u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
- Mighty Baz
- Pasjonat
Nie, różnica jest taka, że oni dostają kasę za napisanie czegokolwiek bądź i nie ponoszą za to żadnej odpowiedzialności. Takie rzeczy może wyssać z palca każde dziecko. I chyba tylko dziecko bo nikt poważny nie będzie teraz szukał ruchu o 6-8 dużych figur w przeciągu tygodnia w którąkolwiek stronę.. Nawet w przeciągu najbliższych trzech tygodni. Trzeba być absolutnym ignorantem aby robić takie "analizy".mryko pisze:Chłopcy mogą sobie pozwolić na taki rozrzut bo nie ciułają tak jak my ruchów kilkadziesiąt pipsów, ich interesują ruchy figurami. Taka według mnie jest różnicaBartGDA pisze:No rozrzut mają chłopcy niezły.....
Osobiście jestem za
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat
To ja potrzebuję coś mocniejszego... nie planowałem, ale skoro aż tak wieje nudą, że dochodzi do podwójnych face-palmów lepiej coś chlapnę zanim dojdziemy do potrójnego 

-
Onlineniemiaszek
- Przyjaciel Forum
METALS: Goldman Sachs, in an update of their Commodity Watch research,Mighty Baz pisze:na złocie juz potencjał na spadek, choc jest troche miejsca jeszcze na up do 1.7568
said today that the rise in gold prices has gone a long way toward
closing the gap between prices and fundamentals (as reflected in real
interest rates). But with real interest rates remaining very low, the
gap "remains sufficiently large to lead us to reiterate our recommended
long position" in gold. In contrast, GS said they closed long positions
in base metals -- copper and zinc -- after their recent gains.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Chciałbym zwrócić jeszcze raz uwagę na fakt, że to co mówi GS, a to co robi GS to są dwie zupełnie różne rzeczy.
Ostatnio trafiłem na taki kawałek o złocie, brzmi nieco infantylnie, ale dobrze pokazuje na czym polegają fundamenty złota:
http://www.caseyresearch.com/cdd/gold-speaks
Zaczyna się od nagłówka: Gold Speaks Up
Najbardziej podobał mi się ten fragment:
"(...) I'm not in a bubble, as some have tried to claim. It is your central banks and bond markets that are in a bubble".
Tuż pod takim bardzo interesującym wykresem zatytułowanym: Gain in Monetary Base vs. Gold
Ostatnio trafiłem na taki kawałek o złocie, brzmi nieco infantylnie, ale dobrze pokazuje na czym polegają fundamenty złota:
http://www.caseyresearch.com/cdd/gold-speaks
Zaczyna się od nagłówka: Gold Speaks Up
Najbardziej podobał mi się ten fragment:
"(...) I'm not in a bubble, as some have tried to claim. It is your central banks and bond markets that are in a bubble".
Tuż pod takim bardzo interesującym wykresem zatytułowanym: Gain in Monetary Base vs. Gold
Mamy $1769... err 1770...Mighty Baz pisze:na złocie juz potencjał na spadek, choc jest troche miejsca jeszcze na up do 1.7568