

Zablokowany