Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Sorry za 2 posty pod rzad no ale jakos nikt nie odpisuje :?
Nie moge sie zalogowac na oande (pasek ladowania aplikacji pozostaje pusty). Ma ktos podobny problem?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Yankee pisze:pasek ladowania aplikacji pozostaje pusty
zainstaluj Jave
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

a czy java mogla mi sie odistalowac od wczoraj?
Nie moge wejsc teraz. Prze kilka ostatnich dni logowalem sie wielokrotnie

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Moze po prostu cie nie lubia?

u mnie smiga normalnie
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Juz jest ok, nie wiem o co chodzilo

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

Mam pytanie jest na oandzie coś takiego jak 1click tzn otwierasz jednym kliknieciem transakcje a nastepnym zamykasz bez dodatkowych potwierdzeń. jak jest to gdzie sie to uruchamia i czy jest możliwość uruchomienia tego na demo czy game jak zwał tak zwał .

A przy okazji czy nie robią problemów z wypłatą jak dokumenty dasz polskie a konto masz w angli oczywiscie biorąc pod uwagę to ze pierwsza wpłata idzie z angielskiego konta

Pozdrawiam
Prawda zawsze leży gdzieś po środku.

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komislaw »

mxmx1 pisze:Mam pytanie jest na oandzie coś takiego jak 1click tzn otwierasz jednym kliknieciem transakcje a nastepnym zamykasz bez dodatkowych potwierdzeń. jak jest to gdzie sie to uruchamia i czy jest możliwość uruchomienia tego na demo czy game jak zwał tak zwał .
Jeżeli chodzi Ci tylko o wyłączenie okienka potwierdzającego zawarcie transakcji, to możesz to zrobić wybierając 'Tools' -> 'User Preferences' -> zakładka 'Trading' -> checkbox 'Show Confirmation Windows'.

Natomiast jeżeli chcesz zawierać transakcje jednym kliknięciem, to takiej opcji nie ma. Najszybszy sposób, jaki przychodzi mi do głowy, jest taki, że w ustawieniach podajesz domyślną wielkość pozycji, SL i TP, a poźniej w odpowiednim momencie wciskasz F2 (dla Buy) albo F3 (dla Sell) i szybko klikasz 'Submit'.
W sumie to masz tylko jedno kliknięcie. ;) Ale to tylko dla pary, której wykres masz aktualnie otwarty.

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

komislaw pisze:Jeżeli chodzi Ci tylko o wyłączenie okienka potwierdzającego zawarcie transakcji, to możesz to zrobić wybierając 'Tools' 'User Preferences' zakładka 'Trading' checkbox 'Show Confirmation Windows'.

Natomiast jeżeli chcesz zawierać transakcje jednym kliknięciem, to takiej opcji nie ma. Najszybszy sposób, jaki przychodzi mi do głowy, jest taki, że w ustawieniach podajesz domyślną wielkość pozycji, SL i TP, a poźniej w odpowiednim momencie wciskasz F2 (dla Buy) albo F3 (dla Sell) i szybko klikasz 'Submit'.
W sumie to masz tylko jedno kliknięcie. Ale to tylko dla pary, której wykres masz aktualnie otwarty.
ok thx. za rady

Pozdrawiam
Prawda zawsze leży gdzieś po środku.

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

mnich11 pisze:1. czy jest już możliwość wpłata i wypłata przez paypal, chodzi mi o to czy pierwszą wpłatę mogę zrobić przez paypal oraz czy mogę wypłacać też środki przez paypal (dowolną ilość)
Tak, tylko dla wplat w USD http://fxtrade.oanda.com/fxtrade/funds/ ... tml#paypal
mnich11 pisze:2. Najważniejsze jak na razie to jakie mam wybrać lewarowanie przy wypełnianiu formularza.
W cmsie mam konto i włączając 1 lota na eurusd pobierało mi depozytu 250$ i za każdego pipsa miałem 10$ // włączając 0.1 lota pobiera mi depo 25$ i za każdego pipsa mam 1 $.
Lewarowanie mozesz pozniej zmienic w ustawieniach, wybierasz wiec np 50:1.
Unity pozwalaja na wieksza elastycznosc w doborze wielkosci pozycji. 100000 unitow jest rowne 1 lotowi ($100k), analogicznie 10000 unitow = 0.1 lota.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

mnich11 pisze:w cmsie pobiera tylko 250$ za taką pozycje czy ja coś źle robie czy co??
To wynika z wielkosci lewarowania ktore na cms jest osmiokrotnie wieksze.
Poczytaj to Ci sie rozjasni http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=1780
Bedzie dobrze, luz......
=================

ODPOWIEDZ