Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

adasq pisze:broker ECN Alior Banku, korzystaja z ProTradera dostosowanego do ich celow

i chyba wlasnie zauwazylem cos niepokojacego czego nie bylem swiadom...:shock: czy ja przypadkiem zamiast 42 pipsow TP i 13 SL (tak jak u Ciebie Cadermo) nie ustawiam przypadkiem 4,2 i 1,3 pipsa.... (na wykresie pokazuje mi ze roznica miedzy bid i ask jest 3 punkciki natomiast przy skladaniu zlecenia pisze ze spread wynosi 0,3 pips...)

sie tak dziwilem skad masz tak dlugie transakcje... przy tak niskich TP i SL...
to wszystko zmienia postac rzeczy :shock:
Masz pięć miejsc po przecinku, nie cztery
Spiesz się powoli.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

pozytyw
Ma rację.
Ja w luktomie zamiast wpisać TP 43 pips ,czy tam 40. To wpisuje 430 lub 400. Musisz pomnożyć te wartości razy 10 jeśli masz kwotowanie 5 cyfrowe jak ja.

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

no tak i to zmienia postac rzeczy dlatego robisz takie dlugie LT i zawierasz max kilka transakcji dziennie

wciaz ucze sie korzystac z tej platformy bo przyzwyczajony bylem do grania na MT4 z FXPro i XTB

dla mnie po pomnozeniu przez 10 (juz wczesniej sie nad tym zastanawialem analizujac Twoje i kilku innych graczy wykresy) wychodzily mi dosc astronomiczne TP i SL do ktorych nie jestem przyzwyczajony, w tej chwili tak naprawde wystarczy mi 1 pozycja na 0,1 lota zaliczona na TP by miec z nawiazka przewidywany dzienny plan osiagniety (moj plan na demo jest taki zeby grac tak jakbym realnie wlozyl 3k zl i probowal osiagnac 50 do 100% stopy zwrotu miesiecznie)

Cadermo

adasq
1 pips to 0.0001 ceny. czyli w przypadku edka wygląda to tak :
1.3234 (4 to liczba pipsowa :D)
1.3230 - 1.3210 to 20 pips.
1.32305 - 1.32102 to 20,3 pipsa.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Cadermo bedziesz robil podsumowanie tygodnia lub dnia tak jak wczesniej robiles?

Cadermo

Wrzucę wieczorem wejście z wczoraj jak Ci zależy :wink: Nie wiem czy mi się chcę codziennie wrzucać swoje wejścia ,ale postaram się to robić. Zobaczymy. Pozdrawiam :wink:

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

no spoko juz to pojąłem odrazu jak pozytyw napisal :P

w XTB i FXPRo ruchy na walutach wydawaly mis ie strasznie male a spready zawsze duze, dlatego gralem glownie na ropce i gazie tam z tego pamietam kwotowanie bylo do 2 miejsc po przecinku a spread w porownaniu do ruchow byl satysfakcjonujacy. Stad moje nieogarniecie z tymi miejscami po przecinku przy walutach dopiero tak naprawde od zeszlego poniedzialku zaczalem na nich grac

dobra winny sie tlumaczyc - koniec tematu -

Cadermo

Zagranie z wczoraj. Identyczne co przy systemie 2 (sygnały ładnie się pokryły) . Tutaj użycie zwykłej LT spadkowej. Wejście z m5. Sygnał w postaci pinbara .
Tyle ,że grając na zwykłe linie trendu mam tp 40 ,a w systemie II mniej ,bo 30.
Pozdrawiam.
+40
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Cadermo pisze: Jeśli chcesz być pewniejszy gry na odbicie to graj na M5. Co prawda ,mniej sygnałów ,ale pewniejsze i łatwiej je zobaczyć. Przy tym większy TP. Grę na M1 zostaw sobie na potem ,jak już się co nie co wprawisz Wink Takie moje zdanie . Pozdrawiam
Dzięki Cadermo. Pierwsza próba co do Twoich wskazówek. Zamierzane 40p przy pierwotnym SL 12. LT żółte wyznaczone na M5 a czerwone na M15. Przy dojściu ceny do LT z M15 przestawione na BE. Niestety nie dotrzymałem do TP40, zamknięte z palca na +30 a widzę, że trzeba było trzymać spokojnie do zamierzonego.

Dziękuję jeszcze raz i proszę o komentarz odnośnie wyznaczenia LT ze skreenu.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

pozytyw nie bój się wchodzić, gdy cena jest na linii. Będziesz miał mniejszy SL i więcej pips ugrasz.

Zablokowany