System MAX (scalping)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

System MAX (scalping)

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Witam.

Korzystając z faktu że Damfry udostępnił w moim dzienniku moje autorskie opracowanie komercyjnego Systemu MAX stworzonego przez Zicmara zachęcam wszystkich, którzy chcą poznać zasady owego systemu bez uczestniczenia w szkoleniach (zupełnie za darmo!) do odwiedzania tego tematu:

KLIKNIJ

I ściąganie pliku zamieszczonego przez Damfrego.

Od razu pozwolę sobie zaznaczyć że sam nie chciałem wklejać tego linka (i nie wkleiłem go) z uwagi na własność intelektualną Zbyszka którą bez wątpienia jest System MAX. W świetle zaistniałej sytuacji jednak (Damfry wkleił to opracowanie) szkoda by było gdyby ktoś zainteresowany poznaniem Systemu MAX nie dotarł do tego linka :wink: .

Jako autor opracowania zachęcam do zadawania mi dotyczących go pytań. Ze swojej strony obiecuję dołożyć wszelkich starań aby wyjaśnić każdą wątpliwość.

Pozdrawiam!
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Arju
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arju »

Witam. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat Systemu MAX? Opracowanie zawiera Twoje kryteria dotyczące wejścia, ale chciałbym wiedzieć, czy i gdzie można zdobyć informacje na temat jego budowy (jakie średnie, wskaźniki a może i template?). Pozdrawiam

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

A czy nie mógłbyś napisać wszystkiego po kolei? W tym wordzie nawet nie pisze jakie to średnie? Wiem, że są tu jakieś gierki między kolegami(nie wiem nie wnikam bo nie czytałem tamtego wątku), ale nie lubię czegoś takiego. Wchodzę i fajnie by było jak już piszesz posta aby były tu informacje na temat systemu które pozwolą mi go przetestować.

Pozdrawiam :)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Kolega ma zakaz pisania... .
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Arju
Bywalec
Bywalec

To może ktoś, kto stosował ten system jest w stanie napisać coś więcej? Szukałem po innych forach - bezskutecznie. A może ktoś, kto prowadził dziennik coś podpowie? Chyba było tu kilka takich osób, choć czytając co niektóre dzienniki - źle skończyli ze względu na nie trzymanie się zasad systemu - tak wnioskuję. Ale podstawowe założenia powinni mieć i gdyby byli tak mili... :)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

GWH pisze:Od razu pozwolę sobie zaznaczyć że sam nie chciałem wklejać tego linka (i nie wkleiłem go) z uwagi na własność intelektualną Zbyszka którą bez wątpienia jest System MAX. W świetle zaistniałej sytuacji jednak (Damfry wkleił to opracowanie) szkoda by było gdyby ktoś zainteresowany poznaniem Systemu MAX nie dotarł do tego linka Wink

Jako autor opracowania zachęcam do zadawania mi dotyczących go pytań. Ze swojej strony obiecuję dołożyć wszelkich starań aby wyjaśnić każdą wątpliwość. .

Jako autor opracowania możesz mu powiedzieć jakich kolorów używałeś na obrazkach i podać rodzaj czcionki, Najpierw się dowiedz drogi Konradzie -przyszły prawniku czy Damfry ma pisemną zgodę Zicmara na publikowanie tych danych. Bo rozpowszechnianie nielegalnie zdobytych danych może być też nielegalne. A wtedy -czarne helikoptery, ACTA, zawitają u Ciebie i wszystkich z którymi się kontaktowałeś. :509:
Wątpliwością dla mnie jest wszystko co do tej pory napisałeś na tym forum, Arju uważaj, bo czas Konrada jest baardzo cenny i nie ma czasu na pierdoły w stylu:szkolenia,, bo wszystkie wolne chwile przeznacza głównie na lans.
Jest już mistrzem systemu MAX ( ale tylko tego nieprofitowego) ostatnio poznał już wszystkie tajniki Linii Trendu. Ja dodam jeszcze jedno mistrzostwo, skromnie dodam że sam je odkryłem a jego kwintesencja zawarta jest w kilku ostatnich linijkach mojego posta:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=500
Cieszę się, że co raz więcej osób popiera moje zdanie.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Arju
Bywalec
Bywalec

Chyba jednak moja przeglądarka nie radzi sobie z wyszukaniem jakichś bardziej szczegółowych informacji na temat tego systemu, liczę (może na próżno),że ktoś mnie oświeci :)

