Trend Line Rules

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Shadi pisze: po godzinie 8(gmt) dostaliśmy sygnały wzrostowe (ja niestety be)powyżej 3193 z pierwszym przystankiem na 3222.
Szadi właśnie o to chodzi, ty widzisz jakieś sygnały wzrostowe przy pomocy jakiegoś sygnału, a tego w opisach systemów LT, SR czy SD nie ma, są tylko strefy do potencjalnej zmiany ruchu.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

W zasadzie mało kiedy można się spotkać z patrzeniem na czas w różnego rodzaju systemach. Sam nie wiem z czego to wnika, lenistwo?
Oni dzień w dzień robią to samo.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

Shadi powiedziales to co my tu wczesniej... czyli musi byc jeszcze "to cos" co ci intuicyjnie podpowiada zeby w dany setup wchodzic lub nie bo inaczej mechanieczna gra to kicha

basketmat

nie wiem jak reszta ale jak gram tylko na LT i S/R wiec tutaj SD nie biore po uwage

nie znam dokladnie SD ale z grubsza wiem o co chodzi... ale jak na tym rys widac po wrysowaniu Twoich poziomow w tym pk1. 1 ktory narysowalem (zielony) odbilo Ci na chwile (nie wiem na jakie trejdy liczysz bo jesli na dluzsze to Tobie rowniez nie do konca to zadzialalo)

wiec ten przyklad nalezy do tych "trudniejszych" w interpretacji... bo co trader to inaczej to wszystko widzi

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

szulczas pisze: nie wiem jak reszta ale jak gram tylko na LT i S/R wiec tutaj SD nie biore po uwage
Każde SD to SR nie każde SR to SD:)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:Oni dzień w dzień robią to samo.
Ale do tego żeby poznać ten mechanizm dochodzi się długi czas, metodą prób i błędów. Gdyby to było takie proste każdy by od razu zarabiał, potem pewnie wydaje się to proste, ale wcześniej trzeba się męczyć, chyba że idziesz na kurs i ktoś ci o tym powie to inna sprawa.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Złoto M30.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

brother pisze: Ale do tego żeby poznać ten mechanizm dochodzi się długi czas, metodą prób i błędów. Gdyby to było takie proste każdy by od razu zarabiał, potem pewnie wydaje się to proste, ale wcześniej trzeba się męczyć, chyba że idziesz na kurs i ktoś ci o tym powie to inna sprawa.
Wmawiaj sobie dalej.
Nie wierzę w to, że patrząc na wykres nie jesteś w stanie z gorszym lub lepszym skutkiem przewidzieć tego co się stanie.
Teraz popatrz na godziny i pokombinuj czemu ta LT na L zadziałała a na S nie.
Możesz też myśleć że o tym na kursach uczą :)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

To powiedz mi po jakim czasie stało się to dla ciebie takie oczywiste i proste?

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

brother pisze:idziesz na kurs i ktoś ci o tym powie to inna sprawa
obawiam sie za na zadnym kursie nie dowiesz sie jak czuc rynek... mechaniczne wchodzenie tak... pare niuansow tak... ale nic wiecej

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

brother pisze:To powiedz mi po jakim czasie stało się to dla ciebie takie oczywiste i proste?
Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie.
Zamiast zadawać durne pytania, zacznij rysować LT i patrzeć na czas. Tzn zmuszać Ciebie nie będę. Podpowiadam tylko.

ODPOWIEDZ