Cholera wszyscy trąbią o spadkach. Złe wskaźniki PMI z wczorajszego dnia, ale edek w dół nie chce lecieć. Coś jest nie tak... Jeżeli wszyscy mówią "spadamy" to znaczy że jednak wystrzał w górę?
Na eu bronią po raz kolejny 1.3270 ale od góry też jest parcie
Kabel solidnie spadł wczoraj a edward cisza - konsola. O co chodzi ? Macie jakąś projękcje na nadchodzące kilka godzin ? Czy może czekamy na wskaźnik ifo w Niemczech?
Edit: Kabel się odbija i będzie jednak do góry tylko nie wiem gdzie a jak kabel do góry to edek też.
u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
Tak właśnie - coś jest na rzeczy. Dzisiaj rano pojawiły się następne "złowieszcze" informacje. A to że Hiszpania błaga o poluzowanie, a to że Chiny obniżą prognozę rozwoju... W Listopadzie czy Grudniu mielibyśmy jazdę w dół o 150 pip. A tu nie dość że nic to akcja trzyma się uparcie w górnej części konsoli i napiera i napiera na ten na opór...juri_st pisze:Cholera wszyscy trąbią o spadkach. Złe wskaźniki PMI z wczorajszego dnia, ale edek w dół nie chce lecieć. Coś jest nie tak... Jeżeli wszyscy mówią "spadamy" to znaczy że jednak wystrzał w górę?
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
To u mnie jeden z sygnałów ruch do góryCholera wszyscy trąbią o spadkach.

Na takie rzeczy trzeba raczej patrzeć z dystansem. Nie wiadomo dla kogo były złe, a dla kogo dobre i na ile były wcześniej spodziewane i skonsumowane. Rynek mógł wręcz ustawić się na gorsze. Zastanawiam się, czy ktoś w ogóle patrzy na te mediany Reuter'a. Być może jakieś automaty są pod to podpięte, ale gotów byłbym założyć, że szanujący się kapitał ma swoje własne prognozy.Złe wskaźniki PMI z wczorajszego dnia
PS. Ostatnio natknąłem się na fajne porównanie.
Oto najczęściej pokazywany, najbardziej znany i najczęściej kojarzący się ze światem finansów obrazek, giełda nowojorska (NYSE)

A oto UBS Trading Floor

Jaki z tego morał? Nie wierz w to, co Ci pokazują

Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 09:29 przez Stforex, łącznie zmieniany 2 razy.
Albo spojrzeć nieco szerzej na rynek od czasu do czasu ;-)BartGDA pisze:Ja mam dziś chyba jakąś pomroczność jasnąwg mnie EUR JPY powinien spaść do poziomu przynajmniej 105.700 , kabel w dół do 1.56500 a edek 1.32200 a tu jakieś jazdy do góry .... chyba trzeba odpocząć chwilę
Już się zamykam - obowiązki wzywają...
Jeszcze jedna tylko rzecz a'propos złota: próg opłacalności wydobycia wynosi obecnie jakieś $1200 za uncję. Średnia globalna opłacalność produkcji jest zaś w okolicach $1650. Producenci złota nie będą chcieli sprzedawać poniżej $1650 - sprzedawać będą tylko ci którzy kupili je kiedyś taniej. A ci z kolei nie są tacy chętni...
IFO!
German February Ifo business climate index 109.6
Written by Gerry Davies
February 23, 2012 at 09:01 GMT
Stronger than Reuter’s median forecast of 108.8.
Prawdę mówiąc trochę żałuje, że odwróciłem się od jena - trzeba było kupować EURJPY, a nie EURUSD...
Za to mój piracki skarb ze złota i srebra... mniam
Oops, miałem się zamknąć. Przypomnijcie mi jak za dużo gadam.
PS: o co chodzi z IFO? UBS:
Thursday Germany IFO numbers will be a test of the Eurozone's economic resilience, especially now that the LTRO has had close to two months to make its impact felt on the economy - if any at all.
German February Ifo business climate index 109.6
Written by Gerry Davies
February 23, 2012 at 09:01 GMT
Stronger than Reuter’s median forecast of 108.8.
Prawdę mówiąc trochę żałuje, że odwróciłem się od jena - trzeba było kupować EURJPY, a nie EURUSD...
Za to mój piracki skarb ze złota i srebra... mniam

Oops, miałem się zamknąć. Przypomnijcie mi jak za dużo gadam.
PS: o co chodzi z IFO? UBS:
Thursday Germany IFO numbers will be a test of the Eurozone's economic resilience, especially now that the LTRO has had close to two months to make its impact felt on the economy - if any at all.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 10:21 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.