Trend Line Rules

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Esco pisze:W pewnym stopniu ten problem redukuje rysowanie LT na jednym interwale i po cenach zamknięcia.
Idąc tym tropem najlepiej będzie rysować na h1 lub m1.
basketmat pisze:Zagadka: Co było nie tak z tą LT?
Tutaj właśnie przejawia się sens naszej dyskusji nad zasadnością używania LT. Generalnie wszystko było ok. Najważniejszą rzeczą jaką należy pamiętać w odniesieniu do LT oraz innych narzędzi jest fakt, że wskazują one miejsca gdzie coś MOŻE się dziać a nie będzie się działo. Samo wchodzenie w miejscu gdzie przechodzi LT to loteria tak jak pisze szulczas. Miejsce + dodatkowe potwierdzenie przez cenę powinno dać sygnał.

To tak jakbyś zatrzymywał się samochodem przed każdym miejscem sygnalizującym np obecność szkoły i dzieci w pobliżu. Nie, to jest tylko ostrzeżenie, że należy być czujnym a nie się zatrzymywać.

szulczas pisze:a co to znaczy dobry S/R ?? na h4 jest lepszy niz na H1 czy na m5 ??

ale przeciez na D1 jest lepszy niz na H4.... itd
Masz rację i to na, który powinniśmy zwracać uwagę zależy od stylu gry i TF, na którym gramy.
Ja gram na +h1 i nie interesują mnie S/R na <h1, ale już dla osoby skalpującej na m1 nie będą tak istotne poziomy na +h1, może je wyznaczyć czysto poglądowo aby się nie wkopać na jakimś ekstremum.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Odp. Nie było wystarczającego profit margin. Po prostu nie było gdzie rozwinąć zysku.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

szulczas pisze:Wrysujesz obojetnie na jakim TF... moze teraz zadzialac... za chwile zostanie przeorany.... za jakis czas znowu zadziala i tak w kolko

Takze LT i S/R to loterie... i caly problem w tym ktora wybrac

Widzę, że jesteśmy w tym samym punkcie, ja na razie nie potrafię tego przeskoczyć, ale trzeba jakoś zarabiać więc stawiaj zawsze SL i po prostu trzymaj zysk jak się dobrze wstrzelisz i graj na odbicia od LT uwzględniając trend. Z LT jest jeszcze jeden problem, cena dochodzi często do punktu w czasie danych(tak się pewnie wycina SL detalistów) i często trzeba rezygnować z gry.

riddle pisze:To tak jakbyś zatrzymywał się samochodem przed każdym miejscem sygnalizującym np obecność szkoły i dzieci w pobliżu. Nie, to jest tylko ostrzeżenie, że należy być czujnym a nie się zatrzymywać.
Bardzo ciekawa analogia
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, 09:54 przez brother, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

Odp. Nie było wystarczającego profit margin. Po prostu nie było gdzie rozwinąć zysku.
hmmm...albo dodajesz jakiejs ideologii do tego wszystkiego albo dosc enigmatycznie mowisz i przyznam sie ze nie mam pojecia co to znaczy (i nie mowi tu z ironia albo zeby Tobie dowalic... poprostu nie wiem o czym mowisz - w koncu caly czas sie ucze FX ;)

Moglbys to wytlumaczyc lopatologicznie a najlepiej na rys??

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

szulczas pisze:Moglbys to wytlumaczyc lopatologicznie a najlepiej na rys??
Chodzi o miejsce na zysk, wejście tam gdzie cena nie ma "przeszkód" żeby cena szła sobie do wybranego przez ciebie Take profit
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

basketmat pisze:Zagadka: Co było nie tak z tą LT?
W tym przypadku należny zauważyć ze LT jest narysowana "przez weekend" na niskim interwale. W takich przypadkach uważałbym bardziej niż zwykle.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Esco też ciekawe spostrzeżenie.

szulczas
Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, 10:14 przez basketmat, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

wiecie... na upartego to mozna tez sobie w ten sposob wytlumaczyc czemu akurat nie zadzialalo

1. Gdybysly narysowali ta LT w piatek i nasz LT zaczepili w pkt. 1 to jak widac z jakims tam lekkim przebiciem ale w pkt. 2 odbilo i polecialo do gory

Wice teraz pyt. za 1000 pips ;) czy ta LT juz zostala wykozystana (bo zadzialala w piatek) czy mozemy nasz pkt zaczepienia przeniesc na nastepny zwrot i liczyc ze znowu zadziala taka LT

2. wrysowalem lokalny opor ktory zadzialal

Jak widac "na upartego" znajda sie jakies tam powody ktore mogly by mowic ze jednak teraz LT nie zadzial

I znowu dochodzimy do najwazniejszego.... jak tu dodatkowo filtrowac nasz sygnal... bo mechaniczne wchodzenie w dluzszej perspektywie wg mnie nie daje efektow
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Patrz w lewo, a nie w górę :>
Moja gra opiera się o SD, stąd moje tłumaczenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Patrzycie sztywno po poziomach a nie patrzycie na poziomy + czas.

Imho od godziny 4 byliśmy w konsolidacji z przewagą S. po godzinie 8(gmt) dostaliśmy sygnały wzrostowe (ja niestety be)powyżej 3193 z pierwszym przystankiem na 3222.
Faktycznie mechaniczne granie każdej LT może skończyć się kulawo.
Granie na SD też.

ODPOWIEDZ