Dywergencje i linie trendu.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

edek M5

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

edek M5 WLT połączona z Median Line

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Uważam że wiedzę którą tu dostarczyłem umożliwi każdemu swobodne poruszanie się po kanałach trendowych, Pitchforku, WLT.
Raczej nie będę dalej kontynuował tematu jest on na tyle zrozumiały aby zakończyć powyższy temat.
Na koniec jeszcze jedna rycina edek M5 i połączenie wszystkich technik.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Może mi się wydaje ale zaczyna się trend wzrostowy na edku wynika to z wykresu miesięcznego

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

krystian74 czy jestes w stanie zamiescic definicję wyznaczania kanałów trendowych oraz wideł Andrzeja??
Po przejrzeniu kilku ostatnich stron odnoszę wrażenie, ze troszeczkę mijasz się z obiektywizmem. :?

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Zeuss wiesz dobrze że rynek terminowo-forexowy jest nie do zdefiniowania w sensie to zapewne wyjdzie bo tak jest napisane. Tu masz rycinę i dopisz sobie definicję Kolor czerwony kanał trendowy, kolor fioletowy i pomarańczowy Pitchfork. Zwróć uwagę na wszystkie szczegóły. Edek M15

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

chodziło mi o złe wyznaczanie kanałów oraz pitchforka

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Zeuss wiem że definicja złego czy dobrego wyznaczania kanałów jest bardzo ważna ja stosuję to w ten sposób. Czy dobry? czy zły? ważne że to działa. Przez dobrych parę miesięcy miałem dostęp do wykresów P. Danielewicza może dlatego jest taka rozbieżność między naszymi wykresami. Danielewicz stosował niekonwencjonalne metody i dlatego mam inne podejście do tego tematu niż ogół inwestorów.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Jeżeli to w tej formie zadziała to będę bardzo zadowolony. Jak zauważyłeś zbliżamy się do ważnego miejsca 50%-ego zniesienia fibo zaznaczyłem zielonym prostokątem jest taka możliwość że rynek tam dotrze. Edek M15

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

zle troche sie wyraziłem, a to dla tego, ze klasyfikuje wszystko co nieobiektywne jako złe.
Miałem na myśli nieobiektywne i niezgodne z zasadami analizy klasycznej.
W sumie to kazda kreska zostanie w koncu przecięta,
Te niekonwencjonalne metody tez chyba maja jakies zasady, czy tylko sam mistrz je zna :)

ODPOWIEDZ