forex w usa

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Coś nie za bardzo zrozumiałeś te FIFO.
Fifo to największy badziew jaki widziałem. Jeżeli otworzę sobie 3 pozycje, to dlaczego ktoś mi nakazuje w jakiej kolejności mam je zamknąć?

Awatar użytkownika
Robert B
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robert B »

Za duzo nie wymyslisz (poza gra na cudzym rachunku). W zaleznosci od depozytu wybierz broka z usa i zacisnij zeby :) z IB i lewarem 1:50 da sie zyc (znam z autopsji).

pozdrawiam
"jutro to dziś - tyle że jutro" - S. Mrożek

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Fifo to największy badziew jaki widziałem. Jeżeli otworzę sobie 3 pozycje, to dlaczego ktoś mi nakazuje w jakiej kolejności mam je zamknąć?
poobserwój swój rachunek w Duka... to zrozumiesz..... :P
Szczególnie nagłe cofanie popytu.... :P
Reasumując FIFO ..hm...,trzeba nauczyć się z tym żyć ponieważ prędzej czy póżniej będzie to standart światowy...//i obowiązek..//

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Robert B
Gaduła
Gaduła

Cyb pisze:Coś nie za bardzo zrozumiałeś te FIFO.
Jesli nie bedziesz korzystal z cudzego kapitalu (lewar) wtedy FIFO Cie nie obowiazuje. Godzac sie na kredyt godzisz sie na warunki.

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

z drugiej strony zarowno fifo jak i hedge w usa mozna przy minimalnie zwiekszonych kosztach latwo obejsc, wiec... nie ma co rozpaczac...

@ Robert B:
niestety, aby ten handel dla wiekszosci z nas byl w jakims stopniu atrakcyjny, musimy korzystac z lewarowania - a umowa z brokerem jest niestety typu adhezyjnego.... albo sie godzisz na jego warunki - albo sie godzisz na jego warunki. Jedyna alternatywa jest... znalezc sobie innego brokera.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

CoVal pisze:z drugiej strony zarowno fifo jak i hedge w usa mozna przy minimalnie zwiekszonych kosztach latwo obejsc, wiec... nie ma co rozpaczac..
Chyba się nie zrozumieliśmy...
Chodzi o to aby utrzymać płynność rynku // o to chodzi CFTC// przypominam sytuacje w kryzysie że jak była dżwignia razy 500 czy 200 dochodziło do sytuacji że akcje które kosztowały np. 100 $ ,handlowano po 1 cencie ponieważ stopy pękły ,duzi to zpotęgowali // przez hedge// i była totalna masakra...
Aby tego uniknąć jednym ze sposobów jest to co zrobiła CFTC,a wspiera to NFA...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

zz pisze:
CoVal pisze:z drugiej strony zarowno fifo jak i hedge w usa mozna przy minimalnie zwiekszonych kosztach latwo obejsc, wiec... nie ma co rozpaczac..
Chyba się nie zrozumieliśmy...
Chodzi o to aby utrzymać płynność rynku // o to chodzi CFTC// przypominam sytuacje w kryzysie że jak była dżwignia razy 500 czy 200 dochodziło do sytuacji że akcje które kosztowały np. 100 $ ,handlowano po 1 cencie ponieważ stopy pękły ,duzi to zpotęgowali // przez hedge// i była totalna masakra...
Aby tego uniknąć jednym ze sposobów jest to co zrobiła CFTC,a wspiera to NFA...

Pozdrawiam.
alez ja zrozumialem to co opisales i generalnie zgadzam sie z Twoja holistyczna wizja rynku przed regulacja... ja jednak patrze na to od strony kogos, kto mial fajne narzedzie i .... mu go zabrano. gdyby rynek byl taki od zawsze, to ... po prostu nie byloby porownania i juz.

chcialem tylko powiedziec, ze brak mozliwosci bezposredniej hedgeowania pozycji czy mechanizm FIFO da sie obejsc w naszej maloobrazkowej rzeczywistosci.

Na marginesie:
nie wiem jaki bylby koszt ogolnoswiatowy pozostawienia rynkow takimi jakimi sa - bez interwencji rzadowych i tego typu ograniczen.
Moze rynek gdyby byl na prawde wolny, to wyregulowalby sie sam ?
przeszedl kolejny etap ewolucji ?
Moze niektore instrumenty odeszlyby do lamusa, moze wiele baniek by peklo... padloby pare firm, ale w ich miejsce powstalyby nowe - bo rynek nie znosi prozni. Pewne procesy mozna opoznic ale nie zatrzymac...

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Robert B pisze:Za duzo nie wymyslisz (poza gra na cudzym rachunku). W zaleznosci od depozytu wybierz broka z usa i zacisnij zeby :) z IB i lewarem 1:50 da sie zyc (znam z autopsji).

pozdrawiam
Z tego co wyczytałem na forexfactory to usiaki uderzają teraz do nieregulowanych brokerów, którzy przyjmują ich z otwartymi rękami. No cóż, nie chcesz zaakceptować nowych regulacji to musisz zaakceptować wyższe ryzyko gry u nieregulowanego broka.

Awatar użytkownika
Robert B
Gaduła
Gaduła

mi osobiscie to w ogole nie przeszkadza i do mojego stylu gry nie potrzebuje hedge ale mozna to zupelnie latwiej ominac - wystarczy otworzyc drugi rachunek i innego brokera i tam zajac przeciwna pozycje. ewentualnie zajac przeciwna pozycje na cross'ach tak aby hedgowac swoja pozycje. Wszystko to kwestia strategii i wielkosci depozytu. Mimo, ze osobiscie nie przeszkadzaja mi takie uregulowania i nie zamierzam przenosic sie do zadnego innego broka poza usa to zgadzam sie w pelni z tym co wczesniej napisal CoVal, ze zabrano pomocne narzedzie z naszego arsenalu

Awatar użytkownika
marol21
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marol21 »

znacie jakiegos brokera ktory nie jest regulowany i akceptuje osobnikow z usa? szukam ECN bo MM to samobojstwo. Na Forexie uzywam tylko i wylacznie PA dlatego potrzebuje brokera ktory da mi mozliwosc zastosowania dzwigni co najmniej 1;100.
tak na marginesie mam nadzieje ze przypuszczenia zz sa bledne i regulacje CFTC nie dotkna wiekszej ilosci panstw

ODPOWIEDZ