Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

cemberek pisze:Konsultant Dukascopy powiedział że przyporządkowałem TS do Entry order a nie do Stop Loss i dlatego cena wejścia zmieniła się o wartość TS. Nie do końca to rozumiem
Napiszę może jeszcze dla informacji reszty. Wyjaśniło się, że faktycznie TS został przypisany do zlecenia oczekującego Entry (otwarcia pozycji), a nie do parametru SL i stąd zaistniała sytuacja...
Przy dodawaniu TS należy zwrócić uwagę na które zlecenie w zakładce Orders klikamy i je edytujemy.
stanley pisze:gdzie znaleźć na jforex informacje odnośnie wielkości 1 pipsa? tzn ile euro to 1 pips przy pozycji 1 lota
W JForex nie ma tego typu informacji. Można to sobie samemu wyliczyć lub użyć kalkulatora FX, który dostępny jest u nas w zakładce Narzędzia -> Kalkulatory lub na stronie brokera.

W skrócie:
1.0 pips dla 100 000 (tradycyjny 1.0 lot) = 10 jednostek waluty kwotowanej.

Walutą kwotowaną jest zawsze ta druga w parze, czyli dla EUR/USD jest nią dolar, dla USD/PLN jest nią złotówka. Więc analogicznie będzie to 10 USD i 10 PLN.

Następnie wystarczy sobie to przeliczyć przez walutę w której mamy prowadzony rachunek. Jeśli prowadzisz konto w EUR to dzielisz 10 USD x aktualny kurs EUR/USD (zakładająć 1.30) = 7.70 EUR.

Nic trudnego ;). Z czasem wchodzi w krew. Obowiązuje tu standaryzacja więc na każdej platformie FX obliczenia i wyniki będą identyczne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

stanley
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanley »

no faktycznie proste i logiczne :) dzięki

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

cemberek pisze:Pare minut później zlecenie zostało wykonane 20 pipsów (slippage 0.5 pipsa) wyżej pomimo tego że cena w tym czasie była około 4 pipsów powyżej ceny zapisanej jako wejście w tym zleceniu, po 12 sekundach zlecenie się zamknęło parę pipsów powyżej zleconego SL.
Warto jeszcze zwrócić uwagę na to, że Dukascopy nie tylko nie gwarantuje Stop Lossa, ale też na to, że SL jest ustawiany nie na konkretną, sztywną cenę, ale na wartość równą lub wyższą/niższą, co skutkuje tym, że ustawiając sell i SL np. na 1,3015 możesz się zdziwić mając zlecenie zamknięte na 1,3045. Tłumaczenie supportu: widać nie było oferty przeciwstawnej, co przy wartości zlecenia 0,02 lota jest raczej śmieszne. Dodatkowo możesz mieć zlecenie zamknięte po cenie, która nie wystąpiła na wykresie. Tłumaczenie? Wykres jest tylko orientacyjny...

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

Wirus pisze:
cemberek pisze:Pare minut później zlecenie zostało wykonane 20 pipsów (slippage 0.5 pipsa) wyżej pomimo tego że cena w tym czasie była około 4 pipsów powyżej ceny zapisanej jako wejście w tym zleceniu, po 12 sekundach zlecenie się zamknęło parę pipsów powyżej zleconego SL.
Warto jeszcze zwrócić uwagę na to, że Dukascopy nie tylko nie gwarantuje Stop Lossa, ale też na to, że SL jest ustawiany nie na konkretną, sztywną cenę, ale na wartość równą lub wyższą/niższą, co skutkuje tym, że ustawiając sell i SL np. na 1,3015 możesz się zdziwić mając zlecenie zamknięte na 1,3045. Tłumaczenie supportu: widać nie było oferty przeciwstawnej, co przy wartości zlecenia 0,02 lota jest raczej śmieszne. Dodatkowo możesz mieć zlecenie zamknięte po cenie, która nie wystąpiła na wykresie. Tłumaczenie? Wykres jest tylko orientacyjny...
skad ja to znam... strzezcie sie dlugich lag na wykresie bo kosza niesamowicie.
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Hm no tak. Tak to jest jak się nie zna podstaw funkcjonowania rynku.

