Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

c_e_r_v_u_s pisze:Po powrocie do domu, otwierając laptopa aż się przeraziłem jeszcze tak zabrudzonego ekranu nie widziałem

Potwierdzam :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie ukrywam, że również skorzystałem z możliwości spotkania, tym bardziej, że mieszkamy w tym samym mieście.

Metoda, którą pokazał mi nasz kolega MB - przypadła mi bardzo do gustu - tym bardziej, że elementy strategii wykorzystywałem w przeszłości ale nie w ten sposób, także rozumiem ideę i sposób interpretacji.
:wink:

Dla mnie to ogromna zmiana podejścia do tradingu. Odejście od rasowego skalpingu oceniam na duży plus. Przy spełnionych warunkach do wejścia - można się odchylić wygodnie w fotelu i obserwować jak cena leci do celu ( o ile nie pojawią się warunku do wyjścia).

Jestem przekonany, że po paru tygodniach obserwacji i mojego wysiłku związanego z wytrzymaniem ciśnienia przed zbyt wczesnym przestawianiem na BE :lol: zaowocuje z biegiem czasu stromą do góry krzywą kapitału.

Ogromnym atutem jest RR, który nierzadko może osiągnąć 10:1.

Serwus. :wink:

hipcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hipcio »

hipcio pisze:Przeczytałem cały wątek,
na płatnego szkoleniowca pewnie się nie nadaję natomiast chętnie i bezpłatnie podzielę się swoimi umiejętnościami. Równie chętnie coś nowego się dowiem.
Służę bezpłatną pomocą chętnemu trejderowi z Krakowa - jedyny warunek to kontakt osobisty - czyli u mnie.
Jeżeli jest ktoś zainteresowany to proszę o kontakt.

Piotrek
Dziękuję wszystkim, którzy postanowili się skontaktować i mnie nawiedzić, wiele skorzystałem i tą drogą wyrażam wdzięczność.
W ostatnich dniach zostałem dziadkiem więc muszę włączyć się bardziej aktywnie w obowiązki rodzinne a mój wolny czas został poważnie ograniczony. Z tego powodu zawieszam propozycję spotkań.

Pozdrawiam
piotrek

Vindykator

Nieprzeczytany post autor: Vindykator »

Ja również chciałbym polecić szkolenia Mighty Baza.
Chyba najlepszym określeniem jego osoby jest słowo: Profesjonalista
Jestem 6 dni po szkoleniu i zbieram już pierwsze żniwa, wejścia z RR 1:10 czasem 1:16 mówią same za siebie :D

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

pawlilimicimited pisze:Ale spośród "TYLU FACHOWCÓW" tylko jeden wskazał wiarygodność i swoją klasę. Tym właśnie jest Grzegorz Niemiec a na forum Niemiaszka.

A reszta niech się kłamliwie i chełpliwie jakże narcystycznie pałują.
I wiecie do kogo z was się zwracam "fachowcy".
http://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40
http://www.youtube.com/watch?v=fWlfG24Uix4
c_e_r_v_u_s pisze:Przeogromną zaletą było spotkanie indywidualne, gdzie uwaga była poświęcona tylko w moim kierunku.
Krok po kroku omawialiśmy zagadnienia systemu. Zaczęliśmy od zagadnień wydawałoby się błachych, a tak naprawdę mało kto o tym wie. Przed wejściem na wyższy poziom wtajemniczenia następowała pauza gdzie sam pod okiem MB musiałem dane zagadnienie pokazać czy rozumiem. Ewentualne korekty prowadzącego i brnęliśmy dalej. I tak co chwilę ... wytłumaczenie ... pokazanie czy potrafię i dalej i dalej ...
Po co tracić czas na dojazdy i trykanie, skoro można wszystko spisać jedenorazowo i przekazać w formie korespondencyjnej lub jeszcze lepiej zautomatyzowanego EA?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

matka pisze:
Po co tracić czas na dojazdy i trykanie, skoro można wszystko spisać jedenorazowo i przekazać w formie korespondencyjnej lub jeszcze lepiej zautomatyzowanego EA?
Rozumiem, ze to uwaga skierowana bezpośrednio do mnie, wiec krótko i na temat: taka nauka online nie jest efektywna, więcej jest z tym kłopotu niz warte cale zamieszanie o tym w wątku, osobiście uważam, ze szkolenia "na odległość" mają sens tylko wtedy gdy są uzupełnieniem wcześniej zapodanej wiedzy face to face. Zaś nowe EA pisze się...tzn testuje, ciężko powiedzieć kiedy będzie gotowe. Kwiecien'12? Nie wiem też czy będzie powszechnie dostępne.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

Mighty Baz pisze:Nie wiem też czy będzie powszechnie dostępne.
oj daj spokój... róbmy listę! hehe
po tysiaku będzie jak znalazł
1. imperator
2. kto następny?

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nic nie wiem o EA - mogę prosić o wyjaśnienie - o so chozi? :shock:

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Ral1n pisze:Nic nie wiem o EA - mogę prosić o wyjaśnienie - o so chozi? :shock:
tez nie wiem, moze to info z cafe bistro ze robimy serwis a'la zulu :P
samo EA jest przedsięwzięciem kilku osób, które chca automatyzować hedging z z kilkoma dodatkami, które zawężają "decyzyjność systemu" dla minimalnej liczby parametrów, co jest dość trudne, bo człowiek myśli nieliniowo, zas soft widzi tylko binarne sytuacje na wykresie.
Ogólnie sprawa nie dotyczy tego wątku.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

A może jakiś forumowicz z kilkuletnim stażem prowadzi szkolenia online? Chętnie bym się zapisał :)

ODPOWIEDZ