Skalpowanie - wskaźniki

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Skalpowanie - wskaźniki

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Witam,

Po roku czasu testowania różnych strategii, systemów i robotów doszedłem do wniosku że tak naprawdę czerpanie przyjemności z gry na giełdzie daje mi skalpowanie. I tu pojawia się moje pytanie do osób które trudzą się w tej technice. Jakich wskaźników używacie?

Póki co korzystałem z poziomów Fibonacciego, ale od kilku dni obserwuję oscylator Stocha i wygląda na to że może to być całkiem przyjemny wskaźnik. Przy skalpowaniu używam sztywnego SL i TP - zbieram po 5 pipsów i czekam na kolejny sygnał. A czym Wy się wspomagacie?

Pozdrawiam,
freakout

pawlilimicimited

:)

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

U mnie zaczalem od fontanny ale teraz dziala mi si? lepiej wskaznikowo, jest wiecej sygnalow. Zdobylem Fast Stochastika i jeden wskaznik trendu z sila wykupu/wyprzedazy rynku.
Zbieram od 10 do 40 w jednym trejdzie. Generalnie zbieram do 50 do 100 pipsow dziennie. Oczywiscie skalpuje na jednym ft a drugi pokazuje dluzszy i wiekszy trejd.

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

FxFish repaintuje jak jasna ...... sprobuj ale ja nie polecam
FxSniper masa falszywych sygnalow lae zobaczyc mozesz

THV4 Trix jest do sciagniecia z forex factorysciagnij i tetstuj moze nie bedzie zly
oczywiscie zeby to mialo sens korzystaj z proce movement
tzn patrz jakiego koloru jest poprzednia swieca 5m
taka swieczka jest czesto sygnalem odwrocenia trendu
nie jest na 100% ale wystarczy ze wejdziesz po takiej swiecy na 1m i obserwujesz czy mozesz wejsc

staratj sie wchodzic zgodnie z kolorem swiecy na 5m
bierz pod uwage co sie dzieje na 15m
rano przed tradingiem wyznacz wsparcia o opory zebys wiedzial czemu tu sie cena zatrzymala wgraj luktom round levels + pivot dzienny tygodniowy
dobry jest tez eagle breakout zeby jasno widziec gdzie leci cena od otwarcia city

ja sie na wskaznikach nie znam bo mam inne podejscie do fx ale jako ze nikt nic nie pisze i nie chce sie dzielic swoja gleboko skrywana wiedza to pobaw sie tym co napisalem wyzej

pozdrawia,

ODPOWIEDZ