Swoją drogą (to co prawda nie moja sprawa) - po co te przepychanki, myślałem, że jesteście (jesteśmy?) tu po to żeby sobie wzajemnie pomagać, w końcu wszyscy cel mamy jeden - żeby zarobić. A te jakieś oskarżenia, dwulicowość itp. Lepiej się pogapić w wykres - zawsze można coś ciekawego się dowiedzieć. Po co udowadniać komuś jakieś swoje przekonania i to że "ten drugi" nie ma racji? Mi w żaden sposób to handlu nie pomaga. Wolę konstruktywną krytykę typu: - "Ty głupku, ustawiłeś SL 1pkt powyżej Pivota zamiast poniżej, a tak się nie robi przy krótkiej pozycji. This is madness!" - a ja mu "This is Sparta!" :lol:

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Arju pisze:
Swoją drogą (to co prawda nie moja sprawa) - po co te przepychanki, myślałem, że jesteście (jesteśmy?) tu po to żeby sobie wzajemnie pomagać, w końcu wszyscy cel mamy jeden - żeby zarobić. A te jakieś oskarżenia, dwulicowość itp. Lepiej się pogapić w wykres - zawsze można coś ciekawego się dowiedzieć. Po co udowadniać komuś jakieś swoje przekonania i to że "ten drugi" nie ma racji?
Może dlatego?
GWH pisze:
Że mam większość forumowiczów za stado baranów? Jasne. Nie piszę tego tutaj, bo dostałbym za to ostrzeżenie, ale każdy kto chociaż raz ze mną rozmawiał wie jaka jest moja opinia.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 112#425112

Hm... Nie każdy chce dołączyć do stada...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

T-REX śmieszy mnie twoje zachowanie, serio :) opisujesz kogoś kogo nie znasz, wciskasz tu jakieś wyrwane z kontekstu urywki wypowiedzi, w dodatku w czasie kiedy jest zablokowany i nie może odpowiedzieć o ile by w ogóle chciał z tobą dyskutować. Zmienia systemy i co z tego ? Ty grasz jednym od początku i nawet nigdy do głowy Ci nie przyszło żeby go zmienić bądź udoskonalić? Jeśli tak to wiesz co, według mnie tylko głupi nigdy zdania nie zmieniają. Pomijając upływ czasu który mija i z każdą sekundą i zdarzeniem zmienia ludzkie nastawienie :P kwestia doświadczenia. A ty uczepiłeś się odległej historii i nią żyjesz wówczas gdy wszystko poszło do przodu.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Umieszczam odpowiedź na mojego poprzedniego posta którą dostałem właśnie na PW od GWH, dokładnie jak on to robi z PW od innych.Z resztą: jest jakby w temacie. Przy okazji pomogę zakneblowanemu "koledze"
Good Will Hunting pisze:Nie chce Cię martwić, ale ty niestety jesteś jednym z przodowników owego stada :wink:

Mówiąc o pytaniach prosiłem o pytania do opracowania, nie do systemu. A czy Zbyszek wyraził zgodę do opublikowania przez Damiana tego materiału? Oczywiście ponieważ to opracowanie dostał tylko Zicmar więc to oczywiste że to on wysłał je do Damfrego.
Ojtam, ojtam, Tobie może się wydaje że jesteś wilkiem? :mrgreen: Zgodę (domniemaną) dostał Damfry, Ty tak jak napisałem możesz oficjalnie wypowiadać się jedynie na temat czcionki i kolorów bo reszta nie jest twoją własnością intelektualną.
Darkey pisze:T-REX śmieszy mnie twoje zachowanie, serio :) opisujesz kogoś kogo nie znasz, wciskasz tu jakieś wyrwane z kontekstu urywki wypowiedzi, w dodatku w czasie kiedy jest zablokowany i nie może odpowiedzieć o ile by w ogóle chciał z tobą dyskutować. Zmienia systemy i co z tego ? Ty grasz jednym od początku i nawet nigdy do głowy Ci nie przyszło żeby go zmienić bądź udoskonalić? Jeśli tak to wiesz co, według mnie tylko głupi zdania nie zmieniają nigdy. Pomijając upływ czasu który mija i z każdą sekundą i zdarzeniem zmienia ludzkie nastawienie :P kwestia doświadczenia.
Darkey jeśli wypowiedź jest wyrwana z kontekstu, to dlatego, że jej autor sam umieścił ją ją poza kontekstem całej swojej wypowiedzi. Pod spodem masz linka do strony z tą wypowiedzią - poszukaj.Mam gdzieś iloma systemami gra GWH. Nie podoba mi się w jaki sposób traktuje ludzi na forum, ludzi od których niejednokrotnie uczył się wcześniej. A że opisuję kogoś kogo nie znam? Całe szczęście, nie znam i nie chcę znać...

Zablokowany