Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Platforma AM to MT4 więc w przyszłości szukaj informacji na ten temat... 
SL i TP modyfikujesz klikając prawym na dole na zlecenie
Modyfikuj...
By bilans pozycji był wyświetlany w pipsach
klik prawym w oknie terminala (zakładka Handel)
wynik
w punktach.

SL i TP modyfikujesz klikając prawym na dole na zlecenie

By bilans pozycji był wyświetlany w pipsach

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
TS jest w pipsachFx_boy pisze:raposo a można zmienić ustawienia TS, aby nie był w punktach tylko w pipsach?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
W MT4 nigdzie nie występuje słowo "pips". Zawsze są to punkty.Fx_boy pisze:Nie w punktach?
Rozchodzi się o standaryzację. Na forum i w świecie FX przyjmjemy, że 1 pips na EUR/USD to 0.0001, a 0.00010 to 1.0 - by wszyscy się rozumieli

Natomiast w MT4 punktem będzie nazywana zawsze najmniejsza zmiana ceny, czyli nasz 0.1 (1) przy kwotowaniu do 5 cyfr lub 1.0 (też 1) przy kwotowaniu do 4 cyfr. Zawsze możesz wybrać "inne" i wpisać ręcznie ale z zachowaniem minimum jakie oferuje Twój broker.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
jasne i oczywisteraposo pisze:Na forum i w świecie FX przyjmjemy, że 1 pips na EUR/USD to 0.0001
ale to już nieraposo pisze:a 0.00010 to 1.0

Dodano po 1 minutach:
aha 1 pps= 10 pkt. To wiedziałem.
Dodano po 3 minutach:
Ale dalej mam problem. Jeżeli mamy wartość 1.30000 i ustawiamy trailing na 115
to zmiana dotyczy 11,5 pipsa a nie 115 pipsów?
Dodano po 4 minutach:
raposo zapewne mnie zaraz op^^^^^^^sz ,ale wcześniej podałeś, że TS jest w pipsach a nie wpunktach.
Dodano po 2 minutach:
O k^^^^źwa teraz zaczynam jarzyć.... Raposo dzięki fest i sorka, że się męczysz z tumanami

Ostatnio zmieniony 07 lut 2012, 17:53 przez Fx_boy, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję i pozdrawiam.
Może spróbuję pomóc na podstawie moich ustawień w luktomie. A więc mam kwotowanie 5 cyfrowe. Dlatego wszystkie wartości zawsze muszę zwiększać. Typu chce TP 20 pips ,to zamiast 20 ,wpisuje w ustawieniach luktoma 200 ,SL 13 to wpisuję 130Fx_boy pisze: Ale dalej mam problem. Jeżeli mamy wartość 1.30000 i ustawiamy trailing na 115
to zmiana dotyczy 11,5 pipsa a nie 115 pipsów?