forex w usa
poobserwój swój rachunek w Duka... to zrozumiesz.....Fifo to największy badziew jaki widziałem. Jeżeli otworzę sobie 3 pozycje, to dlaczego ktoś mi nakazuje w jakiej kolejności mam je zamknąć?

Szczególnie nagłe cofanie popytu....

Reasumując FIFO ..hm...,trzeba nauczyć się z tym żyć ponieważ prędzej czy póżniej będzie to standart światowy...//i obowiązek..//
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Jesli nie bedziesz korzystal z cudzego kapitalu (lewar) wtedy FIFO Cie nie obowiazuje. Godzac sie na kredyt godzisz sie na warunki.Cyb pisze:Coś nie za bardzo zrozumiałeś te FIFO.
Fifo to największy badziew jaki widziałem. Jeżeli otworzę sobie 3 pozycje, to dlaczego ktoś mi nakazuje w jakiej kolejności mam je zamknąć?
"jutro to dziś - tyle że jutro" - S. Mrożek
z drugiej strony zarowno fifo jak i hedge w usa mozna przy minimalnie zwiekszonych kosztach latwo obejsc, wiec... nie ma co rozpaczac...
@ Robert B:
niestety, aby ten handel dla wiekszosci z nas byl w jakims stopniu atrakcyjny, musimy korzystac z lewarowania - a umowa z brokerem jest niestety typu adhezyjnego.... albo sie godzisz na jego warunki - albo sie godzisz na jego warunki. Jedyna alternatywa jest... znalezc sobie innego brokera.
@ Robert B:
niestety, aby ten handel dla wiekszosci z nas byl w jakims stopniu atrakcyjny, musimy korzystac z lewarowania - a umowa z brokerem jest niestety typu adhezyjnego.... albo sie godzisz na jego warunki - albo sie godzisz na jego warunki. Jedyna alternatywa jest... znalezc sobie innego brokera.
Chyba się nie zrozumieliśmy...CoVal pisze:z drugiej strony zarowno fifo jak i hedge w usa mozna przy minimalnie zwiekszonych kosztach latwo obejsc, wiec... nie ma co rozpaczac..
Chodzi o to aby utrzymać płynność rynku // o to chodzi CFTC// przypominam sytuacje w kryzysie że jak była dżwignia razy 500 czy 200 dochodziło do sytuacji że akcje które kosztowały np. 100 $ ,handlowano po 1 cencie ponieważ stopy pękły ,duzi to zpotęgowali // przez hedge// i była totalna masakra...
Aby tego uniknąć jednym ze sposobów jest to co zrobiła CFTC,a wspiera to NFA...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
alez ja zrozumialem to co opisales i generalnie zgadzam sie z Twoja holistyczna wizja rynku przed regulacja... ja jednak patrze na to od strony kogos, kto mial fajne narzedzie i .... mu go zabrano. gdyby rynek byl taki od zawsze, to ... po prostu nie byloby porownania i juz.zz pisze:Chyba się nie zrozumieliśmy...CoVal pisze:z drugiej strony zarowno fifo jak i hedge w usa mozna przy minimalnie zwiekszonych kosztach latwo obejsc, wiec... nie ma co rozpaczac..
Chodzi o to aby utrzymać płynność rynku // o to chodzi CFTC// przypominam sytuacje w kryzysie że jak była dżwignia razy 500 czy 200 dochodziło do sytuacji że akcje które kosztowały np. 100 $ ,handlowano po 1 cencie ponieważ stopy pękły ,duzi to zpotęgowali // przez hedge// i była totalna masakra...
Aby tego uniknąć jednym ze sposobów jest to co zrobiła CFTC,a wspiera to NFA...
Pozdrawiam.
chcialem tylko powiedziec, ze brak mozliwosci bezposredniej hedgeowania pozycji czy mechanizm FIFO da sie obejsc w naszej maloobrazkowej rzeczywistosci.
Na marginesie:
nie wiem jaki bylby koszt ogolnoswiatowy pozostawienia rynkow takimi jakimi sa - bez interwencji rzadowych i tego typu ograniczen.
Moze rynek gdyby byl na prawde wolny, to wyregulowalby sie sam ?
przeszedl kolejny etap ewolucji ?
Moze niektore instrumenty odeszlyby do lamusa, moze wiele baniek by peklo... padloby pare firm, ale w ich miejsce powstalyby nowe - bo rynek nie znosi prozni. Pewne procesy mozna opoznic ale nie zatrzymac...
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Z tego co wyczytałem na forexfactory to usiaki uderzają teraz do nieregulowanych brokerów, którzy przyjmują ich z otwartymi rękami. No cóż, nie chcesz zaakceptować nowych regulacji to musisz zaakceptować wyższe ryzyko gry u nieregulowanego broka.Robert B pisze:Za duzo nie wymyslisz (poza gra na cudzym rachunku). W zaleznosci od depozytu wybierz broka z usa i zacisnij zebyz IB i lewarem 1:50 da sie zyc (znam z autopsji).
pozdrawiam
mi osobiscie to w ogole nie przeszkadza i do mojego stylu gry nie potrzebuje hedge ale mozna to zupelnie latwiej ominac - wystarczy otworzyc drugi rachunek i innego brokera i tam zajac przeciwna pozycje. ewentualnie zajac przeciwna pozycje na cross'ach tak aby hedgowac swoja pozycje. Wszystko to kwestia strategii i wielkosci depozytu. Mimo, ze osobiscie nie przeszkadzaja mi takie uregulowania i nie zamierzam przenosic sie do zadnego innego broka poza usa to zgadzam sie w pelni z tym co wczesniej napisal CoVal, ze zabrano pomocne narzedzie z naszego arsenalu
"jutro to dziś - tyle że jutro" - S. Mrożek
znacie jakiegos brokera ktory nie jest regulowany i akceptuje osobnikow z usa? szukam ECN bo MM to samobojstwo. Na Forexie uzywam tylko i wylacznie PA dlatego potrzebuje brokera ktory da mi mozliwosc zastosowania dzwigni co najmniej 1;100.
tak na marginesie mam nadzieje ze przypuszczenia zz sa bledne i regulacje CFTC nie dotkna wiekszej ilosci panstw
tak na marginesie mam nadzieje ze przypuszczenia zz sa bledne i regulacje CFTC nie dotkna wiekszej ilosci panstw