Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wykresy metali działają od rana. Historia nie ma luk. To tak dla informacji pozostałych.
kowal00 pisze:Czy jest mozliwosc wygenerowania wykresu equity konta w jforex?
Nie. Są tylko te raporty, które widać w zakładce Portfolio. Można eksportować sobie dane do .csv więc pewnie jak ktoś lubi bawić się Excelem to da się coś takiego stworzyć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

Dzieki za szybka odp. :564:

edit:
szukajac czegos podobnego do myfxbook'a dla jforex natknalem sie na taki oto program: http://www.lorencsoftware.cz/en/informationsystem/

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Chyba jednak przejście do Dukascopy było głupim pomysłem; ceny się ruszyły, a ja oglądam takie wykresy, jak w załączniku. Informacja od supportu:
problemy są związane z wykresami na srebrze, złocie i wykresami powyżej 1h. Co jakiś czas proszę sprawdzać, czy sytuacja się poprawiła.
Dla mnie to kpina, zacznę odradzać tego brokera. Chyba że to dla mojego bezpieczeństwa: nie grasz - nie tracisz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ja na tym etapie mogę poradzić osobom zainteresowanym handlem na metalach by podglądać wykresy na demie - tam jest ok.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
graw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: graw »

Podziwiam was Moderatorzy za anielska cierpliwość .

@raposo napisz mi dlaczego Duka dopuszcza tylko?? 100 otwartych pozycji ?
Tak z ciekawości pytam ,bo jeśli puszczą mi te 200 jestem baaardzo zadowolony . Ich system nie przerobi tego ? Nie wierzę ,..czy nie chca sie bawic w zamykanie tych wiszacych na minusie ?
Drugie pytanie jest czysto teoretyczne - jesli dane bid/ask z Duka zamienie na X_jakis_wskaznik i wstawie go na powiedzmy swoja strone www ,to czy nie dostane od prawników Duka piękny list ? Jak to jest od strony prawnej udostępnianie trzecim osobom czy przekierowywanie (nie wiem jak to dokładnie opisać ) sygnalu tickowego ,przerobionego oczywiście . Nie jest to nigdzie opisane przez was ,choc logika podpowiada proste rozwiazanie ,może sie mylę ?
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

graw pisze:Podziwiam was Moderatorzy za anielska cierpliwość .
Dzięki, mam blisko Almę, gdzie melisy pod dostatkiem :D
graw pisze:Tak z ciekawości pytam ,bo jeśli puszczą mi te 200 jestem baaardzo zadowolony . Ich system nie przerobi tego ? Nie wierzę ,..czy nie chca sie bawic w zamykanie tych wiszacych na minusie ?
Obstawiam, że jest to związane z obciążeniem serwera i jeśli wielu klientów nagle używałoby automatu, który zarządza tak dużą ilością transakcji (modyfikowanie, zamykanie) wysyłając wiele zapytań na serwer to mogłoby to skutkować obniżeniem jego wydajności. Podkreślam, że to tylko moje przypuszczenia...
Tak czy inaczej, nie ma w ofercie 100 par walutowych, a dostępna jest opcja Merge (łączenia pozycji na tym samym instrumencie, co skutkuje uśrednieniem ceny) więc jest to do rozwiązania.
graw pisze:Drugie pytanie jest czysto teoretyczne - jesli dane bid/ask z Duka zamienie na X_jakis_wskaznik i wstawie go na powiedzmy swoja strone www ,to czy nie dostane od prawników Duka piękny list ? Jak to jest od strony prawnej udostępnianie trzecim osobom czy przekierowywanie (nie wiem jak to dokładnie opisać ) sygnalu tickowego ,przerobionego oczywiście .
Myślę, że to już pytanie bezpośrednio do działu prawnego i taka sprawa będzie rozpatrywana indywidualnie w zależności od tego w dokładnie jaki sposób chcesz wykorzystać ich dane (komercyjnie czy nie). Radzę napisać na compliance@dukascopy.com.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

cemberek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cemberek »

Dzisiaj miałem dziwne zdarzenie, około godziny temu na koncie Live utworzyłem zlecenie oczekujące. Pare minut później zlecenie zostało wykonane 20 pipsów (slippage 0.5 pipsa) wyżej pomimo tego że cena w tym czasie była około 4 pipsów powyżej ceny zapisanej jako wejście w tym zleceniu, po 12 sekundach zlecenie się zamknęło parę pipsów powyżej zleconego SL. Teraz czekam na odpowiedź od Dukascopy jakim cudem to się stało

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jeśli nie było w okolicy tego czasu żadnych danych, co mogłoby skutkować wzrostem spreadu to wszystko wskazuje na spike'a i reklamacja jak najbardziej uzasadniona, a wtedy powinno być OK.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

cemberek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cemberek »

Konsultant Dukascopy powiedział że przyporządkowałem TS do Entry order a nie do Stop Loss i dlatego cena wejścia zmieniła się o wartość TS. Nie do końca to rozumiem

stanley
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanley »

gdzie znaleźć na jforex informacje odnośnie wielkości 1 pipsa? tzn ile euro to 1 pips przy pozycji 1 lota

ODPOWIEDZ