Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

malsehen pisze:Cadermo, widzę że zmniejszyłeś TP z 40 do 30, a co z Sl nadal 15 pips, czy mniejszy ?
Mam dwa konta do dwóch różnych systemów opartych na LT. Ten testowy ma 30 ,a normalny do zarabiania ma 40. SL stałe 13. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Cadermo pisze:Ja tej Lki nie brałem. Znów nie spełniono warunków z moich sygnałów .
Mozliwe ze wroci jeszcze bo 15 pipsow nizej czeka kolejna silniejsza LT a kolejne 15 znowu silniejsza LT

Cadermo

Mozliwe ze wroci jeszcze bo 15 pipsow nizej czeka kolejna silniejsza LT a kolejne 15 znowu silniejsza LT
Ja chyba ślepy jestem . Nic nie widzę :) Albo za leniwy ,żeby kreślić teraz. Pokażesz?

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Cadermo pisze:Ja chyba ślepy jestem . Nic nie widzę :) Albo za leniwy ,żeby kreślić teraz. Pokażesz?
Chodzilo mi o te kreski
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

witam!
pierwsze zagranie w tym tygodniu niestety nie udane (opoznienie otwarcia transakcji) probowalem zagrac na odbicie, otworzylem transakcje odrazu po utworzeniu nowej swieczki niestety zanim faktycznie transakcja sie otworzyla cena zdazyla pare dobrych pipsow skoczyc do gory, niestety TP nie osiagniete (gdyby transakcja sie otworzyla odrazu to prawdopodobnie TP zostalo by przebite o pare pipsow) najgorsze w tym jest to ze juz mialem ustawione BE ale stwierdzilem ze zaszybko je przestawilem i cofnalem znowu na SL, chwile pozniej tego zalowalem...

edit: co gorsza gdybym ustawil Sl ponizej lini trendu to moglbym smialo zwiekszyc Tp i go osiagnac... ehhh

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

1h później.. nie było mnie ale wszystko tak jak powinno poszło... na ta chwilę ze 2 p do tp by brakło

Cadermo

Proponuję wszystkim początkującym grać na M5 . Czemu ? Bo na M1 za dużo się dzieję .Sam zaczynałem od M1 ,ale przestawiłem się na M5. Za dużo się działo ,dużo fałszywek ,dużo wejść na zero. Dopiero po dłuższym czasie powróciłem na M1 (ale i tak robię to bardzo rzadko ,wolę m5 ).

Przy okazji ,zapraszam do ankiety !

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

chwila pozniej i TP zaliczone po odbiciu od waznej lini oporu (gruba zolta linia) + BE zaliczone po przebiciu LT

troche strat odrobione

Cadermo

adasq
Co to za platforma? Jaki broker?

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

broker ECN Alior Banku, korzystaja z ProTradera dostosowanego do ich celow

i chyba wlasnie zauwazylem cos niepokojacego czego nie bylem swiadom...:shock: czy ja przypadkiem zamiast 42 pipsow TP i 13 SL (tak jak u Ciebie Cadermo) nie ustawiam przypadkiem 4,2 i 1,3 pipsa.... (na wykresie pokazuje mi ze roznica miedzy bid i ask jest 3 punkciki natomiast przy skladaniu zlecenia pisze ze spread wynosi 0,3 pips...)

sie tak dziwilem skad masz tak dlugie transakcje... przy tak niskich TP i SL...
to wszystko zmienia postac rzeczy :shock:

Zablokowany