Trend Line
-
- Gaduła
Metoda gry na przebicie LT -druga wersja.
1.Główne założenia :
Nasza LT musi mieć na swoim karku już 3 odbicia . Czwarty punkt traktowany jest jako przebicie.
Ja takich okazji szukam tylko na M5 i te LT muszą być świeże ,najlepiej z tego samego dnia co gramy.
Najlepiej jest szukać tylko tych o takim kącie jak na screenach.Czyli bardzo mały kąt przy grze na przebicia nadal jest naszym przyjacielem.
Proszę spojrzeć też na dokładność 3 odbić. Prawie ,że idealne. Tutaj potrzeba nam dobrego brokera .
Liczy się precyzja.
Jak widać na screenach ,najczęściej takie okazje pojawiają się po godzinie 8 :00 czasu polskiego.Czyli w czasie największego ruchu.
2.Przykłady :

Prosta sytuacja. Widać jak byk ,że nie przebijali tej linii .To musiało być coś ważnego. Kilkadziesiąt razy się do niej zbliżali i nie chcieli przebić . Więc potem po większym ruchu była okazja do przebicia.

Klasyczna forma przebicia . Ładne 3 dokładne odbicia ,mały kąt . Punkty dość świeże ,więc i przebicie musi być. To zagranie nawet pokazywałem w DT kiedyś.

Podobna sytuacja co w obrazku pierwszym.

Pozdrawiam
1.Główne założenia :

2.Przykłady :

Prosta sytuacja. Widać jak byk ,że nie przebijali tej linii .To musiało być coś ważnego. Kilkadziesiąt razy się do niej zbliżali i nie chcieli przebić . Więc potem po większym ruchu była okazja do przebicia.

Klasyczna forma przebicia . Ładne 3 dokładne odbicia ,mały kąt . Punkty dość świeże ,więc i przebicie musi być. To zagranie nawet pokazywałem w DT kiedyś.

Podobna sytuacja co w obrazku pierwszym.

Pozdrawiam
Sytuacja z dzisiaj :
M5 spadkowa . Czy bym wchodził ? Nie . Świeca nie dała mi sygnału . Nie był to pinbar i nie było zamknięcia w 75 %. Jak ktoś nie wie o czym mówię ,wczoraj dałem dwa screeny sygnałów na odbicia. Pozdrawiam
BTW ,te fioletowy poziome kreski to moje alerty ,nie żadne poziomy do gry
M5 spadkowa . Czy bym wchodził ? Nie . Świeca nie dała mi sygnału . Nie był to pinbar i nie było zamknięcia w 75 %. Jak ktoś nie wie o czym mówię ,wczoraj dałem dwa screeny sygnałów na odbicia. Pozdrawiam
BTW ,te fioletowy poziome kreski to moje alerty ,nie żadne poziomy do gry

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dwa pytania,
1. wchodzisz zaraz po przebiciu, gdy zobaczysz np fomacje 1,2,3? czy po prostu po przebiciu?
2.Czy ma znaczenie to że para trenduje? Ostatni obrazek mam na myśli. Przebicie kolejne jest wyżej więc ok, ale gdyby po spadku taki układ się pojawił np tak jak teraz na edku? to jak do tego podchodzisz?
1. wchodzisz zaraz po przebiciu, gdy zobaczysz np fomacje 1,2,3? czy po prostu po przebiciu?
2.Czy ma znaczenie to że para trenduje? Ostatni obrazek mam na myśli. Przebicie kolejne jest wyżej więc ok, ale gdyby po spadku taki układ się pojawił np tak jak teraz na edku? to jak do tego podchodzisz?