Warto także zwrócić uwagę na to, że w przypadku Dukascopy istnieje możliwość iż nasze TP zostanie zrealizowane po cenie *LEPSZEJ* niż zakładaliśmy. Luka cenowa działa w każdą stronę. Miałem na swoim koncie przypadki przeskoczenia TP o *KILKADZIESIĄT* pips...

Ale tak jak mówię - aby za coś się zabrać należałoby mieć chociażby podstawy....
Wirus pisze:Tłumaczenie supportu: widać nie było oferty przeciwstawnej, co przy wartości zlecenia 0,02 lota jest raczej śmieszne.
A tu akurat pojawia się brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Bo przecież podpisywałeś umowę prawda ? Przeczytałeś o modelu działania ?
Tam znajdziesz odpowiedź na Twoją raczej śmieszną tezę.

cemberek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cemberek »

Wirus pisze:
W moim przypadku nie miałem pretensji o to że SL "spóźnił" sie o parę pipsów tylko o realizację zlecenia w punkcie w którym nie powinno nastąpić. Przyczyną był TS postawiony przy zleceniu wejścia (Entry) a nie przy zleceniu Stop Lossa. Wina była moja, choć wydaję mi się że niewiele osób wie (ja też nie wiedziałem) że w JForex TS postawiony przy Entry i przy SL w zleceniach oczekujących to dwie różne rzeczy

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

cemberek -> Jforex WIKI.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Cyb

Mógłbym prosić trochę jaśniej? Ja opisuję fakty, Ty zaś, nie negując ich, usiłujesz... no właśnie, nie rozumiem co... obrazić mnie? Dać upust swojej frustracji?

Przypomniał mi się taki jeden dowcip ;-)
Przychodzi baba do lekarza. Sina, podrapana, byle jak ubrana.
Lekarz pyta: co się stało?
A mąż mnie uderzył, w ogóle jest niemiły, wydziera się, gdzieś szlaja, pije, ja cała w nerwach...
Lekarz na to: mam dla pani receptę na rumianek.
Baba: i co, mam to na rany przykładać?
Lekarz: nie, parzy pani z tego herbatkę. Jak mąż wchodzi do domu, to pani bierze łyk herbatki i płucze usta, płucze, płucze.
Baba: i to podziała?
Lekarz: tak, sama się pani przekona.
Po miesiącu wchodzi do lekarza ta sama baba. Ale jakaś inna. Nowa kiecka, makijaż, ładna fryzura, baba wyluzowana, wypiękniała, uśmiech od ucha do ucha...
Lekarz mówi: i co, pomogło?
Baba: tak, w ogóle jest cudownie. Mój mąż mnie nie bije, nie pije, wraca wcześnie, kupił mi raz bez powodu kwiaty, na imieniny kolczyki, pomaga w domu, istna sielanka, jak po ślubie!
Lekarz: i co, robi pani tak, jak pani zaleciłem?
Baba: tak, jak tylko mąż wchodzi, to ja płuczę rumiankiem usta i płuczę, płuczę...
Lekarz: widzi pani ile dobrego może w życiu zmienić brak bezsensownego kłapania dziobem?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja również opisuję fakty. Wszystko opisane jest w Dukascopy Trading Agreement z którym to miałeś się zapoznać podpisując aplikację. Również jeżeli decydowałeś się na model ECN musiałeś mieć na ten temat jakąś wiedzę prawda?
Jeżeli tego nie zrobiłeś to nie jest to problem brokera.

To tak jakbyś miał pretensję że wjeżdżając do Polski dostałeś mandat za prędkość 150km/h. Bo przecież w Niemczech mogłeś tyle jechać...

Nie można swojej niewiedzy przerzucać na brokera...

To tyle ode mnie w tym temacie.
Szkoda mojego czasu na błahostki wynikające z winy użytkownika.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

AMEN

Wirus pisze:że ustawiając sell i SL np. na 1,3015 możesz się zdziwić mając zlecenie zamknięte na 1,3045
ile razy takie coś ci się zdarzyło w ciągu miesiąca??
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

ODPOWIEDZ