Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

radoslav47 pisze:uzin2 co do tego opisu MightyOne jak traktujesz nr4 ? miałbyś chwilę aby jakoś to rozjaśnić ? :) pozdro
szczerze nie wiem o co chodzi MO z numerowaniem swiec, moze chodzi o to aby nie bylo balaganu na wykresie, tamtego screena wkleilem aby pokazac ze swieca momo wg autora nie musi byc 2x dluzsza, MO mowi tez ze gold zeroline jest gdy ma okolo 24 godziny,

czy ktos probowal uzywac onethird indykator i grac wg tego rozwiazania, na kresliku MO pokazuje screeny i tlumaczy o co w tym chodzi rownolegle z omawianiem zl, za chwile powklejam linki do niektorych postow

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... start=1580 - dwa ostatnie posty

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... start=1720 - przedostatni post

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... start=1820 - trzeci post

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

ja nie próbowałem, za duży mętlik, ale good luck

co do zl dzisiaj na audusd swietne wejscie, boje sie troche jeszcze grać tym, zbyt oczywiste mi się to wydaje, mam nadzieję ze pewnośc przyjdzie z czasem

Obrazek
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Ja nie próbowałem dokładać tego do ZL, widzę setup to gram i tyle. MO po prostu już się nudzi, i dlatego dokłada coś do swojej metody, takie przynajmniej jest moje zdanie. Ewentualnie można tego używać jako filtr wejść, ale jakie będą tego efekty to nie mam pojęcia.
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Thorez - wysłałem Ci wiadomość na priva.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

wrzucam screena jak dzisiaj ladnie zachowywala sie cena przy zero line, para GPB/JPY

Obrazek

widzę, nikt nie ma ochoty ciągnąć wątku może ja to zrobię

świeże wejście na kablu
sl10p tp25

Obrazek

Awatar użytkownika
Kombajn
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Kombajn »

hej, jestem nowy ale przeczytalem prawie caly watek i tu i na kresliku wychodzi mi to roznie.. :roll: w kazym razie mam do ciebie pytanie radolsav jak ustaliles tp dla gu bo wszedlem identycznie jak ty ale ja przetrzymalem dluzej i teraz sie zastanawiam czy miales juz gotowy tp? bo ja czekalem co sie stanie (liczylem na wejscie w stylu dragona33 8) i ze cena dojdzie znacznie wyzej ale wyszlo srednio bo cena na razie zawrocila.
Zawsze wchodzisz z tp? tak bliksko, czy to zalezy od tf? z gory dzieki za odpowiedz

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Witaj Kombajn. Zawsze wchodzę z tp choć zastanawiam się jeszcze czy będzie to częścią mojej strategii, narazie póki nie mam jeszcze wiele doświadczenia ustawiam go. Co do tp na dzisiejszym wejsciu, kierowałem się teorią o zerowaniu profitów, ustawilem tp tuż poniżej low tej dużej godzinnej spadkowej świecy. Co do tp, ciekawym roziazaniem wydaje się otwarcie podwojnej pozycji z polową wychodzisz dosyć szybko własnie na takich miejscach, z drugą połową czekasz na przebieg wydarzeń.

Jeszcze jedna uwaga, pamietaj jeżeli momentum ma 14p zasięgu nie oczekuj wybicia na 200p, jakie momo takie wybicie.

GoAway
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GoAway »

Ma ktos linka do orygninalnego watku w ktorym autor tlumaczy koncepcje ? znalazłem cos na kresliku ale nie jest od poczatku, tylko kontynuacja

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

GoAway
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GoAway »

dokladnie o tym watku wspominalem, tylko ze doczytalem do okolo 50 strony i zrezygnowalem, a tu sie okazuje ze to czego szukalem jest dalej.

dzieki

ODPOWIEDZ