2012.02.07 20:14:34 birt's patch EURUSD,H1: Alert: Could not find the _fseeki64() function in your msvcrt.dll!
Czy przypadkiem nie masz wyłączonej obsługi dll w ustawieniach terminala?
Chociaż nie, to jest wywoływane przez LoadLibraryA() z kernel32.dll więc import działa.
Ale ma problem z tą biblioteką. Albo brakuje pliku, albo jest uszkodzony, albo niekompatybilny.
Przestaw Remove2GBLimit na false i spróbuj jeszcze raz.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Nie wiem, musiałbym zobaczyć i ustawienia skryptu generującego fxt i birt's patch.
Czy jak naciskasz Start to pasek postępu przejeżdża tylko raz od lewej do prawej czy dwa razy?
Lub inaczej - czy po naciśnięciu Start Twój plik fxt jest zamieniany na nowy czy nie? Trzeba porównać rozmiar i datę stworzenia/modyfikacji.
"Normalnie" pasek postępu powinien przejechać tylko raz podczas zasadniczego testu, a plik powinien pozostać nie ruszony.
A może Twój EA używa też innych symboli?
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
mam moj plik FXT który nazywa się EURUSD240_0.fxt dopiska 240 oznacza ze to plik z TF H4, a ja ciagle odpalałem tester na H1 czyli teoretycznie musiałbym mieć plik z dopiskiem 60.
Wiec da sie sciagnac historie tak abym do każdego TF nie musiał oddzielnie mieć pliku FXT??
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
Tak właśnie - plik fxt generuje się dla tej ramki na której chce się testować EA poprzez uruchomienie skryptu na wykresie na odpowiednim symbolu i takiej właśnie ramce.
I niestety musisz mieć go wygenerowanego dla każdego symbolu i każdej ramki na której chcesz testować oddzielnie. One nie tylko różnią się nazwą, ale i nagłówkiem wewnątrz pliku.
Można wygenerować ich kilka i skompresować np rarem. Trochę to trwa, ale 1.3GB pakuje się do jakiś 100MB przy maksymalnej kompresji.
Inne rozwiązanie to napisanie kodu EA w taki sposób, aby ramka wykresu/testera nie miała znaczenia.
Np. zamiast Open[1], piszesz iOpen(NULL, PERIOD_H1, 1). Itp.
Tester wykonując test jest w stanie stworzyć z tych tików każdą ramkę o którą poprosi EA. W zasadzie te pliki fxt różnią się one chyba tylko nagłówkami i nazwą pliku. Ale niestety tester jest tak napisany, że musi mieć plik który pasuje do odpowiedniego wzoru. Czyli do wybranej w testerze ramki czasowej.
Wydawalo mi sie, ze jak sie pobiera Ticki (mowa o jForex) to te dane beda pasowaly do kazdego interwalu.
Testowalem na M5, M15 czy M30 i bylo 99%. Ostatnio wyprobowalem cos na H4 i jakosc danych oznaczona byla n/a.
Wiec dla wyzszych interwalow typu H1, H4 czy D1 nalezy pobrac osobne dane dla tych przedzialow?
Witam testuję od kilku miesięcy strategię na danych historycznych ściągniętych z www.dukascopy.com oczywiście żeby modelowanie było 99% zrobiłem według wskazówek
Można to trochę poprawić - ja zamieniłem skrypt w EA i przypiąłem do wykresu. W ten sposób startuje on automatycznie i pamięta ustawienia.
Jak zamienić na EA? To proste - skopiuj plik birt's patch.mq4 do …\experts\birt's patch EA.mq4 (przykładowo). Otwórz w edytorze, zmień start() na init() i skompiluj
i tak kilka miesięcy mi działało sprawnie dziś niestety przestało rano otworzyłem platformę MT4 w pracy która się zaktualizowała i przestało działać brit's patch próbowałem już przerobić na skrypt i uruchomić ale też nie dział
Co może być przyczyną ??????
bucho1504 pisze:Witam testuję od kilku miesięcy strategię na danych historycznych ściągniętych z www.dukascopy.com oczywiście żeby modelowanie było 99% zrobiłem według wskazówek
Można to trochę poprawić - ja zamieniłem skrypt w EA i przypiąłem do wykresu. W ten sposób startuje on automatycznie i pamięta ustawienia.
Jak zamienić na EA? To proste - skopiuj plik birt's patch.mq4 do …\experts\birt's patch EA.mq4 (przykładowo). Otwórz w edytorze, zmień start() na init() i skompiluj
i tak kilka miesięcy mi działało sprawnie dziś niestety przestało rano otworzyłem platformę MT4 w pracy która się zaktualizowała i przestało działać brit's patch próbowałem już przerobić na skrypt i uruchomić ale też nie dział
Co może być przyczyną ??????
Podstawowa zasada #1 - NIE aktualizuj MT4 jeżeli nie ma istotnego powodu.
Podstawowa zasada #2 - zanim zaktualizujesz sprawdź czy dla nowej wersji są dostępne odpowiednie skrypty: http://eareview.net/tick-data/downloads
Prawdopodobnie masz teraz wersję 416 dla której nie ma już odpowiedniego skryptu. Jest coś co się nazywa Tick Data Suite ale nie miałem okazji tego używać