AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

jewo pisze: 16:06 - coś się dzieje na rynkach i mamy AWARIĘ - to jest już nowy standard bankowości :569:
tzw. Wyższa Kultura Bankowości ;)
Szczerze mówiąc, to już się od 16:00 dziwiłem że coś dziwnego się dzieje, bo platforma JESZCZE DZIAŁA ;) ale nie zawiodłem się i kilka minut później usłyszałem błogi dźwięk i odliczanie do kolejnej próby połączenia :D

Dodano po 13 minutach:

Wszystko "w normie" ;) Pewnie przeciągną tak jeszcze aż za 16:30 do opublikowania ostatnich danych z USA :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

georgej23
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: georgej23 »

Nie ma sensu tu coś inwestować bo gdy coś się dzieje to platforma NIE DZIAŁA, a jak marazm to inwestuj tylko PO CO? - Na prowizje dla nich? :evil: :evil: :evil:

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

georgej23 pisze:Nie ma sensu tu coś inwestować bo gdy coś się dzieje to platforma NIE DZIAŁA, a jak marazm to inwestuj tylko PO CO? - Na prowizje dla nich? :evil: :evil: :evil:
Eee.. nie ma co panikować :)
Na tym "marazmie" jak to nazywasz da się spokojnie regularnie zyskiwać, a gra "na danych" jest i tak bardzo ryzykowna (niejeden KOZAK się na tym przejechał), więc dopóki Alior obsługuje SL i TP mimo nie działającej platformy w czasie dużej aktywności rynkowej, to można odpowiednio sobie strategię dostosować. A w razie maksymalnego wkurzenia, można po prostu zabrać zabawki i iść do innej piaskownicy :)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

georgej23
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: georgej23 »

Może faktycznie mnie poniosło :D , ale po dany nie w trakcie ich publikacji trend jest zwykle kontynuowany i można sporo zarobić.

jewo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jewo »

46 minut awarii - bez komentarza

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Mam pytania do przedstawiciela ALIOR-a.

1. Czy nowa wersja platformy rozwiąże problemy łączenia się z serwerem?

2. Jeśli nie, to czy są prowadzone jakieś prace żeby problem ten wyeliminować? Czy też zostanie tak jak jest bo np. mieści się to w z góry założonej statystyce nieudanych połączeń?

Proszę o uczciwą i rzetelną odpowiedź.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MOCKBA poszukaj w tym temacie wcześniej...
Jeden z Forumowiczów znalazł trzy błędy po stronie Aliora,myślę że w tym trzeba szukać przyczyn..

Pozdrawiam.

Dodano po 17 minutach:

Ps.Cytuję Kolegę Verbatino, napisał:////////
Chciałbym odnieść się do wypowiedzi o teorii słabego kompa i łącza...
Mogę przedstawić przynajmniej trzy dowody na ułomnie stworzony/zarządzany system serwerowo-sieciowy Aliora na którym stoi platforma PT i jeśli chociaż troszkę znasz się na IT powinneś przyznać mi rację po standardowych testach...////

Dodano po 13 minutach:

Panie Darku czy coś z tym Alior robi?,może trzeba ściągnąć jakiś fachowców od tego?.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

marco321
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marco321 »

Ktoś może wie, czy jest jakiś broker ECN z Pro Trader 2 ?!!! Bo ten Alior Trader juz mnie konkretnie irytuje... Na infolini nikt nic konkretnego nie wie !!! trzeba koniecznie otwierać pozycje z SL, bo jak platforma Alior padnie, to mozna konkretna kasę stracić !!!
"Lepiej stracić okazje, niż pieniądze"

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Ktoś może wie, czy jest jakiś broker ECN z Pro Trader 2 ?!
Tak ,nie mam pewności czy już proponują 2
-Barclays Bank,Bank of America, Merrill Lynch,Australijskie Ban ki i Brokerzy,jest tego już trochę...

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Tutaj jest kilku na stronie integrala:

http://www.integral.com/partners/fx_pow ... rokers.htm

Nowozelandzkich chyba lepiej sobie darować. Dla mnie najciekawszy jest FinFx - przeczytałem o nim cały post na forexfactory. Niby wszystko ok, ale broker nienadzorowany, nieregulowany i dosyć świeży.

ODPOWIEDZ